Bors taranesc cu carne afumata
Dimensiune font:
Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
500 g ceafa afumata
2 morcovi
2 cepe
2 cartofi
1 pastarnac
1/2 ardei gras rosu
1,5 l bors de casa
3-4 linguri ulei
1 legatura leustean (uscat)
smantana pentru dres
sare, piper
Mod de preparare:
Puneti la calit in ulei intr-o oala legumele si carnea, amestecand cu o lingura de lemn. Dupa 5 minute adaugati 3 litri de apa fierbinte si putina sare. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, cam 40 minute.
Separat puneti la fiert borsul impreuna cu o parte din leusteanul tocat sau uscat. Cand clocoteste adaugati-l in oala cu ciorba si lasati sa mai dea cateva clocote impreuna. Dregeti gustul de sare si piper.
Puneti smantana in supiera, verdeata tocata, omogenizati, apoi adaugati borsul fierbinte cu bucati de carne. Presarati deasupra putina verdeata.
Cine nu doreste cu smantana, il poate drege cu galbenus de ou, zeama de lamaie, zeama de la muraturi, zeama de varza sau il pot servi ca atare, cu ardei iuti.
Pofta buna.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau