Iubirea nu e suficientă. Evitați să faceți aceste greșeli în relația voastră de cuplu

28

Dimensiune font:

| 01-12-2022 12:10

Plecând de la maxima lui Nietzsche conform căreia „orice relație care nu ridică scade”, nu este necesar să raportezi date statistice pentru a ne da seama că astăzi este din ce în ce mai greu pentru cupluri să reziste timpului: a te simți bine în cuplu pare complicat!

Iubirea nu este suficientă dacă nu este însoțită de o intenție serioasă de a acorda grijă și atenție relației; nu este suficientă dacă nu este umplut cu o doză masivă de respect, înțelegere și flexibilitate. Există o ușoară neglijență asupra căreia suntem dispuși să trecem peste și există neajunsuri mai grave care riscă în schimb să compromită liniștea legăturii noastre.

Cea mai mare și esențială nevoie în fiecare cuplu este nevoia de securitate

Vrem să ne simțim în siguranță în relația noastră cu cealaltă persoană, siguri că putem fi noi înșine, siguri că suntem pe deplin înțeleși în originalitatea noastră și în limitele și fragilitatea noastră. A fi împreună este o dorință absolut firească și sănătoasă din punct de vedere psihologic, dar în același timp foarte complicată, tocmai pentru că sunt unite două lumi care au adesea nevoi și dorințe diferite și legitime pe care fiecare partener le caută în celălalt pentru a le satisface.

Greșeli care nu trebuie făcute în relațiile interumane

În același mod în care o casă poate fi distrusă dacă este construită pe un teren instabil, relațiile pe care le construiești în viață vor fi fragile și precare dacă solul tău este plin de găuri și crăpături. Găurile corespund adesea unor comportamente disfuncționale care te determină să închizi tot felul de relații. Cu toții ne simțim unici și de obicei, cel puțin la început, chiar și poveștile noastre de dragoste ni se par mereu unice. Cu toate acestea, mai ales în timp, există greșeli pe care toți ajungem să le facem.

1. Încerci să-l schimbi, cu orice preț

La începutul relației, avem tendința să ne idealizăm: dulci, grijulii, atenți. Arată ca prințul fermecător al basmelor (sau prințesa, după caz). Pe scurt, trăim într-un fel de bulă care ne împiedică să-i vedem defectele. Dar apoi a izbucnit conflictul. Începe ceea ce experții numesc ”faza luptei pentru putere”. Crăpăturile încep să apară în imaginea perfecțiunii pe care o creasem în celălalt. Simțim un sentiment de dezamăgire profundă că el sau ea nu este ceea ce ne așteptam. Deci ce facem?

Ei bine, să încercăm în toate felurile să o schimbăm, impunându-ne punctul de vedere. Este ceva care ne vine de la sine pentru că ne-am dori ca celălalt să se potrivească perfect cu așteptările noastre. Dar chiar nu este posibil să-l forțăm pe celălalt să se schimbe, să-l împingem să-și schimbe atitudinea față de noi. Mai ales dacă țipăm la el și continuăm să aruncăm înapoi ce a făcut sau nu a făcut pentru noi.

Comportându-ne în acest fel nu facem altceva decât să-l facem să se simtă inadecvat și neacceptat pentru ceea ce este. Când simțim nevoia să schimbăm pe cineva, ar trebui să ne luăm un moment pentru a reflecta. Poate avem o problemă? Poate că am pus așteptări prea mari și irealizabile pe cealaltă.

2. A te plânge toată ziua

Sunt cupluri care, după un timp, arată ca babele care mormăie toată ziua. Scopul este de a evidenția ceea ce este greșit, ceea ce nu funcționează, ceea ce nu a fost făcut/spus/încercat. Dacă vorbim unul cu celălalt este doar pentru a vorbi despre neajunsuri, greșeli făcute și dacă păstrăm tăcerea este o tăcere de judecată foarte grea. Lipsește dorința de a râde, de a glumi, de a se lua prea în serios.

Cât de dăunătoare este o astfel de atitudine pe termen lung? Foarte foarte mult. Ajungi prin a te sătura să fii mereu sub foc, a fi împreună devine o slujbă și nu o plăcere. Ce se întâmplă dacă în loc să se plângă, să arunce stresul acumulat într-o zi de muncă în care poate lucrurile nu au mers prea bine, cuplul ar alege subiecte plăcute despre care să vorbească? Poate totul va părea nenatural la început, am arăta puțin ciudat pentru că nu face parte din obiceiurile noastre dar cu timpul ar deveni normal și ne-am ajunge să ne simțim mai bine.

3. Învinovățirea sau învinovățirea pe tine însuți

Poate cea mai frecventă dintre greșeli, cu două variante: e vina altcuiva dacă lucrurile nu merg (el, serviciul, părinții, prietenii...) Nu crezi că aceeași atitudine copilărească o au și copiii: ”Nu este vina mea”

Să încercăm acest exercițiu: să ținem un jurnal timp de o săptămână în care scriem ori de câte ori avem tendința de a da vina pe celălalt sau pe noi înșine. Vom fi uimiți cât de des facem asta. Soluția? Realizați că avem limite. Toți. Și că nu ne putem ajuta decât să înțelegând că nu trebuie să ne rănim partenerul.

Învață din viață în fiecare zi

A fi într-un cuplu înseamnă și a învăța arta medierii, a renunțării, a compromisului și chiar a sacrificiului pentru a investi în ceva mai numit ”noi”. A te oferi 100% înseamnă a primi 200% chiar și atunci când poveștile se termină.

Toate cuplurile au trăit, trăiesc sau vor trăi momente de dificultate. Dacă aceste perioade nu ar exista, nu ar exista evoluție și totul ar rămâne plat și neschimbat. Învață să-ți asculți inima. Înăuntru este cheia pentru a înțelege ce să faci. Învață să te uiți în interiorul tău fără să cauți confirmări acolo unde, de altfel, ele nu există

<

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cunoaşte-ţi drepturile de pasager şi cere-ţi despăgubiri pentru un zbor întârziat sau anulat!
28/03/2024 10:33

Cunoaşte-ţi drepturile de pasager şi cere-ţi despăgubiri pentru un zbor intarziat sau anulat!  Fiecare călătorie cu avionul implică o serie de factori care trebuie să fie indeplinite pentru ca ...

Cine achită nota la restaurant. Misterul, deslușit de specialiștii în bune maniere
28/03/2024 00:14

Cine trebuie să achite nota la o intalnire la restaurant? Aceasta este intrebarea pe care si-o pun, de foarte multe ori, atat persoanele de sex masculin, cat si cele de sex feminin. Consilierii in bune manier ...

Ziua Păsărilor
27/03/2024 14:30

Evenimente de observare a păsărilor vor fi organizate in mai multe oraşe din ţară, in perioada 30 martie – 7 aprilie, a informat, marţi, Societatea Ornitologică Romană. Pe data de 1 aprilie este ...

Cum transformă tehnologia viitorul fast-food-ului
27/03/2024 14:00

Automatul reprezintă o fereastră fascinantă spre viitorul industriei alimentare, imbinand traditia servirii rapide cu inovatia tehnologică. Conceput initial in secolul 19, automatul a evoluat de-a lungul ti ...

Vine căldura! Meteorologii anunță temperaturi de 25 de grade!
27/03/2024 13:42

Se incălzeste vremea, temperaturile ajung la 25 de grade. Vremea va fi in incălzire semnificativă, astfel că, in mare parte a intervalului, valorile termice se vor situa cu mult peste mediile climatolo ...

Idei de investiții care nu necesită cunoștințe financiare complexe
26/03/2024 10:12

  Ideea de a investi poate fi intimidantă atunci cand nu ai cunostinte financiare complexe, care să te ajute să iei cele mai bune decizii. Totusi, există cateva instrumente financiare care iti po ...

 Art Deco, strălucirea care a modelat modernitatea
25/03/2024 14:43

Art Deco, stilul care a cucerit lumea in anii 1920 si 1930, reprezintă o combinatie spectaculoasă de elegantă modernă, functionalitate si lux. Născut in Franta, in perioada de după Primul Război Mondial, ...

25 martie, Ziua Poliției Române
25/03/2024 14:11

Ziua Poliţiei Romane este sărbătorită la 25 martie, zi in care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii, preluat ulterior şi pe actu ...

  Beneficiile postului cu apă. O abordare holistică pentru sănătatea și claritatea mentală
24/03/2024 15:08

În ultimii ani, postul cu apă a devenit un subiect din ce in ce mai discutat in comunitatea de wellness si in cercetarea stiintifică. Această practică veche a fost adesea asociată cu detoxifierea cor ...

Dă-mi timp şi lasă-ţi loc! Câtă viață ați pierdut trăind pentru alții?
23/03/2024 08:45

  Mult timp m-au iritat oamenii-cloşcă, adică acele persoane care te sufocă doar privindu-te, fără să mai fie nevoie să te imbrăţişeze ori să deschidă gura. Oamenii care işi fac griji pentru ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei