Cât trebuie să stai singur pentru a avea o relaţie de cuplu fericită

default

Dimensiune font:

| 27-12-2018 21:41

Te-ai intrebat vreodata de ce este este atat de greu sa ai o relatie de succes? Sau de ce intri intr-una daca lucrurile par complicate?
 

 Te-ai intrebat vreodata de ce este este atat de greu sa ai o relatie de succes? Sau de ce intri intr-una daca lucrurile par complicate?

Relatiile pot da atat de multe batai de cap intrucat oamenii au tendinta de a invata prin incercare-eroare. Nu sunt sigur ce functioneaza asadar se intalnesc cu oricine le trezeste interesul.

Totusi, s-ar putea ca aceste lucruri sa reprezinte doar o fata a monedei. Anumite relatii care, teoretic, ar fi trebuit sa mearga, se sfarsesc brusc. Poate ca membrii lor pur si simplu nu erau facuti sa ramana impreuna.

Multe persoane vor spune: „Nu era momentul potrivit”. Insa a vrea sa ai o relatie nu este acelasi lucru cu a fi pregatit pentru una. Uneori, din punct de vedere emotional, nu esti pregatit pentru intalniri romantice. Spre exemplu, daca abia ai iesit dintr-una este dificil sa-ti doresti sa incepi din nou sa te vezi cu alte reprezentante ale sexului frumos.

Oamenii cred ca o relatie ar trebuie sa functioneze daca ambii parteneri sunt „sanatosi” din punct de vedere emotional. Si chiar daca emotional esti pregatit sa faci pasul, poate ca nu esti gata si din punct de vedere mental.

De altfel, unul dintre motivele cele mai intalnite ale despartirilor este ca nu unt pegatiti din punct de vedere mental pentru o relatie. Nu inteleg in totalitate ce vor si ce au nevoie si nici nu sunt pregatiti pentru a face sacrifiile necesare pentru ca lucrurile sa functioneze. Ai putea spune despre ei ca nu sunt maturizati in totalitate.

Si cum ar putea fi pregatiti sa faca sacrificii daca nu stiu ce sacrificii sa faca. Sau, si mai rau, nu stiu ce inseamna sa faca compromisuri.

Exista o singura cale pentru a fi pregatit din punct de vedere mental: sa te cunosti foarte bine. Ceea ce inseamna sa petreci mult timp singur, pentru a te analiza.

 

Si cu cat este singur de mai multa vreme cu atat vei fi mai bun ca partener intr-o relatie.

 

Trebuie sa te cunosti pe tine insuti
Oamenii din ziua de azi petrec mult timp purtand masti pentru a le face celorlalti pe plac. Se prefac ca sunt altcineva decat sunt in realitate. Si cand incerci prea mult sa intri in modelele acceptate cu atat mai repede te pierzi pe tine insuti, fara ca macar sa-ti dai seama ca se intampla asta.

Odata cu trecerea timpului toti oamenii se schimba, insa nu oricine se dezvolta. Uneori, oamenii in loc sa mearga inainte, fac pasi inapoi, se transforma in variantele lor mai tinere si imature.

Se mai intampla si nu este un capat de tara, insa poti alege constient sa mergi inainte, nu sa dai inapoi.

Odata ce petreci timp singur si te autodescoperi – si esti fixat pe persoana care vrei sa devii – te vei cunoaste din nou. Vei afla care sunt cele mai importante lucruri pentru tine si care sunt lucrurile la care trebuie sa renunti.

Nu este un proces usor. Vechile obiceiuri sunt greu de parasit, insa cand esti doar tu cu tine insuti vei gasi modalitatea de a rezolva lucrurile.

Trebuie sa te simti in regula cu singuratatea. Trebuie sa accepti ca tu esti de ajuns
Este de inteles faptul ca vrei pe cineva in viata ta sau ca nu vrei sa te simti singur. Insa ar trebui sa fii fericit cu tine insuti. Fericirea si pofta de viata nu ar trebui sa depinda de altcineva. Nu poti lasa absenta altei fiinte sa-ti defineasca viata. Nu poti sa crezi ca viata cu o alta persoana este mai buna decat viata pe care o ai acum. Pentru ca atfel ai crede ca tu, ca persoana, esti mai rau. Nu?

Insa nu este adevarat, nu ai o viata rea. Pur si simplu cele doua situatii sunt diferite si trebuie sa inveti sa te simti bine in ambele scenarii.

 

 

Prea multi oameni folosesc relatia ca pe un bandaj, insa rana sangereaza mereu
Nu uita, fericirea este o alegere, iar daca nu o simti in viata ta atunci o relatie de cuplu nu va „rezolva” problema.

Tu alegi modul in care percepi lumea. Daca intelegi asta si continui sa o privesti ca acum, asta e alegerea ta. Insa daca vrei sa te schimbi, o poti face oricand.

Daca schimbi realitatea, vei fi fericit cu viata ta. Vei fi fericit cu tine insuti si cu modul in care iti controlezi viata. Si vei avea ceva ce multi oameni au pierdut: speranta.

Iar daca intri intr-o relatie inainte sa fii pregatit atat emotional, cat si mental, sansele ca aceasta sa fie una fericita sunt minime.

Cum te poate cineva iubi, daca „tu” nu esti „tu” cel adevarat? Cu cat petreci mai mult timp singur cu atat ai mai multa vreme pentru a te intelege profund, iar acest lucru iti creste sansele ca urmatoarea relatie in care vrei sa te implici sa fie una care sa dureze pana cand „moartea va va desparti”.

sfatulparintilor.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei