1

Dimensiune font:

5 pași pentru a-ți crește rezistența fizică

| 17-09-2019 15:13

Dacă ești una dintre persoanele care se pregătesc pentru un maraton sau se antrenează pentru ciclism, însă nu ești sigură că performanțele tale vor atinge cote maxime, trebuie să acorzi atenție sfaturilor de mai jos! Acestea includ o grijă deosebită pentru alimentație, o hidratare adecvată și nu în ultimul rând, exerciții de încălzire și de forță, indicate pentru a-ti crește rezistența fizică. Atâta timp cât te vei antrena în mod regulat, vei reuși să faci față tuturor exercițiilor, precum și alergărilor mai lungi. Iată de ce trebuie să ții cont!

 

Bucură-te de o alimentație corectă
Primul pas pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când dorești să îți crești rezistența fizică ține de adoptarea unor mese sănătoase și implicit, a unei alimentații corecte. Atunci când te antrenezi pentru a deveni mai rezistent, corpul tău va avea nevoie de nutrienți speciali, întrucât va fi supus la numeroase eforturi. Din acest motiv, arderile
interne ale corpului vor reduce capacitatea de recuperare a acestuia. Pentru a te putea bucura de o rezistență fizică crescută, trebuie să pui accent pe consumul celor mai indicate fructe și legume, care să te ajute să elimini radicalii liberi. Poți alege să consumi coacăze, broccoli, zmeură sau spanac, alimente bogate în antioxidanți, care îți vor aduce numeroase beneficii. Totodată, este indicat să mănânci legume la fiecare masă și cel puțin 2-3 porții de fructe pe zi, deoarece cu cât te antrenezi mai mult, cu atât vei avea nevoie de mai multă energie. În afară de legume și fructe, vei avea nevoie și de carbohidrați, care te vor ajuta să reziști mai mult la efort fizic intens. Optează pentru surse calitative de carbohidrați, precum fasolea, cerealele integrale, cartofii sau orzul. Alimentația echilibrată reprezintă un factor esențial pentru un sportiv sau pentru un om obișnuit, care dorește să își crească rezistența la efort. Nu uita nici de consumul de proteine, pe care le poți asimila din ouă, iaurt sau carne, ideale pentru reconstruirea țesutului muscular.

Hidratează-te corespunzător
Pentru a-ți crește rezistența fizică în cazul unui efort intens, trebuie să te asiguri că organismul tău este hidratat corespunzător. Astfel, este esențial să consumi cel puțin 2 litri de lichide pe zi, ținând cont de faptul că o hidratare insuficientă poate duce la epuizare rapidă și la apariția unor crampe musculare. Înainte de orice antrenament fizic intens, se recomandă să bei cel puțin 500 ml de apă, pentru a înlocui lipsa de electroliți din corp. În cazul in care consideri că antrenamentul va dura mai mult, trebuie să îți asiguri un aport de lichide corespunzător.

Asigură-ți un sistem imunitar puternic
Dacă nu ai suficient de multă grijă de tine, sistemul tău imunitar va fi scăzut și te va împiedica să duci la bun sfârșit antrenamentele care presupun un efort fizic intens. Astfel, pentru a evita pauzele de la antrenamente, trebuie să pui accentul pe o dietă echilibrată, care se va dovedi vitală pentru sistemul tău imunitar. În afară de alimentația corectă, trebuie să ții cont și de includerea suplimentelor alimentare în rutina ta zilnică.
Vitaminele A, E, B sau C și mineralele importante pentru buna funcționare a organismului vor reprezenta un ajutor real pentru rezistența ta la efort. Atâta timp cât ții cont de alimentație și îți iei nutrienții din suplimentele de acest gen, vei reuși să îți asiguri un sistem imunitar puternic și o rezistență fizică crescută.

Începe-ți ziua cu alergări ușoare
Pentru a-ți crește rezistența fizică, sedentarismul nu are ce căuta în rutina ta de zi cu zi. În afară de exercițiile de rezistență, majoritatea sportivilor își încep o zi obișnuită printr-o alergare ușoară sau prin mersul cu bicicleta. Pe lângă această încălzire ușoară, poți pune accentul și pe exercițiile care implică greutatea corpului, precum fandări, flotări sau sărituri. O astfel de încălzire dinamică va crește mobilitatea corpului, în timp ce creierul va fi pregătit pentru un antrenament intens de rezistență. Dacă vrei să pui și mai mult accent pe creșterea rezistenței fizice, încearcă să incluzi în programul tău zilnic și exerciții de recuperare. Acordă atenție și echipamentului sportiv potrivit și poartă întotdeauna încălțăminte adecvată, pe care o poți achiziționa din Buzz outlet. Pentru antrenamentele fizice, ai nevoie de încălțăminte comodă, care să se potrivească perfect măsurii tale și care să îți asigure tot confortul necesar, pentru a nu avea performanțe slabe din cauza încălțărilor.

Nu uita de exercițiile de forță
Persoanele care își doresc să aibă o rezistență fizică mai mare, trebuie să includă în rutina lor și antrenamente de forță. Cu ajutorul acestor exerciții care presupun un efort fizic intens, vei reuși să capeți mai multă energie, să obții o viteză mai mare și să nu te mai confrunți cu un risc de accidentare. Caută întotdeauna să execuți mișcări care să îți lucreze toate grupele de mușchi și să te ajute să te menții în formă. Astfel, cu cât vei rezista mai multe minute în efectuarea unor exerciții dificile, cu atât corpul tău va deveni mai rezistent.
Cu ajutorul acestor sfaturi, vei reuși să îți îmbunătățești performanțele fizice și să ai mai multă energie, în fiecare zi! spynews.ro 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE - LICITAŢIE UNICĂ - Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.11.2019, ora 13.00, a următorul activ: Nr. activ - Descrierea comercială - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 11 - Fosta Fabrică de nutreţuri combinate, situată în sat Cătămărăşti Deal, str. Mobilei, nr. 8, jud. Botoşani, St teren: 28.665,12 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 95%), St construită: 6.875,73 mp, cu echipamente, deschidere frontală: str. Mobilei, pretabilă pentru activităţi industriale – depozitare, productie, etc. Identif. imobil: CF nr. 53921, nr. cadastral 1891. - 6.525.800,00 lei - 1.300.000,00 lei Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 01.11.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 01.11.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro şi la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0758049904. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Leacul recomandat de nutriționiști după mahmureală. Neutralizează alcoolul
20/10/2019 18:07

 Totodată, mia există si alte variante: 4. Citrice care contin vitamina C Vitamina C este una dintre enzimele care contribuie la descompunerea mai rapidă a alcoolului in sange. Sucul de citrice poate ...

Ce spune forma palmei despre personalitatea ta
20/10/2019 14:57

Care este mana ta “forte”? Esti stangaci sau dreptaci? Palma “puternica” reflecta abilitatile tale personale si financiare, in timp ce degetele de la cealalta mana denota atitudinea pe ...

DIETA BIBLICĂ, una dintre cele mai ciudate cure de slabire. Incredibil cum slăbea Elvis Presley
20/10/2019 11:33

Elvis Presley a slabit prin somn Marele Elvis s-a confruntat si el cu probleme de sanatate, insa una dintre cele mai ciudate diete pe care le-a incercat a fost cea cu somn, scrie lyla.ro. Pornind de la zicala ...

De ce unii fumători NU fac cancer şi trăiesc până la vârste înaintate? Iată ce îi protejează
19/10/2019 19:24

 Fumătorii sunt conştienţi că acest obicei are efecte devastatoare asupra sănătăţii, şi că fumatul creşte considerabil riscul de a muri mai devreme decat nefumătorii. Cu toate acestea, există ...

 

Primele simptome care apar în toate tipurile de cancer
19/10/2019 16:08

Simptomele generale ale cancerului: Scădere in greutate inexplicabilă :cele mai multe persoane cu cancer vor pierde in greutate la un moment dat. Multe lucruri pot cauza pierderea in greutate si doar pierder ...

Expoziție de ciocolată
18/10/2019 18:09

 Expozitie de ciocolată Stim cu totii că gusturile nu se discută, insă unul dintre gusturile preferate de toată lumea este cel al ciocolatei. Aromată, cu fructe, cu alune, albă sau neagră, ciocola ...

Ce profesii au parte de cel mai mult sex. Un studiu cu rezultate surprinzătoare
18/10/2019 13:11

 Producătorul de jucării sexuale Lelo a intrebat 2.000 de bărbati si femei din Marea Britanie despre viata lor sexuală, incercand să vadă care este legătura cu ocupatia lor. Rezultatul este unul su ...

Acordul Brexit. Prinicipalele puncte
18/10/2019 10:56

 Londra şi Bruxellesul au incheiat joi un nou acord al Brexitului, in principal cu privire la Irlanda de Nord, care modifică acordul precedent, respins de Parlamentul britanic in trei randuri, relatează ...

De ce îți este somn mereu
14/10/2019 19:44

 Specialiştii atrag atenţia că şi deshidratarea moderată te poate face să te simţi epuizat atat fizic, cat şi psihic. Dacă nu te mai poţi concentra şi simţi in permanenţă nevoia de a te odihn ...

Unghii rupte? Organismul îţi transmite cel mai important mesaj
14/10/2019 17:02

 Cauza unghiilor rupte poate fi deficienta de mangan, un mineral vital pentru buna functionare a organismului. Acesta intervine in procese precum cictrizarea ranilor, metabolismul carbohidratilor, colester ...