stock-3170020_960_720

Dimensiune font:

15 alimente pe care să nu le mănânci nici când mori de foame

| 28-08-2019 14:00

Medicii și nutriționiștii recomandă un stil de viață sănătos, care să cuprindă o alimentație echilibrată și cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi.

foto:pixabay.com

O masă sănătoasă îți poate oferi energia de care ai nevoie, dar și substanțele necesare pentru un organism sănătos. Proteinele slabe, fructele și legume sau cerealele integrale ar trebui să facă parte din meniul zilnic al fiecăreia dintre noi.

Uneori poate părea greu să ai un stil de viață echilibrat, mai ales cu toate tentațiile din jur. E mai ușor să comanzi o pizza seara, după o zi grea și obositoare, decât să stai în bucătărie ore întregi pentru a prepara cina. Cu toate acestea, există câteva alimente pe care ar trebui să le eviți cu orice preț, chiar și atunci când nu mai poți de foame. Descoperă-le mai jos!

Cele 15 alimente pe care să le eviți

1. Suc de fructe

Chiar dacă nu este vorba despre un aliment, sucul de fructe trebuie să fie inclus în categoria lucrurilor pe care nu ar trebui să le mai consumi. Cu siguranță crezi că este natural pentru că, aparent, are fructe în compoziție, dar dacă citești cu atenție eticheta de pe ambalaj vei observa că ceea ce consumi nu este chiar suc de fructe 100%. Aceste băuturi sunt, în mare parte, obținute din apă cu zahăr. Mai mult decât atât, unele conțin sirop de porumb cu un nivel ridicat de fructoză, care este cauza obezității și contribuie la dezvoltarea diabetului de tip 2. Dacă vrei neapărat să bei un pahar cu suc de fructe, asigură-te că este natural 100%, fără conservanți.

2. Gogoși

Gogoșile sunt, de fapt, aluat prăjit, deci nu trebuie în niciun caz să mai mănânci așa ceva. Într-adevăr, sunt gustoase, îți încântă papilele gustative, dar sunt pline de grăsimi saturate și zahăr. O gogoașă mică glazurată conține 260 de calorii și 14 grame de grăsime. Așadar, dacă vrei să ai o sănătate de fier, renunță la gogoșile pe care le cumpărai în fiecare zi de la patiseria din colț.

3. Covrigi

Chiar dacă un covrig nu este prăjit, acesta reprezintă o bombă de calorii. Mulți dintre covrigii pe care îi iei în fiecare dimineața de la covrigărie conțin peste 400 de calorii și nu sunt făcuți din cereale integrale. Cei care sunt preparați din făină albă nu îți vor furniza suficiente fibre, de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa corect.

4. Cartofi prăjiți

Cartofii prăjiți în ulei sunt delicioși, mai ales dacă sunt crocanți și cu un strop de sare. Cu toate acestea, consumul lor nu îți aduce niciun beneficiu. Aceștia sunt plini de sodiu, grăsimi și calorii. Indiferent că îi mănânci cu ketchup sau ca garnitură la friptură, va trebui să renunți la ei și să îi înlocuiești cu o variantă mai sănătoasă, cum ar fi cartofii fierți sau copți.

5. Mâncare de tip fast-food

Chiar dacă are un gust atractiv, mâncarea de tip fast-food este plină de calorii, grăsimi și conservanți. De asemenea, numărul de fibre este redus, nu conține nicio vitamină și nu îți aduce niciun fel de beneficiu. Problema este reprezentată de senzația de sațietate pe care o oferă acest tip de mâncare, atât de ușor de obținut. Vei observa cât de bine te vei simți după ce vei renunța complet la consumul de alimente fast-food.

6. Chipsuri

Chipsurile din cartofi sunt foarte asemănătoare cu cartofii prăjiți, doar că într-o formă gata preparată. Așadar, acestea nu conțin decât sodiu, grăsimi și conservanți. Ai putea mai bine să îți prepari propriile chipsuri, din legume sau cartofi dulci tăiați, care vor constitui o gustare mult mai sănătoasă. Trebuie doar să stropești cu puțin ulei de măsline extravirgin, să adaugi puțină sare de mare și să le pui pe un grătar, până devin crocante.

7. Supă la conservă

Supa la conservă este unul dintre cele mai dăunătoare alimente pe care le consumi. Aceste preparate conțin substanțe chimice periculoase, ce pot provoca alergii, dureri de cap, amețeală sau greață. Pe lângă toate acestea, nu este respectată rețeta produsului și există o cantitate foarte mare de sare. Dacă îți vei prepara singură supa vei ști exact ce pui în ea și vei putea controla cantitatea de sare folosită.

8. Iaurt cu arome

Iaurtul poate părea o gustare sănătoasă și benefică. Acesta conține calciu, probiotice sănătoase și bune pentru digestie, dar și proteine. Trebuie doar să te ții la distanță de iaurturile cu arome și care conțin foarte mult zahăr. Singura opțiune este iaurtul simplu, iaurtul grecesc sau cel fără grăsime. Poți include fructe sau cereale, iar dacă ți se pare prea acru, poți să adaugi o linguriță de miere naturală de albine.

9. Batoane cu cereale

Vorbim, din nou, despre foarte mulți conservanți. Ca să nu mai spunem că multe dintre aceste batoane care se găsesc pe piață conțin ingrediente modificate genetic. Singurul avantaj pe care îl au este că pot fi servite extrem de rapid și pot constitui o gustare consistentă, mai ales dacă ești pe fugă. Un măr, o portocală sau chiar o banană sunt însă variante net superioare, care înlocuiesc batoanele.

10. Bacon

Nitrații și grăsimile saturate din bacon sunt „inamicii” care fac din acest aliment periculos unul incredibil de gustos. Poți să înlocuiești baconul cu șunca de curcan, mult mai sănătoasă

11. Hot dog

La fel ca în cazul baconului, hot dogul conține nitrați de sodiu, care sunt utilizați drept conservanți și grăsimi saturate, recunoscute pentru faptul că pot declanșa cancerul.

12. Pizza

În primul rând trebuie să știi că nu toate soiurile de pizza sunt dăunătoare. Dacă îți prepari singură pizza cu un blat din făină de grâu, mozzarella cu un conținut scăzut de grăsimi și suc de roșii de casă, atunci nu ai de ce să îți faci griji. Problema este că nimeni nu are răbdarea necesară pentru a-și prepara pizza acasă. Grăsimea, carnea și toate celelalte ingrediente folosite în pizza din comerț ar trebui să te convingă să nu o mai consumi.

13. Dulciuri

Uneori simți nevoia să mănânci ceva dulce, așa că apelezi la un baton de ciocolată. Pe lângă faptul că acesta poate fi găsit în aproape orice magazin, îți va satisface nevoia de zahăr. Îți vine să crezi sau nu, batoanele de ciocolată sunt o adevărată bombă de grăsime, lucru care contribuie la creșterea riscului de obezitate. Dacă îți este poftă de ciocolată, atunci poți să consumi o pătrățică de ciocolată neagră cu cel puțin 60% cacao.

14. Brânză procesată

Ce conține, mai exact, o felie de brânză procesată? În mare parte emulsificatori, uleiuri vegetale și coloranți alimentari. Cu siguranță ai observat că brânza produsă în mod natural, din lapte, nu are aceeași culoare pe care o are cea procesată. Încearcă să eviți cât de mult posibil consumul ei.

15. Cereale cu zahăr

Cu siguranță acesta este alimentul la care e cel mai greu să renunți, mai ales dacă îți place să mănânci dimineața o porție generoasă de cereale cu lapte. Ai grijă, însă, la cele pe care le consumi și la cantitatea de zahăr pe care o au, pentru că nu vor mai fi la fel de benefice pe cât credeai.

Evită neapărat aceste 15 alimente, dacă vrei să ai o sănătate de fier și să te ferești de boli periculoase, precum diabetul sau cancerul. Senzația de foame poate fi ușor înlăturată cu ajutorul unor alternative sănătoase, potrivit divahair.ro.

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

EURO-SIMCOS IMPEX S.R.L. Nr. de înreg. ORC: J33/1391/1994, CUI: 6180733, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. numit conform Sentinței nr. 163/24.02.2015 pronunțată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9950/86/2013, în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2006 și ale H.A.C./12.11.2018, anunță scoaterea la vânzare, prin licitație publică cu strigare, la data de 08.11.2019, ora 14.00, a activelor: Stație Peco amplasată în oraș Frasin, Calea Bucovinei, nr. 8, jud. Suceava ce include spațiu comercial, platforma betonată, pompă distribuție cu sistem managerial, distribuitor automat tip FBD 2036R pentru 3 produse cu 6 furtune, cuva cu 3 rezervoare oțel pentru depozitare combustibil, separator grăsimi și bazin vidanjabil pentru apă menajeră. Identificare cadastrală: - Teren cu suprafața de 1.515 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 30399/Suceava, nr. top. 3526/2; - Teren cu suprafața de 1.000 mp, înscris în Cartea funciară veche nr. 30398/Suceava, nr. top. 3526/100, pe care se află edificat Corpul C1 – Stație PECO cu regim de înălțime P+M (mansardă nefinalizată) cu suprafața construită de 47 mp; Valoare de pornire a licitației (lei, fără T.V.A.) - 232.570,00. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 07.11.2019, orele 14.00 la sediul lichidatorului judiciar toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura din mun. Suceava, strada Mihai Eminescu, nr. 10, județ Suceava în fiecare zi de luni până vineri până la data de 07.11.2019. Relații suplimentare se pot obține: Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. la telefoanele: 0232/243864, 0757545545, 0755132476.
Consorțiul format din EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iași, și INSOLVENCY HOUSE S.P.R.L., cu sediul în Sat Păun, Str. Arțarului, nr.7, Com. Bârnova, Jud. Iași, în calitate de administratori judiciari ai debitoarei PETROLBIT S.R.L., desemnați prin Încheierea nr. 99/09.05.2017, pronunţată de Tribunalul Iași Secţia a-II-a Civilă-Faliment în dosarul nr.3075/99/2017 (nr. în format vechi:131/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilității, organizează licitație publică competitivă, cu strigare, în data de 12.12.2019, ora 11.00, pentru valorificarea următorului activ imobil: DENUMIRE ACTIV - PREȚ DE PORNIRE A LICITAȚIEI (EUR, fără TVA) Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasat în Com. Holboca, Jud. Iași, compus din: 2.561.247,00. 1.Terenuri intravilane în suprafață totală de 38.662,00 mp (Teren intravilan, categ. curți-construcții, în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984/UAT Holboca; Teren intravilan în suprafață totală de 8.250,00 mp, nr.cad.62985, CF nr.62985/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.422,00 mp, nr.cad.1770,CF nr.60172/UAT Holboca; Teren intravilan categ. căi ferate în suprafață totală de 2.938,00 mp, nr.cad.61833, CF 61833/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.945,00 mp, nr.cad.61615, CF nr.61615/UAT Holboca și Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 2.000,00 mp, nr.cad.61045, CF nr.61045/UAT Holboca) 532.800,00; 2.Construcții situate pe terenul intravilan categ. curți-construcții în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984 a UAT Holboca, astfel:1.560.323,00 - Construcțiile C1, C2 și C3 - 711.114,00; - Construcțiile C4 și C5 - 9.299,00; - Construcția C6 - 21.711,00; - Construcția C7 - 29.633,00; - Construcțiile C8, C9, C10 și C11 - 210.374,00; - Construcțiile C12, C13, C15 și C16 - 306.593,00; - Construcția C17 - 6.476,00; - Construcția C18 - 6.725,00; - Construcția C19 - 7.022,00; - Construcția C20 - 205.732,00; - Construcția C21 - 45.644,00; 3. Echipamentele de automatizare și instalațiile tehnologice specifice terminalului -468.103,00. Activul constând în Proprietate de tipul Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasată în intravilanul Com. Holboca se vinde în bloc, ca un activ funcțional așa cum este prezentat, la valoarea de 2.561.247,00 EUR, fără TVA. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, lit.F, din Codul Fiscal, în măsura îndeplinirii condițiilor legale. În cazul în care la licitaţia din 12.12.2019, nu se va reuși valorificarea activului imobil, aparţinând debitoarei, se va organiza o nouă licitaţie, în aceleaşi condiţii în data de 19.12.2019, ora 11.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iaşi. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 11.12.2019, respectiv 18.12.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi. În conformitate cu prevederile art.91, alin.1, din Legea nr.85/2014, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii, cu excepția sechestrului penal. Modalitatea de valorificare a activului imobil este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Pasul de licitație stabilit este de 5% din prețul de pornire al licitației, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Garanția de participare la licitație este în valoare de 10% din prețul de pornire a licitației, fără TVA, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei PETROLBIT S.R.L., nr:RO66BUCU1032235341146RON, deschis la Alpha Bank, suc. Iași. Garanția de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plății. În cazul câştigării licitației garanția se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi atașată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitație publică. Vizitarea și prezentarea activului se poate face în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul administratorilor judiciari, la locul în care acestea se află. Administratorii judiciari vor permite accesul ofertanților care vor achiziționa caietul de sarcini, doar în prezența unui reprezentant al acestora și la solicitarea scrisă prealabilă însoțită de o programare în acest sens. Reprezentanții administratorilor judiciari vor furniza toate informațiile suplimentare disponibile către cei care au achiziționat caietul de sarcini. Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitația publică și modul de organizare a licitației, precum și descrierea activului imobil supus procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare și de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 5.950,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., pe site-ul www.lrj.ro, la tel. 0232/220777, 0733683702, 0744663190, mail: vanzari@lrj.ro sau lichidator.chirila@yahoo.com.
Demachiere naturală și sănătoasă: Produsele din bucătărie care te ajută la finalul zilei
06/12/2019 15:14

Este foarte important sa te demachiezi la finalul fiecarei zile, fie ca te machiezi sau alegi un rimel si un ruj simplu. De cele mai multe ori, folosesti produse din comert. Din cauza chimicalelor pe care le c ...

Nu e de ajuns să ne spălăm pe mâini: Obiectele care trebuie dezinfectate iarna
06/12/2019 15:04

Sezonul gripei şi răcelii este aici şi, din păcate, e foarte uşor pentru fiecare dintre noi să răspandim germenii in jurul nostru. Aşa că pe langă regulile de igienă de bun simţ, ar fi bine să iei ...

Carambola - fructul exotic care te poate ucide. Tot ce trebuie să știi despre el
06/12/2019 06:49

Fructul carambola, sau fructul stea, găsit pe rafturile supermarketurilor, are o serie de beneficii, dar, de asemenea poate fi si extrem de periculos mai ales pentru cei care au anumite probleme de sănătate. ...

In loc de un iaurt pe zi, ai putea incerca o bere tare. Efectul va fi acelasi!
04/12/2019 10:43

Un om de stiinta din Amsterdam sustine ca unele sortimente de bere tare asigura acelasi efect probiotic, benefic asupra florei intestinale, precum iaurtul. Potrivit lui Eric Claassen, de la Universitatea din A ...

 

Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
04/12/2019 08:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

Durerea de cap și starea de vomă pot anunța boli grave
29/11/2019 13:40

Durerea de cap si stările de vomă pot semnala boli grave sau pot fi simptome ale unor afectiuni care apar destul de frecvent la unii oameni. Gripa este una din bolile comune care poate produce dureri de cap ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
29/11/2019 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cea mai buna reteta pentru postul Craciunului: SARMALE DE POST
28/11/2019 12:50

Pentru cei care tin post sau doar doresc sa evite carnea, exista o reteta usoara de sarmale de post. Sarmalele de post sunt mai lejere dar pastreaza savoarea sarmalelor traditionale. Vezi in continuare cum faci ...

Bolile pe care le poți face chiar dacă te crezi prea tânăr
27/11/2019 15:01

 Hipertensiunea arterială si diabetul sunt doar două dintre bolile care afectează calitatea vietii si care apar pe nepusă masă. Bolile, tanăr. Cele mai recente cercetări sustin că boli precum ...

Ciuperci sote. Rețeta de post de care nu te mai saturi
27/11/2019 14:30

 Ciupercile sote nu au cum să nu-ti placă, doar dacă nu nu iubesti această "carne vegetală". Se prepară usor, sunt gustoase si vei repeta reteta.   Ingrediente: 500 gr ciuperci cham ...