1

Dimensiune font:

5 pași pentru a-ți crește rezistența fizică

| 17-09-2019 15:13

Dacă ești una dintre persoanele care se pregătesc pentru un maraton sau se antrenează pentru ciclism, însă nu ești sigură că performanțele tale vor atinge cote maxime, trebuie să acorzi atenție sfaturilor de mai jos! Acestea includ o grijă deosebită pentru alimentație, o hidratare adecvată și nu în ultimul rând, exerciții de încălzire și de forță, indicate pentru a-ti crește rezistența fizică. Atâta timp cât te vei antrena în mod regulat, vei reuși să faci față tuturor exercițiilor, precum și alergărilor mai lungi. Iată de ce trebuie să ții cont!

 

Bucură-te de o alimentație corectă
Primul pas pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când dorești să îți crești rezistența fizică ține de adoptarea unor mese sănătoase și implicit, a unei alimentații corecte. Atunci când te antrenezi pentru a deveni mai rezistent, corpul tău va avea nevoie de nutrienți speciali, întrucât va fi supus la numeroase eforturi. Din acest motiv, arderile
interne ale corpului vor reduce capacitatea de recuperare a acestuia. Pentru a te putea bucura de o rezistență fizică crescută, trebuie să pui accent pe consumul celor mai indicate fructe și legume, care să te ajute să elimini radicalii liberi. Poți alege să consumi coacăze, broccoli, zmeură sau spanac, alimente bogate în antioxidanți, care îți vor aduce numeroase beneficii. Totodată, este indicat să mănânci legume la fiecare masă și cel puțin 2-3 porții de fructe pe zi, deoarece cu cât te antrenezi mai mult, cu atât vei avea nevoie de mai multă energie. În afară de legume și fructe, vei avea nevoie și de carbohidrați, care te vor ajuta să reziști mai mult la efort fizic intens. Optează pentru surse calitative de carbohidrați, precum fasolea, cerealele integrale, cartofii sau orzul. Alimentația echilibrată reprezintă un factor esențial pentru un sportiv sau pentru un om obișnuit, care dorește să își crească rezistența la efort. Nu uita nici de consumul de proteine, pe care le poți asimila din ouă, iaurt sau carne, ideale pentru reconstruirea țesutului muscular.

Hidratează-te corespunzător
Pentru a-ți crește rezistența fizică în cazul unui efort intens, trebuie să te asiguri că organismul tău este hidratat corespunzător. Astfel, este esențial să consumi cel puțin 2 litri de lichide pe zi, ținând cont de faptul că o hidratare insuficientă poate duce la epuizare rapidă și la apariția unor crampe musculare. Înainte de orice antrenament fizic intens, se recomandă să bei cel puțin 500 ml de apă, pentru a înlocui lipsa de electroliți din corp. În cazul in care consideri că antrenamentul va dura mai mult, trebuie să îți asiguri un aport de lichide corespunzător.

Asigură-ți un sistem imunitar puternic
Dacă nu ai suficient de multă grijă de tine, sistemul tău imunitar va fi scăzut și te va împiedica să duci la bun sfârșit antrenamentele care presupun un efort fizic intens. Astfel, pentru a evita pauzele de la antrenamente, trebuie să pui accentul pe o dietă echilibrată, care se va dovedi vitală pentru sistemul tău imunitar. În afară de alimentația corectă, trebuie să ții cont și de includerea suplimentelor alimentare în rutina ta zilnică.
Vitaminele A, E, B sau C și mineralele importante pentru buna funcționare a organismului vor reprezenta un ajutor real pentru rezistența ta la efort. Atâta timp cât ții cont de alimentație și îți iei nutrienții din suplimentele de acest gen, vei reuși să îți asiguri un sistem imunitar puternic și o rezistență fizică crescută.

Începe-ți ziua cu alergări ușoare
Pentru a-ți crește rezistența fizică, sedentarismul nu are ce căuta în rutina ta de zi cu zi. În afară de exercițiile de rezistență, majoritatea sportivilor își încep o zi obișnuită printr-o alergare ușoară sau prin mersul cu bicicleta. Pe lângă această încălzire ușoară, poți pune accentul și pe exercițiile care implică greutatea corpului, precum fandări, flotări sau sărituri. O astfel de încălzire dinamică va crește mobilitatea corpului, în timp ce creierul va fi pregătit pentru un antrenament intens de rezistență. Dacă vrei să pui și mai mult accent pe creșterea rezistenței fizice, încearcă să incluzi în programul tău zilnic și exerciții de recuperare. Acordă atenție și echipamentului sportiv potrivit și poartă întotdeauna încălțăminte adecvată, pe care o poți achiziționa din Buzz outlet. Pentru antrenamentele fizice, ai nevoie de încălțăminte comodă, care să se potrivească perfect măsurii tale și care să îți asigure tot confortul necesar, pentru a nu avea performanțe slabe din cauza încălțărilor.

Nu uita de exercițiile de forță
Persoanele care își doresc să aibă o rezistență fizică mai mare, trebuie să includă în rutina lor și antrenamente de forță. Cu ajutorul acestor exerciții care presupun un efort fizic intens, vei reuși să capeți mai multă energie, să obții o viteză mai mare și să nu te mai confrunți cu un risc de accidentare. Caută întotdeauna să execuți mișcări care să îți lucreze toate grupele de mușchi și să te ajute să te menții în formă. Astfel, cu cât vei rezista mai multe minute în efectuarea unor exerciții dificile, cu atât corpul tău va deveni mai rezistent.
Cu ajutorul acestor sfaturi, vei reuși să îți îmbunătățești performanțele fizice și să ai mai multă energie, în fiecare zi! spynews.ro 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Caz ŞOCANT: Ce au descoperit poliţiştii în sicriul în care fusese îngropată o tânără
01/06/2020 10:06

 Chin Chean, in varstă de 47 de ani, a inceput să dezgroape moarta vineri, in jurul orei 22:00. Cu o zi inainte, bărbatul asistase la inmormantarea fetei. Necrofilul a reuşit să dea de sicriu, insă ...

Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
30/05/2020 07:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

Obisnuia sa bea zece cutii de Coca-Cola pe zi. Cum arata britanica care ajunsese la 88 de kilograme
11/05/2020 10:31

 Femeia a ajuns la o greutate de 88 de kilograme si un consum de 300 de cutii de Coca-Cola pe luna, potrivit Daily Mail. Tellam a reusit sa slabeasca mai mult de o treime din greutatea sa cu ajutorul CD-u ...

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sperma partenerului tau!
09/05/2020 00:05

  Cand vine vorba de sperma, femeile pot avea reactii diferite: fie considera ca este ceva absolut normal si care poate fi discutat ca orice alt subiect, fie sunt retinute in a-si spune parerea sau pur ...

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra bărbaţilor
09/04/2020 15:34

Dovleacul este vedeta sezonului, insă dincolo de pulpa de dovleac, delicioasă ca umplutură pentru plăcintă, seminţele de dovleac se dovedesc a fi extrem de benefice, mai ales pentru bărbaţii care işi d ...

Dieta cu lămâie face minuni. Slăbeşti în cinci zile
09/04/2020 13:32

Dieta cu lămaie te ajută să capi rapid pe kilogramele in plus. Urmează meniul de mai jos timp de cinci zile. Iată meniul pe care trebuie să-l urmezi Ziua 1 Începeţi dieta cu o băutură pe bază ...

Alcoolul sanitar, cum îl folosești. Situațiile în care te salvează
09/04/2020 11:26

Alcoolul sanitar te poate salva in multe situatii. Dacă pană acum l-ai folosit pentru dezinfectare, trebuie să stii că te poate ajuta mult mai mult de atat. Pulverizează o solutie din apă rece si alcool ...

Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă
30/03/2020 09:10

Cum faci paine fără drojdie. Cea mai simplă retetă pentru acasă. Zilele acestea, drojdia a inceput să lipsească de pe rafturile magazinelor. Oamenii si-au făcut provizii pentru o posibilă izolare din c ...

Nutriționist, cum îți crești imunitatea și rezistența la boli
30/03/2020 08:51

Medicul nutritionist Mihaela Bilic a spus ce trebuie să mancăm pentru a creste rezistenta la boli. „Wasabi, ghimbir si condimente din belsug pentru cresterea rezistentei la boli. Coronavirus inclus. Da ...

Vânzări-record de arme în SUA
30/03/2020 08:21

Frica faţă de posibilele efecte sociale ale pandemiei de coronavirus au golit magazinele de arme şi muniţii, unde zeci de clienţi au stat la cozi ore bune in oraşe precum Los Angeles. La sfarşitul s ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!