Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat
Dimensiune font:
Ingrediente:
200 g fasole alba
200 g fasole rosie
200 g fasole pestrita
1 ciolan afumat de 1-1,2 kg
1 ceapa,
1 morcov
1 pastarnac
50 g telina
1 ardei gras rosu mare
3 rosii
1 cartof
50 g ketchup
100 ml suc de rosii
1 legatura marar si patrunjel
1 cub/lingurita concentrat de legume
3 linguri de ulei
2 lingurite zahar
sare, piper, boia, cimbru, foi de dafin
Mod de preparare:
Puneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare fasolea care a stat la inmuiat minim 12 ore. Intr-o alta oala puneti ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece, la foc mic, cu capac 1 ora.
Curatati si tocati marunt ceapa, radacinoasele si ardeiul gras. Puneti la calit in ulei intr-o tigaie antiaderenta ceapa si legumele tocate, verdeata tocata, concentratul, ketchup si zahar. Caliti cam 10 minute la foc mic si adaugati totul in oala in care fierbe fasolea.
Cand ciolanul este fiert, scoateti-l pe o farfurie iar zeama adaugati-o in oala cu ciorba. Indepartati oasele, portionati carnea si puneti-o tot in ciorba. Adaugati bulionul si rosiile taiate mic.
Lasati sa mai fiarba impreuna 15-20 minute, adaugati 2-3 foi de dafin, o lingurita de boia dulce, jumatate de lingurita de cimbru, un praf de piper si dregeti gustul de sare.
Se serveste cu ardei iuti sau muraturi, cine doreste o poate acri in farfurie cu putin otet. Pofta buna.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau