Cina cu iz afrodisiac

default

Dimensiune font:

| 28-09-2012 13:39

Cina cu iz afrodisiac

 

O cina linistita in doi, acasa, poate fi o experienta foarte intima.

In cazul in care barbatul gateste pentru o femeie, aceasta se simte rasfatata, intrigata, fermecata, incantata de natura romantica unei astfel de experiente... si poate chiar un pic vulnerabila, deoarece barbatul are control deplin, in timp ce ea sta pasiv si asteapta sa fie ingrijita si servita. Acest aspect poate constitui si un element de suspans si surpriza, deoarece ea se intreaba cu ce va fi servita sau cat de bine gateste el sau daca o va impresiona cu adevarat. Unele propuneri foarte romantice de casatorie s-au intamplat in astfel de conditii. Atunci cand o femeie gateste pentru un barbat, ea are posibilitatea de a-si demonstra talentele ei gastronomice si casnice - niste aspecte dupa care in traditiile populare era cantarita valoarea unei femei. Ea este in masura sa demonstreze ca nu numai ca este o companie placuta si frumoasa, ci poate sa se ingrijeasca de barbatul ei si sa-l trateze ca pe un rege cu abilitatile ei culinare. Ce barbat nu ar reactiona bine la asa ceva?!

Traditia spune ca drumul spre inima unui barbat trece prin stomacul lui, dar afirmatia aceasta se poate aplica si in cazul femeilor. Multor alimente le-au fost atribuite puteri afrodisiace, inca din cele mai vechi timpuri ale omenirii. Desi exista multe controverse si dezbateri pe acest subiect, desi ne intrebam daca este mit sau realitate, un lucru este cert: doar faptul ca un aliment este declarat ca fiind afrodisiac, tinde sa aiba un impact puternic asupra mintii pentru o multime de oameni. Nu numai proprietatile alimentului in sine sunt cele care afecteaza libidoul unei persoane, ci de asemenea si modul de prezentare.

Legumele, fructele, nucile si cerealele sunt printre afrodisiacele care provin din plante. Anumite fructe si legume au forme sugestive, care dau frau liber imaginatiei. Sparanghelul, castravetii, morcovii, anghinarea sunt incluse printre legumele consumate de catre oameni de-a lungul veacurilor, in convingerea ca detin anumite puteri. Daca planuiti o cina romantica in doi, nu ezitati sa introduceti in meniu un preparat cu sparanghel sau anghinare gatit cu maiestrie. Sparanghelul este un simbol falic. Este o alegere de top, o garnitura eleganta si delicioasa, perfecta pentru a impresiona si a ademeni. La fel si anghinarea, gatita, are o textura senzuala, carnoasa care stimuleaza imaginatia.

Bananele, perele, piersicile, rodiile, smochinele, avocado sunt fructe populare, atunci cand vine vorba de afrodisiace. Din nou, acest lucru se datoreaza in mare parte formei si aspectului lor fizic. Bananele si piersicile, in special, sunt niste fructe apetisante din cauza formei si texturii carnoase si fine. Puteti alege din aceste fructe si sa le includeti in meniul romantic, ca si garnitura sau mai bine, ca si desert.

In ceea ce priveste nucile, semintele si cerealele printre stimulente se numara migdalele, semintele de floarea soarelui si ovazul. Asadar incepeti dis de dimineata cu un bol de fulgi de ovaz cu lapte sau iaurt, mai apoi presarati niste seminte de floarea soarelui intr-o salata proaspata si pe dupa amiaza pregatiti o prajitura sau tarta imbelsugata cu migdale...efectele ar trebui sa fie remarcabile seara, dupa asa un meniu in timpul zilei.

Ierburile si condimentele nu doar asezoneaza hrana, ci si viata amoroasa. Busuioc, usturoi, ghimbir, cardamom, ginseng, piper, nucsoara, cuisoare, ardei iute - toate ajuta la functionarea si pornirea "motorului".

Un alt aliment care stimuleaza si creste nivelul endorfinelor este ciocolata – nu e de mirare faptul ca ciocolata se intampla sa fie un afrodisiac, aprobat pe intreg mapamondul, si ca aceasta reprezinta cadoul traditional romantic, primit de catre o femeie la un moment dat in timpul unei relatii.

Stridiile si caviarul sunt afrodisiace bine cunoscute, mai ales pentru barbati. Acelasi lucru poate fi spus si despre creveti si homari. Mirosul acestor fructe de mare este destul de similar cu feromonii feminini, si nivelul lor ridicat de zinc duce la productia de testosteron. Daca planuiti asadar o cina romantica cu iz afrodisiac, fructele de mare alaturi de o cupa de sampanie, sorbita la lumina lumanarilor, vor condimenta cu siguranta atmosfera.

Mancarurile sau alimentele nu trebuie sa aiba neaparat un efect fiziologic asupra corpului nostru, pentru a fi luate in considerare drept afrodisiace. Aromele delicioase si parfumate pot pune oamenii intr-o stare de spirit favorabila si pot sa-i faca sa se simta confortabil, multumiti si foarte relaxati, toate acestea sporind probabilitatea unei intalniri romantice reusite. Astfel, cu un pic de imaginatie, puteti folosi alimente, care sunt senzuale prin insasi natura lor. De pilda strugurii, frisca, vinul sau sampania, capsunile sau zmeura (tavalite prin ciocolata topita, sau nu), mierea, maslinele sau muraturile sunt doar cateva exemple.

Atunci cand planuiti insa o cina in doi, nu va opriti doar la preparatele culinare. Pentru a crea atmosfera perfecta, ganditi-va si la decor, la iluminat, la muzica, la o toaleta pe masura, inclusiv bijuterii si parfum si coafura. In fond, este o intalnire romantica!

www.culinario.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:04

1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
 FOTO/VIDEO - Cum să-ți faci un cort doar cu cinci dolari?
23/11/2020 16:03

   Cum să-ti faci un cort doar cu cinci dolari? Incredibil, dar se poate, iar experienta celor doi bărbati din video este edificatoare.  

Whatsapp, o nouă opţiune pentru cei care vor să amâne citirea unui mesaj
23/11/2020 15:15

WhatsApp testează o nouă setare numită Read Later, aceasta fiind o imbunătătire adusă optiunii archived chats, noua interpretare permitand ignorarea convesatiilor, temporar sau permanent. În forma ...

FOTO/VIDEO -  Jennifer Lopez a dominat scena American Music Awards
23/11/2020 12:30

Jennifer Lopez a dominat scena American Music Awards Jennifer Lopez si-a făcut aparitia pe scena intunecată, inconjurată de fum. Cu fiecare pas pe care il făcea, o lumină difuză ii dezvelea trupul ...

FOTO/VIDEO - Unul dintre inițiatorii acțiunii virale
23/11/2020 12:03

Americanul Patrick Quinn, unul dintre initiatorii actiunii virale "Ice Bucket Challenge", a murit din cauza sclerozei laterale amiotrofice. Americanul Patrick Quinn, care a contribuit la succesul mon ...

Ce conține rețeta fericirii, scrisă de Einstein
23/11/2020 11:00

Într-una din călătoriile sale, Albert Einstein a ajuns si la Tokyo, unde a aflat că a primit Premiul Nobel pentru fizică. Cazat la Hotel Imperial din capitala Japoniei, savantul a simtit nevoia să sc ...

Povestea ciorapilor plasă
22/11/2020 17:25

  Rădăcinile aparitiei si istoria lor care trezeste curiozitatea totodată le-au pus stigmatul de “vulgar”, de obiecte vestimentare ale desfranatelor. Se pare că au apărut la Paris in antu ...

Un pacient bolnav de COVID le-a cântat medicilor la vioară
22/11/2020 16:43

Un pacient infectat cu SARS-CoV-2 a emotionat medicii dintr-un spital din statul american Utah. Pacientul in varstă de 70 de ani le-a cantat medicilor in semn de multumire. El a fost profesor de muzică si a t ...

Ce riscă medicul și asistenta care au făcut sex lângă bolnavii de COVID. Cine i-a reclamat
22/11/2020 14:28

Medicul şi asistenta care ar fi făcut sex in Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Targu Jiu, langă pacienţii cu COVID-19 aflaţi in stare gravă, sunt cercetaţi de Comisia de disciplină a unit ...

VIDEO/FOTO - Cine este cel mai înalt om din lume
22/11/2020 14:15

Turcul Sultan Kösen deţine recordul de cel mai inalt bărbat avand 2,465 m. Născut in 1982, la Marsin, Kösen suferă de „gigantism“, declanşat de către o tumoră la glanda pituitară. ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei