Ciorba de vitel cu legume si perisoare
Dimensiune font:
Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
* 1 bucata frumoasa de antricot de vitel fara os, mai grasuta, cu firisoare de grasime (450-500 g)
* 2 morcovi
* 1 ceapa mare + 1 ceapa mica
* 2 albituri (pastarnac/patrunjel/o bucata de telina)
* 1 mana de spanac/stevie/loboda
* 1 legatura leustean
* 1,5 l bors (1/2 plic bors magic)
* 4-5 linguri amestec pentru ciorbe
* 3 linguri orez
* 1 legatura patrunjel
* 3 lingurite baza pentru mancaruri (de vita)
* 1 ardei kapia rosu/gogosar
* sare, piper
* pentru dres: otet, smantana, galbenus – dupa gust
Mod de preparare:
In timp ce fierbe ciorba, puneti la fiert borsul (sau 1.5 l apa + bors magic) si preparati perisoarele. Intr-un blender puneti restul de carne taiata cubulete, ceapa mica taiata bucati, patrunjelul verde taiat mare, o lingurita baza pentru mancaruri si mixati 8-10 secunde, apoi adaugati orezul inmuiat in apa. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari. Dupa ce a fiert ciorba scoateti legumele (le puteti folosi pentru o salata boeuf, de legume, etc.) adaugati verdeturile tocate si puneti sa fiarba la foc mic perisoarele, una cate una, apoi adaugati borsul.
Lasati perisoarele sa fiarba la foc foarte mic 10-12 minute, pana se ridica la suprafata. Atunci sunt fierte complet. Adaugati leusteanul tocat, puneti ciorba cu perisoare in farfurii, dregeti dupa gust si adaugati in fiecare farfurie cate o bucata de carne. Decorati cu verdeata. Pofta buna.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau