Chec cu ciocolata
Dimensiune font:
Chec special cu ciocolata. De ce e special? Fiindca are un ingredient special, care-i da o aroma speciala.
Fraza finala din reteta - cea cu racitul - este doar in teorie, fiindca eu nu am rezistat langa el si l-am feliat cald, asa l-am pozat si asa am mancat jumatate din el. Rusinica!
Ingrediente pentru Chec cu ciocolata
180 gr faina alba
200 gr zahar
120 gr iaurt
120 ml ulei de nuca
2 oua
50 ml apa
1/2 pliculet praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
150 gr ciocolata neagra (70% cacao)
putin unt pentru uns tava
Preparare
- Se topeste pe abur ciocolata.
- Intr-un bol se bate cu mixerul iaurtul, uleiul, zaharul (minus 2 linguri), galbenusurile oualor si apa. Se mixeaza cateva minute, pana zaharul e topit.
- Se adauga esenta, faina si praful de copt si se amesteca cu un tel pana nu se mai vede faina (chiar daca raman cateva cocoloase e ok).
- Se bat cu mixerul albusurile oualor pana incepe sa se formeze spuma. Atunci se adauga zaharul ramas (cele 2 linguri) si se continua mixarea pana spuma sta pe tel.
- Se adauga, in amestecul de mai sus, spuma in trei transe, amestecand cu telul usor.
- Se adauga apoi si ciocolata topita, tot in 3 transe, tot amestecand usor cu telul.
- Se toarna compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Se bate tava de masa sa se aseze compozitia.
* am folosit o tava de chec de 30 cm lungime, insa una de 25 ar fi mai potrivita; compozitia e prea putina pentru tava mea - Se coace la 180C timp de aprox. 40 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
- Se lasa sa se raceasca, apoi se poate felia.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau