Ciorba de potroace cu curcan
Dimensiune font:
Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)
Ingrediente:
1 kg tacam de curcan (spate, gat, aripi),
2 cepe,
2 morcovi,
1 patrunjel,
1 pastarnac,
100 g telina,
1 cartof,
1 legatura patrunjel si leustean,
2 litri bors sau moare de varza (1 plic bors magic),
2 lingurite zahar,
sare, piper, 2-3 linguri ulei,
optional 1 cub concentrat pui cu leustean
Mod de preparare:
Adaugati concentratul si un polonic de zeama clocotita de la carne si mai lasati la foc mic 5 minute.
Rasturnati legumele calite in oala cu ciorba si puneti la fiert, separat, borsul sau moarea de varza (sau 2 litri de apa in care adaugati plicul de bors magic). Cand clocoteste, adaugati totul peste ciorba, mai fierbeti 5 minute, apoi stingeti focul si adaugati verdeata tocata marunt.
Dregeti gustul de sare, piper, zahar si puneti ciorba in supiera cu bucati de carne desprinse de pe oase (de pe spate si tartita), bucati de gat sau aripi. Decorati cu cateva felii de morcov, frunze de leustean si, eventual, bucati de peperoni.
Iti ia mahmureala cu mana … Daca vrei, poti s-o mai acresti cu otet si s-o mananci cu ardei iuti proaspeti sau murati. Daca nu ai ardei iuti murati, reteta o gasesti tot aici.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau