Cubulete cu cocos
Dimensiune font:
-
Ingrediente
IngredientePentru aluat:- 350 gr făină- jumătate pacheţel praf de copt- 200 gr zahăr brun- 1 linguriţă scorţişoară măcinată- 200 gr margarină - 2 linguri pudră de cacao- 1 gălbenuş de ou- 3 linguri de smântânăPentru umplutură:- 5 albuşuri de ou- 250 gr zahăr pudră- 250 gr nucă de cocos rasă
Pentru glazurare:- 4 gălbenuşuri de ou- 200 gr zahăr pudră- 1 lingură esenţă de rom
-
Mod de preparare
Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se pune într-un castron împreună cu celelalte ingrediente pentru aluat şi se frământă până la omogenizare. Apoi se separă în două părţi, care se întind separat pe masa înfăinată, groase de cca jumătate de centimetru. Una dintre bucăţi se pune într-o tavă unsă cu margarină şi presărată cu făină.
Pentru umplutură albuşul de ou se bate până la spumă tare, după care se înglobează şi zahărul pudră. Se adaugă şi se amestecă şi nuca de cocos rasă, apoi se întinde uniform pe aluatul din tavă. Se acoperă cu cealaltă bucată de aluat, se înţeapă cu furculiţa (pentru a nu creşte) şi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu timp de 35 de minute, sau până cand aluatul se rumeneşte uşor. În timp ce prajitura se coace, se pregăteşte glazura: se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul pudră şi cu romul, până câns de obţine o pastă omogenă. Prăjitura coaptă se răstoarnă fierbinte pe un fund de lemn şi se unge imediat cu compoziţia. Astfel, până se răceşte, se întăreşte şi glazura pe ea. -
Mod de servire
Cubuleţele de cocos se taie în felii cu cuţit înmuiat în apă fierbinte.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau