default

Dimensiune font:

CRĂCIUN 2018. Cum să cumperi CEA MAI BUNĂ carne de porc. La ce trebuie să fii atent

| 25-12-2018 13:12

În perioada Sărbătorilor de iarnă, din cauza creşterii consumului de carne de porc, există un mare risc de toxiinfecţii alimentare şi îmbolnăviri cu trichineloză. Atenţie, aşadar, la cum cumperi carne, din ce locuri şi cum o păstrezi cât mai proaspătă. Iată câteva sfaturi utile de care ar trebui să ţii cont pentru a-ţi proteja sănătatea!

 

 

 Cumpără din magazine autorizate

Specialiştii epidemiologi din cadrul Ministerului Sănătăţii recomandă să nu se consume carne de porc neexaminată trichineloscopic şi să se evite achiziţionarea acesteia din alte locuri decât magazinele specializate, scrie click.ro. Nu cumpăra carne de porc de la vânzători neautorizaţi! Cumpără din măcelării, de la raioanele de carne din supermarket sau hypermarket. Aceste magazine sunt avizate sanitar şi, astfel, sunt cele mai sigure locuri de unde poţi cumpăra liniştit, fără să rişti să te îmbolnăveşti.

Atenţie la termenul de valabilitate!

Efoarte important când cumpărăm carne să verificăm termenul de valabilitate a acesteia. Citeşte întotdeauna eticheta lipită pe spatele produsului şi verifică dacă acesta se încadrează în termenul de valabilitate. Nu cumpăra carne dacă nu e etichetată corespunzător. În nici un caz nu consuma carne dacă ţi se pare că are un miros puternic, neplăcut.

Cum recunoşti produsele proaspete

Carnea proaspătă nu trebuie să aibă o textură lipicioasă sau să se lipească de degete. Aici este vorba atât despre carnea macră cât şi despre cârnaţi, tobă, lebăr etc.

Carnea de porc trebuie să fie tare, trandafirie, cu fibrele dense. Grăsimea are culoare albă sau roz, este moale, iar la frecare lasă o senzaţie de unsuros.

Carnea purceilor este roz albicioasă şi are consistenţă moale, iar carnea animalelor bătrâne este roşu închis şi are consistenţă tare.

Carnea de porc moale, palidă, suculentă nu este de calitate şi este recomandat să nu o consumăm.

Nu cumpăra preparate din carne cu membrane crăpate, cu goluri în compoziţie, cu acumulări de grăsime sau apă sub membrană.

Carnea se ţine la -18˚ C

În primul rând, când mergi la cumpărături este indicat să iei produsele din carne la sfârşit, pentru ca acestea să stea cât mai puţin timp la temperaturi mai ridicate decât cele din combina frigorifică. Când ai ajuns acasă, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să depozitezi carnea fie în frigider, dacă o consumi repede, fie în congelator, dacă o vei prepara a doua zi. În frigider, carnea trebuie să stea în zona cea mai rece, adică foarte departe de uşă. Dacă este preparată repede, o poţi păstra în ambalajul ei original. De asemenea, carnea de porc nu trebuie păstrată în pungi de hârtie sau plastic, ci în tăviţe de poliester acoperite cu celofan la o temperatură de 0-4 grade Celsius.

4 sfaturi de la Protecţia Consumatorilor

Ambalajul trebuie să fie impecabil. Nu cumpăraţi dacă este murdar sau deteriorat.

Nu cumpăraţi produse alimentare din locuri neautorizate, la colţ de stradă. Riscaţi să luaţi un produs alterat.

Pe etichetă trebuie să scrie numele produsului, termenul de valabilitate, ingrediente.

Înscrierea acestor elemente trebuie făcută pe produs, pe un afiş, anunţ sau în orice altă formă, fără risc de confuzie.

Produsele de panificaţie, patiserie şi cofetărie trebuie consumate în 24 de ore de la fabricaţie. Verificaţi culoarea, consistenţa, gustul şi mirosul.

Ce este trichineloza şi cum se manifestă

Trichineloza e o boală determinată de Trichinella spiralis, care ajunge în organismul uman în urma consumului de carne infestată. Semnele clinice de boală sunt:

tulburări digestive (dureri abdominale, diaree, greţuri, vărsături), care apar la 1-2 zile după consumul de carne infestată;

febră, edeme palpebrale şi faciale însoţite de conjunctivită;
dureri musculare şi adinamie.

Citeşte şi De ce să nu mai mănânci niciodată cartofi cu carne. Este combinaţia care îţi distruge sănătatea

Cum recunoşti produsele alterate

Pentru că mezelurile conţin arome, E-uri, nitriţi, multă apă şi coloranţi artificiali, ele vor avea o culoare roz care dă senzaţia de prospeţime. Iar acest lucru ne poate păcăli. La ce să fim atenţi? La miros! După miros ne vom da seama imediat dacă este bine să cumpărăm sau nu produsul respectiv", explică nutriţionistul Cornelia Zugravu. „În ceea ce priveşte carnea neprocesată, mirosul puternic apare în zona articulaţiilor, aşa că ar trebui să verificăm cu atenţie oasele. Organele însă se strică cel mai repede. Ficatul de porc sau de vită, dacă are o consistenţă moale, dacă se rupe sau se taie foarte uşor, ar trebui aruncat la gunoi. De asemenea, dacă produsul din carne este lipicios, acoperit cu mucus, nu este recomandat consumului. În cazul în care carnea stă foarte mult timp la congelator, vom observa că prinde un miros rânced şi are un aspect albicios. Asta înseamnă că a râncezit grăsimea. Pentru a evita râncezirea grăsimii, înainte de a pune carnea la congelator, stropeşte-o cu apă. La temperaturi foarte scăzute, apa va îngheţa şi va proteja carnea. rtv.net

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE - LICITAŢIE UNICĂ - Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.11.2019, ora 13.00, a următorul activ: Nr. activ - Descrierea comercială - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 11 - Fosta Fabrică de nutreţuri combinate, situată în sat Cătămărăşti Deal, str. Mobilei, nr. 8, jud. Botoşani, St teren: 28.665,12 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 95%), St construită: 6.875,73 mp, cu echipamente, deschidere frontală: str. Mobilei, pretabilă pentru activităţi industriale – depozitare, productie, etc. Identif. imobil: CF nr. 53921, nr. cadastral 1891. - 6.525.800,00 lei - 1.300.000,00 lei Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 01.11.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 01.11.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro şi la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0758049904. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Cum știi că ai un vampir energetic în jurul tău. Ce faci ca să scapi
20/10/2019 22:10

 Sunt persoane care prin actiunile lor fură energia altor oameni provocandu-le perturbări mentale, fizice si emotionale. Destul de interesant est faptul că vampirii energetici de multe ori posedă o ca ...

Leacul recomandat de nutriționiști după mahmureală. Neutralizează alcoolul
20/10/2019 18:07

 Totodată, mia există si alte variante: 4. Citrice care contin vitamina C Vitamina C este una dintre enzimele care contribuie la descompunerea mai rapidă a alcoolului in sange. Sucul de citrice poate ...

Ce spune forma palmei despre personalitatea ta
20/10/2019 14:57

Care este mana ta “forte”? Esti stangaci sau dreptaci? Palma “puternica” reflecta abilitatile tale personale si financiare, in timp ce degetele de la cealalta mana denota atitudinea pe ...

DIETA BIBLICĂ, una dintre cele mai ciudate cure de slabire. Incredibil cum slăbea Elvis Presley
20/10/2019 11:33

Elvis Presley a slabit prin somn Marele Elvis s-a confruntat si el cu probleme de sanatate, insa una dintre cele mai ciudate diete pe care le-a incercat a fost cea cu somn, scrie lyla.ro. Pornind de la zicala ...

 

De ce unii fumători NU fac cancer şi trăiesc până la vârste înaintate? Iată ce îi protejează
19/10/2019 19:24

 Fumătorii sunt conştienţi că acest obicei are efecte devastatoare asupra sănătăţii, şi că fumatul creşte considerabil riscul de a muri mai devreme decat nefumătorii. Cu toate acestea, există ...

Primele simptome care apar în toate tipurile de cancer
19/10/2019 16:08

Simptomele generale ale cancerului: Scădere in greutate inexplicabilă :cele mai multe persoane cu cancer vor pierde in greutate la un moment dat. Multe lucruri pot cauza pierderea in greutate si doar pierder ...

Expoziție de ciocolată
18/10/2019 18:09

 Expozitie de ciocolată Stim cu totii că gusturile nu se discută, insă unul dintre gusturile preferate de toată lumea este cel al ciocolatei. Aromată, cu fructe, cu alune, albă sau neagră, ciocola ...

Ce profesii au parte de cel mai mult sex. Un studiu cu rezultate surprinzătoare
18/10/2019 13:11

 Producătorul de jucării sexuale Lelo a intrebat 2.000 de bărbati si femei din Marea Britanie despre viata lor sexuală, incercand să vadă care este legătura cu ocupatia lor. Rezultatul este unul su ...

Acordul Brexit. Prinicipalele puncte
18/10/2019 10:56

 Londra şi Bruxellesul au incheiat joi un nou acord al Brexitului, in principal cu privire la Irlanda de Nord, care modifică acordul precedent, respins de Parlamentul britanic in trei randuri, relatează ...

De ce îți este somn mereu
14/10/2019 19:44

 Specialiştii atrag atenţia că şi deshidratarea moderată te poate face să te simţi epuizat atat fizic, cat şi psihic. Dacă nu te mai poţi concentra şi simţi in permanenţă nevoia de a te odihn ...