stock-3170020_960_720

Dimensiune font:

15 alimente pe care să nu le mănânci nici când mori de foame

| 28-08-2019 14:00

Medicii și nutriționiștii recomandă un stil de viață sănătos, care să cuprindă o alimentație echilibrată și cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi.

foto:pixabay.com

O masă sănătoasă îți poate oferi energia de care ai nevoie, dar și substanțele necesare pentru un organism sănătos. Proteinele slabe, fructele și legume sau cerealele integrale ar trebui să facă parte din meniul zilnic al fiecăreia dintre noi.

Uneori poate părea greu să ai un stil de viață echilibrat, mai ales cu toate tentațiile din jur. E mai ușor să comanzi o pizza seara, după o zi grea și obositoare, decât să stai în bucătărie ore întregi pentru a prepara cina. Cu toate acestea, există câteva alimente pe care ar trebui să le eviți cu orice preț, chiar și atunci când nu mai poți de foame. Descoperă-le mai jos!

Cele 15 alimente pe care să le eviți

1. Suc de fructe

Chiar dacă nu este vorba despre un aliment, sucul de fructe trebuie să fie inclus în categoria lucrurilor pe care nu ar trebui să le mai consumi. Cu siguranță crezi că este natural pentru că, aparent, are fructe în compoziție, dar dacă citești cu atenție eticheta de pe ambalaj vei observa că ceea ce consumi nu este chiar suc de fructe 100%. Aceste băuturi sunt, în mare parte, obținute din apă cu zahăr. Mai mult decât atât, unele conțin sirop de porumb cu un nivel ridicat de fructoză, care este cauza obezității și contribuie la dezvoltarea diabetului de tip 2. Dacă vrei neapărat să bei un pahar cu suc de fructe, asigură-te că este natural 100%, fără conservanți.

2. Gogoși

Gogoșile sunt, de fapt, aluat prăjit, deci nu trebuie în niciun caz să mai mănânci așa ceva. Într-adevăr, sunt gustoase, îți încântă papilele gustative, dar sunt pline de grăsimi saturate și zahăr. O gogoașă mică glazurată conține 260 de calorii și 14 grame de grăsime. Așadar, dacă vrei să ai o sănătate de fier, renunță la gogoșile pe care le cumpărai în fiecare zi de la patiseria din colț.

3. Covrigi

Chiar dacă un covrig nu este prăjit, acesta reprezintă o bombă de calorii. Mulți dintre covrigii pe care îi iei în fiecare dimineața de la covrigărie conțin peste 400 de calorii și nu sunt făcuți din cereale integrale. Cei care sunt preparați din făină albă nu îți vor furniza suficiente fibre, de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa corect.

4. Cartofi prăjiți

Cartofii prăjiți în ulei sunt delicioși, mai ales dacă sunt crocanți și cu un strop de sare. Cu toate acestea, consumul lor nu îți aduce niciun beneficiu. Aceștia sunt plini de sodiu, grăsimi și calorii. Indiferent că îi mănânci cu ketchup sau ca garnitură la friptură, va trebui să renunți la ei și să îi înlocuiești cu o variantă mai sănătoasă, cum ar fi cartofii fierți sau copți.

5. Mâncare de tip fast-food

Chiar dacă are un gust atractiv, mâncarea de tip fast-food este plină de calorii, grăsimi și conservanți. De asemenea, numărul de fibre este redus, nu conține nicio vitamină și nu îți aduce niciun fel de beneficiu. Problema este reprezentată de senzația de sațietate pe care o oferă acest tip de mâncare, atât de ușor de obținut. Vei observa cât de bine te vei simți după ce vei renunța complet la consumul de alimente fast-food.

6. Chipsuri

Chipsurile din cartofi sunt foarte asemănătoare cu cartofii prăjiți, doar că într-o formă gata preparată. Așadar, acestea nu conțin decât sodiu, grăsimi și conservanți. Ai putea mai bine să îți prepari propriile chipsuri, din legume sau cartofi dulci tăiați, care vor constitui o gustare mult mai sănătoasă. Trebuie doar să stropești cu puțin ulei de măsline extravirgin, să adaugi puțină sare de mare și să le pui pe un grătar, până devin crocante.

7. Supă la conservă

Supa la conservă este unul dintre cele mai dăunătoare alimente pe care le consumi. Aceste preparate conțin substanțe chimice periculoase, ce pot provoca alergii, dureri de cap, amețeală sau greață. Pe lângă toate acestea, nu este respectată rețeta produsului și există o cantitate foarte mare de sare. Dacă îți vei prepara singură supa vei ști exact ce pui în ea și vei putea controla cantitatea de sare folosită.

8. Iaurt cu arome

Iaurtul poate părea o gustare sănătoasă și benefică. Acesta conține calciu, probiotice sănătoase și bune pentru digestie, dar și proteine. Trebuie doar să te ții la distanță de iaurturile cu arome și care conțin foarte mult zahăr. Singura opțiune este iaurtul simplu, iaurtul grecesc sau cel fără grăsime. Poți include fructe sau cereale, iar dacă ți se pare prea acru, poți să adaugi o linguriță de miere naturală de albine.

9. Batoane cu cereale

Vorbim, din nou, despre foarte mulți conservanți. Ca să nu mai spunem că multe dintre aceste batoane care se găsesc pe piață conțin ingrediente modificate genetic. Singurul avantaj pe care îl au este că pot fi servite extrem de rapid și pot constitui o gustare consistentă, mai ales dacă ești pe fugă. Un măr, o portocală sau chiar o banană sunt însă variante net superioare, care înlocuiesc batoanele.

10. Bacon

Nitrații și grăsimile saturate din bacon sunt „inamicii” care fac din acest aliment periculos unul incredibil de gustos. Poți să înlocuiești baconul cu șunca de curcan, mult mai sănătoasă

11. Hot dog

La fel ca în cazul baconului, hot dogul conține nitrați de sodiu, care sunt utilizați drept conservanți și grăsimi saturate, recunoscute pentru faptul că pot declanșa cancerul.

12. Pizza

În primul rând trebuie să știi că nu toate soiurile de pizza sunt dăunătoare. Dacă îți prepari singură pizza cu un blat din făină de grâu, mozzarella cu un conținut scăzut de grăsimi și suc de roșii de casă, atunci nu ai de ce să îți faci griji. Problema este că nimeni nu are răbdarea necesară pentru a-și prepara pizza acasă. Grăsimea, carnea și toate celelalte ingrediente folosite în pizza din comerț ar trebui să te convingă să nu o mai consumi.

13. Dulciuri

Uneori simți nevoia să mănânci ceva dulce, așa că apelezi la un baton de ciocolată. Pe lângă faptul că acesta poate fi găsit în aproape orice magazin, îți va satisface nevoia de zahăr. Îți vine să crezi sau nu, batoanele de ciocolată sunt o adevărată bombă de grăsime, lucru care contribuie la creșterea riscului de obezitate. Dacă îți este poftă de ciocolată, atunci poți să consumi o pătrățică de ciocolată neagră cu cel puțin 60% cacao.

14. Brânză procesată

Ce conține, mai exact, o felie de brânză procesată? În mare parte emulsificatori, uleiuri vegetale și coloranți alimentari. Cu siguranță ai observat că brânza produsă în mod natural, din lapte, nu are aceeași culoare pe care o are cea procesată. Încearcă să eviți cât de mult posibil consumul ei.

15. Cereale cu zahăr

Cu siguranță acesta este alimentul la care e cel mai greu să renunți, mai ales dacă îți place să mănânci dimineața o porție generoasă de cereale cu lapte. Ai grijă, însă, la cele pe care le consumi și la cantitatea de zahăr pe care o au, pentru că nu vor mai fi la fel de benefice pe cât credeai.

Evită neapărat aceste 15 alimente, dacă vrei să ai o sănătate de fier și să te ferești de boli periculoase, precum diabetul sau cancerul. Senzația de foame poate fi ușor înlăturată cu ajutorul unor alternative sănătoase, potrivit divahair.ro.

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Noua descoperire facuta in Pompeii: A fost gasita intr-un bordel stravechi
15/10/2019 13:03

 Lunga de 1,5 metri, fresca surprinde o lupta brutala intre gladiatori, unul dintre acestia fiind trac, dupa cum arata IFL Science. Cu sangele siroind, invinsul este infatisat implorandu-l pe imparat sa-i ...

De ce îți este somn mereu
14/10/2019 19:44

 Specialiştii atrag atenţia că şi deshidratarea moderată te poate face să te simţi epuizat atat fizic, cat şi psihic. Dacă nu te mai poţi concentra şi simţi in permanenţă nevoia de a te odihn ...

Au plecat în vacanță la mare și au făcut o descoperire uluitoare
14/10/2019 17:19

 Turiştii se aflau pe o plajă de pe Insula Fripp, in Carolina de Sud, cand au descoperit plutind pe apă un colet. L-au scos la mal şi l-au luat cu ei acasă. Abia acolo l-au desfăcut şi au fost surpr ...

Unghii rupte? Organismul îţi transmite cel mai important mesaj
14/10/2019 17:02

 Cauza unghiilor rupte poate fi deficienta de mangan, un mineral vital pentru buna functionare a organismului. Acesta intervine in procese precum cictrizarea ranilor, metabolismul carbohidratilor, colester ...

Uimitoarea dietă cu orez crud: Slăbeşti 13 kg într-o singură lună
14/10/2019 16:57

 Curăţarea organismului se datorează albuminei, substanţă care se găseşte in orez şi ajută la eliminarea toxinelor şi lichidelor din organism. În timp ce medicii studiau efectele dietei cu ...

Ţi-a apărut o astfel crăpătură în colţul gurii? Iată motivul pe care medicii evită să îl spună
14/10/2019 12:54

Cauze probabile mai des intalnite Atunci cand o persoană işi umezeşte buzele in exces sau le expune la aer rece, uscat şi vant, buzele sale se pot usca şi vor apărea crăpături in pielea subţiată. Al ...

O schita uitata a lui Da Vinci se dovedeste a fi o minune a ingineriei. Ar fi fost cel mai mare pod al acelor vremuri
14/10/2019 10:22

 Pornind de la o schita realizata de Da Vinci in 1502, oameni de stiinta de la MIT au realizat podul imaginat de vizionar, la scara de 500 de ori mai mica. Acesta este complet diferit de podurile acelor vr ...

Motivul incredibil pentru care trebuie să consumi ZILNIC 10 migdale
12/10/2019 20:56

 Asociatia Americană a Inimii recomandă consumul a cel putin 4 portii de nuci, migdale si alte seminte, pe săptămană. Migdalele contin cantităti mari de grăsimi mono- si polinesaturate, utile pentru ...

Ce să mănânci înainte de a te culca pentru a slăbi peste noapte
12/10/2019 19:30

1. Smantana slaba O ceasca de smantana slaba ii va oferi organismului proteinele necesare iar tie iti va usura somnul. Proprietatile probiotice ale acestui aliment va calma intestinele, de asemenea. 2. Ca ...

Cele mai bune carti pe care le-a citit Bill Gates in 2017. Ce recomandari face fondatorul Microsoft
12/10/2019 17:04

 "Cititul este modalitatea mea preferata de a-mi satisface curiozitatea", scrie Gates pe blogul pe care il detine, Gates Notes. "Desi sunt norocos ca am ocazia sa ma intalnesc cu multe pers ...