default

Dimensiune font:

Invinşi şi învingători, lauri şi acuzaţii

| 04-11-2014 14:35

Primul tur al alegerilor prezidenţiale a dat peste cap calculele unor organizaţii de partid din judeţul Bacău. ACL-ul nu şi-a atins tagetul, PSD-ul şi l-a depăşit. Cea mai mare înfrângere pentru ACL a fost suferită în municipiul Bacău care, deşi are un renume de oraş de dreapta, a fost „câştigat” în primul tur de candidatul stângii. 

Bacăul, recunoscut ca fiind un oraş al dreptei şi la alegerile locale şi la cele parlamentare, se „comportă” diferit la scrutinurile electorale prezidenţiale. Astfel, 34,06% dintre alegătorii din municipiul Bacău care şi-au exprimat dreptul de vot în primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, au ales candidatul stângii, pe Victor Ponta. Procentul nu poate părea mare şi nici atât de relevant, însă, pentru PSD Bacău şi ACL Bacău este. În contextul în care municipiul, sub conducerea lui Romeo Stavarache PNL, şi-a câştigat renumele de oras al dreptei, cu un electorat preponderent penelist, candidatul ACL , Klauss Iohannis, deşi a obţinut un scor apropiat, de 33,45%, a suferit o înfrângere deloc de ignorant în Bacău. Pentru PSD situaţia stă diferit. La alegerile prezidenţiale din 2009, candidatul PSD, Mircea Geoană, obţinea în primul tur doar 23% dintre voturile băcăuanilor. Victor Ponta l-a depăşit în opţiunile alegătorilor din municipiul Bacău cu peste 11 procente. „A fost un rezultat care ne califică foarte bine pentru turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale. Atât municipiul, dar şi judeţul Bacău, au realizat un scor bun. De acum încolo trebuie foarte multă muncă, smerenie si contăm pe ceea ce va face Vicrtor Ponta care va arăta ,cetăţenilor municipiului şi judeţului, că nu este suficient să ai calitatea de neamţ. Trebuie să fii un bun român, trebui să fii un om care ştie ce are de făcut în funcţie de preşedinte, nu este suficientă doar o experienţă de primar , şi o dorinţă personală de a ajunge pe un post, pentru a fi preşedintele României” a declarat pentru Evenimentul Regional al Moldovei, preşedintele de campania PSD pe municipiul Bacău, Cosmin Necula.
Dreapta a vut mai mulţi candidaţi
La nivel de judeţ, situaţia este similară sau chiar mai prostă pentru ACL, Victor Ponta obţinând 49,62 % din voturile exprimate. La diferenţa de aproape 24 de procente, mai precis de 23,78 procente, s-a clasat candidatul ACL-ului Klauss Iohannis care a obţinut 25,84% din voturile alegătorilor prezenţi la urne. Liderii ACL Bacău au declarat pentru Evenimentul Regional al Moldovei că există explicaţii pentru acest scor, dreapta având mai mulţi candidaţi. „Rezultatul nu ne-a mulţumit în totalitate pentru că ne-a fi dorit mai mult, însă, faptul că dreapta a fost aşa divizată şi că am avut foarte mulţi candidaţi pe zona dreptei, pe turul I a făcut ca lucrurile să stea aşa cum au stat- rezultatele nu au fost fantastice, dar destul de bune. Sunt foarte mulţumită de municipiul Bacău care a fost în regulă. Aici am ieşit bară la bară şi suntem depăşiţi de PSD cu 458 de voturi, în condiţiile în care 293 sunt cei de la penitenciar care au votat în totalitate cu Victor Ponta”, a declarat copreşedinta ACL Bacău, Tudoriţa Lungu.
ACL-iştii acuză PSD-ul de practici neortodoxe
PSD-ul a folosit tot soiul de practice neortodoxe. Am avut o mulţime de incidente care s-au soldat şi cu agresivitate. La Poduri, de exemplu, un memebru al nostrum a fost bătut de către soţul primăriţei de acolo şi băgat în spital. I-a rupt piciorul din câte ştiu. ~n ziua votării a trebuit săţ patrulăm tot judeţul pentru a nu se căra lumea cu maşinile la vot. Tot în ziua votării, în unele localităţi poştaşii aduceau acasă la pensionari cupoanele de pensie însoţite de acel mesaj de la PSD, şi altele”, a declarat Tudoriţa Lungu. În replică liderii PSD le-au solictat plângeri şi sesizări, nu vorbe…„N-am absolut nicio idee legat de cele acuzate, dar nu mă surprind declaraţiile liderilor ACL, care în loc să-şi vadă de procente şi să se gândească că este nevoie să muncească, îşi găsesc tot felul de justificări care nu ţin de componenta electorală. Pe de altă parte, dacă au cunoştinţă de săvârşirea unor fapte care încalcă legea electorală sau legea penală, eu nu înţeleg de ce nu fac reclamaţii la Poliţie şi la BEJ. Au cale deschisă în sensul ăsta. Sunt tot felul de justificări post festum, care nu ţin de proasta sau de buna organizare a alegerilor, şi mi se par desuete. Iar prin prisma celor întâmplate în 2004, când urlau ca din gură de şarpe aceeaşi oameni, Tudoriţa Lungu, Traian Băsescu şi alţii, mi se par lovite total de nulitate acuzaţiile lor” a subliniat Cosmin Necula.

Sonia PAVELESCU

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Vasile Astărăstoae, despre restricțiile impuse în România în pandemia de COVID: S-a creat balamuc inutil și iritare
26/05/2020 16:23

Profesorul Vasile Astărăstoae sustine că in Europa de Est, inclusiv in Romania, a circulat o tulpină mai puţin patogenă a coronavirusului. Un critic al măsurilor dure de restrictii, acesta a acuzat că ...

Un ieşean şi-a legat nevasta cu cablul telefonic şi a arat cu ea prin casă
26/05/2020 13:17

 * femeia a reuşit, in cele din urmă, să fugă pe geam şi a făcut autostopul pană la Bacău Scandal de pomină acum zece zile intr-o casă de langă Iaşi. Gabriel auzise cum că nevastă-sa l-ar in ...

Instanţa a decis ca Mitică să nu mai intre în sat până la iarnă!
26/05/2020 13:16

 *  un ieşean a devenit „alergic” la fata concubinei şi a vrut să dea foc la casă * astă iarnă, acesta i-a rupt consoartei trei coaste, dar femeia l-a iertat in cele din urmă&n ...

Staţie CTP mutată temporar
26/05/2020 13:15

Statia din Baza 3 pentru autobuzele de pe traseele 5 si 29, pe sensul de mers către Tehnoton, a fost mutată temporar, pentru a permite desfăsurarea unor lucrări executate de către SC Citadin SA. Astfel, ...

Cauzele incendiilor de duminică: o lumânare, un chibrit şi o oală cu sarmale
26/05/2020 13:14

Deşi sezonul incendiilor de vegetaţie uscată s-a incheiat de ceva vreme, pompierii nu duc deloc lipsă de ocupaţie. În ultimele 48 de ore, aceştia s-au confruntat cu situaţii de-a dreptul bizare, ca ...

La Neurochirurgie, numărul cazurilor de COVID a urcat la 37!
26/05/2020 07:53

Astăzi au fost confirmate trei noi cazuri de COVID-19 la Spitalul Clinic de Urgentă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, numărul total al celor confirmati pozitiv ajungand la 37 - 16 pacienţi şi 21 cadre ...

Continuă campania de salubrizare intensă a străzilor
26/05/2020 00:00

  Salubris SA şi Primăria Municipiului Iaşi continuă campania de salubrizare intensivă a arterelor rutiere. Această actiune este programată pană pe 1 iulie, echipele Salubris SA urmand să ac ...

Costel Alexe are în plan cea mai mare extindere a fondului forestier din ultimii 30 de ani
26/05/2020 00:00

    Romania are cel puţin 500.000 de hectare de terenuri degradate, iar in acest context  autorităţile au in plan demararea celei mai mari extindere a fondului forestier din ultimii 30 de an ...

Iaşul, ticsit cu senzori pentru măsurarea calităţii aerului
26/05/2020 00:00

  Primarul Mihai Chirica a semnat ieri un contract in vederea realizării unei retele de monitorizare a calitătii aerului din oras. Proiectul „Monitorizare calitate aer, realizarea hărtii ve ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!