Ciorba ardeleneasca de gulii
Dimensiune font:
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 gulii mari
2 morcovi
2 radacina patrunjel
2 fire ceapa verde
1 ou
2 linguri faina( cu varf)
smantana
bors(optional)
patrunjel verde
3 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde.
In oala se adauga 4 l apa peste morcovul calit, apoi celelalte legume, se asezoneaza si se lasa sa fiarba.
Se fac galustele.Oul se bate bine, se adauga 2 linguri ulei si apoi faina. Amestecam bine si lasam 10 minute sa se odihneasca.
Cand legumele si zarzavatul sunt fierte, cu ajutorul unei lingurite se rup galustele in ciorba. Se mai lasa sa fiarba 10 minute apoi se stinge focul.
Cine doreste poate acri ciorba cu bors.
La servire adaugam smantana in farfurie.
Ciorba se serveste cu ardei iute.
Pofta mare !
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau