Ciorba de pui ardeleneasca
Dimensiune font:
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru aceasta ciorba de pui aveti nevoie de: o ceapa
2 morcovi
o bucata de telina
o radacina de patrunjel
o legatura de frunze de patunjel
2 bucati de spate de pui
portionate
2 linguri de ulei
boia
5 linguri de smantana
un galbenus
sare
piper si putin otet.
Mod de preparare:
Dupa cca 20 min. de la clocot, se ia putina supa deoparte, iar intr-un bol se freaca bine galbenusul de ou, cu putina sare si 5 linguri de smantana. Se adauga supa de pui peste smantana si apoi se pune in ciorba.Se potriveste de sare, piper si se drege cu putin otet(daca se poate de mere, e foarte sanatos). Se adauga frunjele de patrunhel tocate, se da un clocot apoi se stinge focul si se acopera cu un capac, pentru ca toate aromele sa se imbine, si sa creeze acea consistenta necesara unei ciorbe.
Va doresc pofta buna la o ciorba de pui ardeleneasca.
Aceasta reteta o am de la bunica mea, care vara nu punea smantana cu ou decat la servire, pentru ca ciorba sa nu se strice de la caldura, si adauga si frunze de telina printre frunzele de patrunjel-pentru o aroma deosebita!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau