Ciorba de Pui Aurie
Dimensiune font:
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
Maruntaie de pui ( spinari, aripi )
1 Morcov razuit
1 Felie de telina razuita
1 Fir de ceapa verde tocat marunt
1 Pastarnac razuit
2 linguri de Orez
Taietei
Lamaie
1 Lingura de unt
1 Cartof
Patrunjel
1 Ceapa intreaga
2 Oua
Mod de preparare:
Intr-o tigaie ( sa fie mai noua daca vrei sa postezi reteta pe gustos.ro), pune untul la incins . Daca tot l-ai pus , pune si morcovul impreuna cu ceapa verde,telina si pastarnacul pentru 3 -4 minute peste unt.
Acum punele in oala cu apa, impreuna cu legumele calite.
Si acum? Ma duc pana dincolo sa vad ce am facut si va zic imediat.
M-am intors. Da ! Stiu ce trebuie sa facem mai departe. Punem si ceapa intreaga in oala la fiert !
Lasam totul asa cam 45 de minute la foc mic, apoi scormonim prin dulap cu speranta ca ne-a mai ramas niste orez de la ultimul pilaf. Hmm.. Gata l-am gasit ! Iau doua linguri si le pun in ciorba . Aveti grija sa nu puneti lingurile ...ci orezul din linguri !
Au mai trecut inca 5 minute, deci in total 50 ! Pun si taieteii la fiert si ce mai pun? Gata mi-am amintit ! Pun zeama de la o jumatate de lamaie si niste sare dupa gust.
Bat doua oua intr-un castron si le pun si pe ele in oala ( fara castron).
Acum opresc focul si astept cu nerabdare inca 10 minute sa pot pune si patrunjelul tocat !
Si gata. Se mai si odihneste omul.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau