Contraceptia

default

Dimensiune font:

| 02-10-2012 15:41

Atractia sexuala determina inceputul vietii sexuale a unui cuplu. Acest inceput poate sau nu sa coincida cu inceputul unei noi vieti.

 

Cuplul si contraceptia

 Progresul stiintelor biologice si medicale in secolul XX permite cuplurilor sa aleaga momentul dorit pentru a avea copii, oferind mai multe metode contraceptive. Toate acestea impiedica provizoriu intalnirea ovulului cu spermia, fecundarea, fara a actiona asupra fer­tilitatii femeii sau barbatului. Contraceptia este diferita de sterilizare, realizata printr-o interventie chirurgicala definitiva, sau de avort, care este intreruperea unei sarcini deja existente.

Sterilizarea este un act definitiv care se practica la femeie prin legarea trompelor, iar la barbat prin sectionarea canalului deferent, in timp ce contraceptia este tranzitorie, permitand cuplului sa aiba copii atunci cand si-i doreste, sterilizarea este ireversibila, incercarile de intervenire dupa sterilizare sunt in general fara rezultat.

Existenta mai multor metode contraceptive, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei, trebuie cunoscuta de tineri si sub indrumarea medicului sa o poata alege pe cea care le convine cel mai mult. Varsta femeii si cea a barbatului, starea lor de sanatate si stabilitatea cuplului lor sunt importante in gasirea unei metode eficiente care sa poata sa satisfaca cuplul.

Medicii specialisti din centrele de planificare familiala trebuie sa fie consultati pentru ca tinerii sa dispuna de informatia necesara contraceptiei, sa fie indrumati in alegerea metodei contraceptive, in procurarea materialelor si medicamentelor necesare aplicarii ei

 

Toti tinerii trebuie sa stie ca in situatia in care au raporturi sexu­ale si nu previn fecundatia, aceasta va avea loc rapid. Chiar daca femeia nu este fecundabila decat o scurta perioada, determinarea cu exactitate a acestei perioade este dificila, iar barbatul elibereaza la fiecare act sexual spermii in caile genitale feminine. De aceea, se impune utilizarea metodelor contraceptive; altfel, femeia are toate sansele sa ramana gravida.

Se abordeaza totusi cu superficialitate o astfel de situatie, stiindu-se ca si in acest caz mai este o solutie - avortul. Avortul este expulzarea embrionului, viu sau mort, in primele 6 luni de dezvoltare intrauterina. Dupa circumstantele in care se produce, avortul poate fi spontan sau provocat. Avortul spontan se produce neasteptat si este provocat de malformatii diverse ale uterului, tumori genitale, diverse inflamatii, boli infectioase acute si cronice, insuficiente hormonale etc. Avortul provocat poate fi recomandat de medic, terapeutic, sau solicitat de femeia gravida. Avortul terapeutic se recomanda atunci cand sarcina pune in pericol viata femeii, cand unul din parinti sufera de o boala grava care se transmite ereditar sau care determina mal­formatii grave. Avortul solicitat de femeia gravida este asa-numitul avort criminal care trebuie sa dispara din obisnuintele unei societati civilizate.

Tinerii trebuie sa nu uite ca avortul nu este o metoda de contraceptie, ci este intreruperea brutala a unei vieti. El poate fi asociat cu infectii severe, ce pun in pericol sanatatea femeii, poate lasa urmari pentru toata viata sau poate sa fie cauza sterilitatii ulterioare a femeii. Din aceste motive, cuplurile trebuie sa recurga la contraceptie inainte de perioada in care considera ca pot avea copii.

 

Metode de contraceptie

 

Atunci cand un cuplu decide sa aiba o viata sexuala trebuie intot­deauna sa se gandeasca la posibilitatea unei sarcini.

Exista 3 mari grupe de metode contraceptive: naturale, care se bazeaza pe cunoasterea perioadelor nefertile din viata femeii; mecanice, care folosesc obiecte ce impiedica fecundarea; hormonale, care folosesc substante chimice de natura hormonala cu acelasi scop.

Metodele naturale de contraceptie presupun determinarea datei ovulatiei si a perioadei de fertilitate a femeii. Ovulul se formeaza o singura data pe luna in cursul procesului de ovulatie, care are loc in mod normal, in conditiile unui ciclu de 28 de zile, 13-14 zile inainte de data ciclului urmator. Deci, ovulatia se calculeaza in functie de durata obisnuita a ciclului, dar riscurile de eroare sunt mari la tinerele cu ciclul de durata variabila.

Din categoria metodelor mecanice fac parte: prezervativul, steriletul, diafragma.

Prezervativul este in acelasi timp o metoda eficienta de contraceptie si o metoda de prevenire a transmiterii bolilor sexuale. Pe de alta parte are avantajul de a fi in orice moment la dispozitia cuplului deoarece prezervativele sunt in vanzare libera in farmacii. Se stie ca virusul HIV se transmite nu doar prin sange, ci si prin secretii vaginale si sperma. Prezervativul constituie cel mai bun mijloc de pro­tectie fata de transmiterea, pe cale sexuala, a virusului HIV. De aceea chiar daca cuplul utilizeaza o alta metoda contraceptiva, la inceputul vietii sexuale, in situatia unui cuplu instabil sau in conditiile unui partener seropozitiv trebuie asociata acea metoda contraceptiva cu utilizarea prezervativului.

 

Exista de asemenea si asa-numitele prezervative feminine, asoci­ate cu creme contraceptive. Cel mai folosit si mai usor de utilizat este diafragma. Aceasta se plaseaza in vagin de catre femeie inaintea fiecarui raport sexual si se inlatura dupa 8 ore.

Steriletul, aparat de plastic, de forma variabila, este plasat de catre medic in uter si poate fi pastrat cativa ani daca este bine tolerat. Meca­nismul de actiune al steriletului ridica inca diferite necunoscute; chiar daca este un mijloc mecanic de contraceptie el actioneaza datorita unui mecanism hormonal si a unei reactii locale ce impiedica fecundarea si nidatia. Datorita riscului minim, dar real de infectie steriletul nu se recomanda tinerelor fete sau femeilor ce nu au avut inca copii.

Contraceptia hormonala recurge la administrarea persoanelor feminine a unui amestec de hormoni secretati de ovar: pilula sau pastila anticonceptionala. Cei doi hormoni luati simultan, la inceputul ciclului, inhiba secretia. Pilulele suprima ovulatia. Ele pot contine hormoni ovarieni in cantitati egale sau in doze variabile. Luate corect pilulele asigura o securitate absoluta; ele trebuie sa fie recomandate de catre medic, dupa un riguros examen medical. Pilulele permit relatii sexuale fara nici un fel de risc de maternitate, constituind astfel metoda contraceptiva cea mai adecvata.

Avantajele utilizarii pilulelor contraceptive sunt: diminuarea durerilor din timpul menstruatiei, mentinerea dorintei sexuale, pre­venirea cancerului uterin si ovarian, ameliorarea si chiar vindecarea acneei.

Dezavantajele utilizarii pilulelor contraceptive sunt: adminis­trarea zilnica, controlul medical periodic, lipsa protectiei impotriva bolilor transmisibile sexual, dureri de cap (migrene) si crestere in greutate etc.

 

Contraceptie - reproducere

 

De cand specia umana a aparut pe Pamant, acum mai bine de doua milioane de ani, generatii de barbati si de femei se succeda con­tinuu.

Reproducerea permite existenta tuturor acestor organisme vii, care au in comun apartenenta la aceeasi specie, dar care sunt mereu altele. Reproducerea este, din cele mai vechi timpuri, o preocupare majora a barbatilor si femeilor. Se cunosc inca din antichitate prac­tici fie de evitare, fie de asigurare a nasterii unui copil, intr-adevar, mai mult decat dorinta de a asigura perpetuarea speciei, este vorba de necesitatea individuala de a echilibra dorinta de a avea copii cu con­strangerile naturale si sociale favorizand sau defavorizand aceasta dorinta.

Controlul pe care omul il exercita asupra propriei sale reprodu­ceri face in fiecare zi progrese remarcabile. O sarcina poate fi evitata sau favorizata, iar desfasurarea ei poate fi supravegheata. Tulburarile din timpul dezvoltarii fetale pot fi detectate din vreme, chiar pre­venite sau corectate in cele mai bune dintre cazuri.

Doar cunoasterea perfecta a biologiei reproducerii si ereditatii a putut permite aceste progrese, in paralel cu dezvoltarea considera­bila a cunostintelor biologice, secolul XX a permis si tehnica nece­sara aplicarii acestora.

 Raspunsuri la posibile Intrebari ?

 

1. Care sunt cauzele steri­litatii si cum se poate inter­veni pentru inlaturarea ei?

Exista doua mari cauze ale sterilitatii feminine: fie canalul unde spermia se intalneste cu ovulul este astupat (la nivelul colului uterin sau mai frecvent la nivelul trompelor uterine), fie ovarul nu reuseste sa expulzeze ovulul matur, in primul caz se poate inter­veni, destupandu-se canalul, sau se poate apela la o fecundatie "in vitro', iar in al doilea caz, se pot prescrie medicamente care sa stimuleze activitatea ovarului. Sterilitatea mas­culina, poate fi datorata diferitelor anomalii ale tes­ticulelor, care impiedica producerea de spermii sau ale sistemului de conducere a spermiilor pana la uretra.

2. Ce este chiuretajul uterin?

Chiuretajul uterin este o interventie chirurgicala prin care uterul femeii este curatat. Poate fi o procedu­ra de avort, dar si o inter­ventie medicala cu scop terapeutic.

3. Este adevarat ca alcoolul sau baile fierbinti provoaca avortul?

Unele persoane au convin­gerea ca avortul poate fi provocat de consumarea unei mari cantitati de alcool de catre femeia gravida sau de temperatura ridicata a apei baii. Acestea sunt de fapt doar metode de a-si periclita sanatatea.

4. Daca un avort are loc in perioada dintre saptamana a 9-a si a 12-a, care este dezvoltarea fatului avortat?

Fatul are 5-8 cm lungime, 10-45 g greutate si pre­zinta tot "inventarul' organic al corpului omenesc, intr-o forma rudimentara, incom­pleta.

5. Din ce este confectionat prezervativul?

Prezervativul, bariera in drumul spermiilor catre caile genitale feminine, este fabricat din latex - un cau­ciuc asociat cu lubrifianti si spermicide. Prezervativul din latex nu permite tre­cerea virusului HIV impre­una cu celelalte virusuri, in ambele sensuri.

6. Care este eficienta mijloacelor contraceptive?

Se considera ca eficienta mijloacelor contraceptive este de 88 - 98% - prezervativul; 80 - 97% - diafragma uterina; 98 - 99% - pilula; 97 - 99% - steriletul.

7. Ce sunt spermicidele?

Spermicidele sunt substante chimice care se introduc in vagin cu 10-15 minute inaintea contactului sexual pentru a bloca patrunderea spermiilor in uter. Se comercializeaza sub forma de creme, geluri, "ovule', foite etc.

8. Cum se iau pilulele?

Administrarea pastilelor contraceptive trebuie sa inceapa din prima zi a ciclului. Zilnic se ia cate o pastila timp de 3 saptamani - de obicei - apoi se intre­rupe pentru 7 zile. In perioada acestor 7 zile va aparea menstruatia - nu cea autentica, rezultat al involutiei corpului galben de dupa ovulatie - ci una datorata scaderii bruste a cantitatii de hormoni. Din aceasta cauza aceste men­struatii sunt diferite de cele obisnuite: o cantitate mai mica de sange, fara dureri; pot chiar sa dispara cateva luni, fapt putin important daca pilula este bine supor­tata.

9. Ce este pilula de a doua zi?

Pilula de a doua zi este un alt tip de pilula, cu un continut mai ridicat de hor­moni sexuali. Este o metoda de contraceptie de urgenta la care se poate apela in maxim 72 de ore dupa contactul sexual.

10.. Prin ce metode per­soanele sterile pot avea copii?

Pe plan medical se vorbeste de sterilitate atunci cand un cuplu, cu relatii sexuale normale, nu are un copil timp de doi ani. Tratamentele clasice pre­supun interventia chirurgi­cala sau hormonala. Atunci cand aceste tratamente nu dau rezultate se recurge la tehnici de manipulare a celulelor sexuale. Astfel de tehnici sunt insamantarea artificiala, fecundatia "in vitro' urmata de transplantul embrionar, insamantarea artificiala consta in introducerea sper-miilor direct in uter, in momentul ovulatiei. Sperma se poate conserva in azot lichid, la o tempera­tura de -196 °C. Fecundatia "in vitro' pre­supune realizarea fecundarii in eprubeta si plasarea zigotului apoi in uter. intre anii 1965-1970 Edwards si colaboratorii au pus la punct o metoda de obtinere a embrionului uman, primul "copil - epru­beta' fiind nascut in anul 1978.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
11/07/2020 14:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

Sugestii de nume pentru caine - mascul
03/07/2020 12:56

Sugestii de nume pentru caine - mascul   Grivei, Azorel, Rex, Bruno sau Bubico, sunt unele dintre cele mai cunoscute nume pentru cateii de sex masculin. In ultimul timp, proprietarii de patrupede au in ...

Caz ŞOCANT: Ce au descoperit poliţiştii în sicriul în care fusese îngropată o tânără
01/06/2020 10:06

 Chin Chean, in varstă de 47 de ani, a inceput să dezgroape moarta vineri, in jurul orei 22:00. Cu o zi inainte, bărbatul asistase la inmormantarea fetei. Necrofilul a reuşit să dea de sicriu, insă ...

Obisnuia sa bea zece cutii de Coca-Cola pe zi. Cum arata britanica care ajunsese la 88 de kilograme
11/05/2020 10:31

 Femeia a ajuns la o greutate de 88 de kilograme si un consum de 300 de cutii de Coca-Cola pe luna, potrivit Daily Mail. Tellam a reusit sa slabeasca mai mult de o treime din greutatea sa cu ajutorul CD-u ...

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sperma partenerului tau!
09/05/2020 00:05

  Cand vine vorba de sperma, femeile pot avea reactii diferite: fie considera ca este ceva absolut normal si care poate fi discutat ca orice alt subiect, fie sunt retinute in a-si spune parerea sau pur ...

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra bărbaţilor
09/04/2020 15:34

Dovleacul este vedeta sezonului, insă dincolo de pulpa de dovleac, delicioasă ca umplutură pentru plăcintă, seminţele de dovleac se dovedesc a fi extrem de benefice, mai ales pentru bărbaţii care işi d ...

Dieta cu lămâie face minuni. Slăbeşti în cinci zile
09/04/2020 13:32

Dieta cu lămaie te ajută să capi rapid pe kilogramele in plus. Urmează meniul de mai jos timp de cinci zile. Iată meniul pe care trebuie să-l urmezi Ziua 1 Începeţi dieta cu o băutură pe bază ...

Alcoolul sanitar, cum îl folosești. Situațiile în care te salvează
09/04/2020 11:26

Alcoolul sanitar te poate salva in multe situatii. Dacă pană acum l-ai folosit pentru dezinfectare, trebuie să stii că te poate ajuta mult mai mult de atat. Pulverizează o solutie din apă rece si alcool ...

Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă
30/03/2020 09:10

Cum faci paine fără drojdie. Cea mai simplă retetă pentru acasă. Zilele acestea, drojdia a inceput să lipsească de pe rafturile magazinelor. Oamenii si-au făcut provizii pentru o posibilă izolare din c ...

Nutriționist, cum îți crești imunitatea și rezistența la boli
30/03/2020 08:51

Medicul nutritionist Mihaela Bilic a spus ce trebuie să mancăm pentru a creste rezistenta la boli. „Wasabi, ghimbir si condimente din belsug pentru cresterea rezistentei la boli. Coronavirus inclus. Da ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!