Cum sa cumperi o saltea noua buna?

saltele ortopedice (1)
cum sa cumperi o saltea noua (1)

Dimensiune font:

| 15-09-2021 15:16
Avand in vedere avalansa de oferte in materie de saltele online, tipurile diferite de umpluturi, volumul mare al saltelelor si alte configuratii de natura tehnica, nu este deloc usor sa alegi cea mai buna saltea. Prima data trebuie sa scapi de salteaua veche si apoi sa treci printr-un proces laborios de a gasi salteaua perfecta pe care sa te odihnesti fara probleme, timp de multi ani.
Pentru ca totul sa fie mai simplu, iata 5 pasi care te pot ajuta sa-ti alegi cu usurinta viitoarea saltea, indiferent ca te vei opri la saltele ortopedice, saltele ieftine, saltele cu memory foam, saltele superortopedice etc.  
 
1. Gandeste-te bine daca ai nevoie de o saltea noua
 
Sunt multe persoane care aleg sa-si schimbe salteaua la cativa ani (3 - 4 ani), iar asta este in regula pentru cei care isi permit acest lucru. Dar, adevarul este ca o saltea reprezinta o investitie majora, motiv pentru care trebuie sa te gandesti sigur daca ai nevoie de una noua.
In mod normal, dupa 7 - 8 ani de utilizare a saltelei vechi, vei simti nevoia pentru o saltea noua. Sigur, asta depinde si de calitatea saltelei, de gradul de confort pe care il ai, daca acuzi dureri de gat si spate etc.
 
2. Stabileste un buget pentru achizitionarea unei saltele noi
               
Este avantajos sa comanzi saltele online, acestea fiind de cele mai multe ori mai ieftine decat cele pe care le gasesti in magazine. Cu toate acestea, este important sa-ti stabilesti un buget de la inceput. Iata cateva lucruri care te pot ghida in acest sens:
·         nu te uita doar la saltele ieftine, ci exploreaza mai multe variante
·         faptul ca o saltea este scumpa, nu inseamna neaparat ca are o calitate mai buna
·         incearca sa gasesti o varianta buna de saltea, cu un raport excelent calitate - pret
 
3. Alege tipul saltelei si materialele din care este aceasta fabricata
 
Pasul acesta poate parea cel mai complicat pentru in prezent exista o multime de materiale folosite pentru saltele, cu diverse configuratii (straturi), inaltimi si adaosuri. De asemenea, aceasta este sectiunea din procesul de achizitie unde intervin preferintele personale cel mai mult. Exista persoane care prefera un anumit grad de fermitate si anumite materiale, iar acest lucru poate tine de experienta personala. Cu toate acestea, este indicat sa cunosti toate optiunile disponibile ca sa te asiguri ca alegi cea mai buna saltea pentru tine. Uneori se poate intampla sa-ti doresti o saltea cat mai moale si pufoasa, dar daca acuzi frecvent probleme de spate, cu siguranta aceasta nu va fi o solutie buna pentru tine. Cand cumperi o saltea noua o faci pentru termen lung - de aceea, merita sa-ti iei timp ca sa te informezi si sa iei cea mai buna decizie.
 
Iata cele mai uzuale tipuri de saltele:
Saltele cu arcuri
 
- reprezinta optiunea clasica
- sunt cele mai accesibile de pe piata, pentru ca cererea pentru ele a scazut in ultimii ani si pentru ca au aparut multe alte variante noi
- sunt extrem de rezistente in timp, pentru ca arcurile sunt metalice, rigide si fiabile
- pentru ca sunt foarte populare, stii deja la ce sa te astepti, lucru care nu este atat de evident in cazul saltelelor cu spuma memory ori alte optiuni mai noi
- favorizeaza circulatia aerului, datorita spatiilor dintre arcuri.
- sunt perfecte pentru persoanele care au nevoie de un suport foarte bun si durabilitate.
 
Saltele din latex
 
- sunt renumite pentru confort si faptul ca sunt racoroase
- latexul autentic provine dintr-un copac special, mai exact din lichidul alb extras din acesta. Latexul este recoltat si se elimina excesul de apa din el, iar apoi ajunge sa fie o materie prima excelenta pentru diverse produse, inclusiv pentru saltele.
- pot fi fabricate din latex natural sau sintetic
- sunt ideale pentru persoanele care prefera sa doarma pe o saltea racoroasa, cu un grad bun de leganare
 
Saltele memory foam
- memory foam este un material inedit dezvoltat de NASA pentru pernele scaunelor de protectie a pilotilor de avion
- ofera confort si sustinere superioara intregului corp
- aceste saltele memory foam se muleaza pe fiecare parte a corpului tau atunci cand te asezi in pat
- cand te ridici, salteaua cu memorie revine la starea initiala
- capacitate mare de izolare a miscarii, ceea ce inseamna un somn mai bun pentru ambii parteneri, pentru ca atunci cand unul din ei se misca in timpul noptii, celalalt nu va fi afectat.
- din pacate, memory foam tinde sa retina caldura, asa ca daca iti doresti un somn racoros noaptea, o saltea cu memorie ar putea sa nu fie potrivita pentru tine
- perfecte pentru cei care isi doresc o saltea care sa contureze forma corpului, sa amelioreze presiunea si sa ofere un suport bun pentru coloana.

Saltele hibrid
 
- sunt o combinatie interesanta intre arcuri si spuma cu memorie
- ideale pentru conturarea corpului si eliminarea transferului de miscare
- pot avea diferite combinatii de materiale, intr-o proportie variata
- tind sa fie mai scumpe
- sunt ideale pentru cei care doresc un suport bun, un somn racoros si reducerea presiunii.
 
4. Gandeste-te la pozitia ta de somn
 
Pozitia de somn este legata de gradul de fermitate al saltelei. Cei mai multi dintre noi avem un mod unic de a dormi pe parcursul noptii, dar de multe ori preferam o anumita pozitie: pe burta, cu fata in sus, pe o parte.
Daca dormi pe spate:
- alege o saltea care iti asigura o fermitate foarte buna si un suport excelent
- daca alegi o saltea prea moale, corpul se va scufunda, coloana nu va mai ramane dreapta si automat vei incepe sa acuzi dureri de spate.
- unii sunt de parere ca saltelele cu spuma sunt cele mai potrivite si confortabile pentru persoanele care dorm pe spate (asta pentru ca materialul ofera un contur adecvat pentru coloana vertebrala)
 
Daca dormi pe o parte:
- cel mai probabil te trezesti des cu disconfort si dureri la nivelul articulatiilor, umerilor si soldurilor.
- alege o saltea mai putin ferma, care sa asigure o distributie egala a presiunii atunci cand dormi pe o parte (saltea medie moale)
Daca dormi pe burta
- trebuie sa stii ca aceasta este cea mai neindicata pozitie de somn
- pentru ca trunchiul exercita cea mai mare presiune, provocarea este sa gasesti o saltea care poate sa distribuie in mod egal greutatea pe intregul corp
- daca alegi o saltea prea moale, coloana vertebrala nu va fi bine sustinuta, se va curba si astfel vei resimti dureri de spate
- alege mai degraba saltele cu grad mediu de fermitate
 
5. Ia in considerare greutatea pe care o ai
 
Sprijinul pe care ti-l ofera o saltea, modul in care aceasta se simte si gradul de scufundare in ea, tin de greutatea corporala. De aceea, in magazinele online vei putea filtra optiunile de saltele dupa greutatea corporala si iti recomandam sa iei acest indicator in considerare atunci cand trebuie sa te decizi cu privire la cea mai buna saltea.
 
- Daca ai o greutate mica, este de preferat sa alegi o saltea cu fermitate medie.
- Daca ai o greutate medie, poti opta pentru o saltea cu fermitate medie, care iti poate oferi sprijin si confort.
- Daca ai o greutate mai mare, alege o saltea cu o fermitate mai mare si cu o inaltime mai mare, pentru a evita scufundarea in saltea si pentru a te bucura de un suport de calitate.
 
Echipat cu toate aceste informatii si detalii poti porni cu incredere in procesul de achizitie al noii saltele. Te asteptam pe http://www.drimus.ro cu multe oferte speciale pentru saltele ieftine, saltele latex, saltele ortopedice etc.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
ARTICOL TEST
19/04/2024 07:00

LOREM IPSUM

Colagenul și acidul hyaluronic, tinerețea la sticluță
18/04/2024 15:39

Colagenul si acidul hialuronic au devenit cuvinte de ordine in industria cosmetică, promise adesea ca solutia supremă pentru inversarea sau incetinirea semnelor vizibile ale imbătranirii. Aceste două comp ...

  Culorile frumuseții, o călătorie prin istoria fardurilor
18/04/2024 15:23

Fardurile au jucat un rol crucial in cultura si societatea umană de mii de ani, servind nu doar ca mijloace de infrumusetare, dar si ca simboluri ale statutului social, sănătătii si chiar moralitătii. De l ...

Iubești confortul? Alege mătasea naturală de la Tadame
18/04/2024 15:00

 Mătasea naturală este un material textil rafinat si o investitie in confortul celor care o aleg. De sute de ani, a fost pretuită pentru proprietătile sale. De-a lungul timpului, a devenit un material ...

Iubești confortul? Alege mătasea naturală de la Tadame
18/04/2024 12:00

 Mătasea naturală este un material textil rafinat si o investitie in confortul celor care o aleg. De sute de ani, a fost pretuită pentru proprietătile sale. De-a lungul timpului, a devenit un material ...

Ce implică o operație de fimoză și cât costă?
18/04/2024 11:10

 Fimoza, o problemă care apare atat la copii, cat si la adulti, poate fi tratată cu usurintă dacă pacientul ajunge la medic inainte de aparitia unor complicatii. Ce este fimoza? Fimoza descrie condit ...

Povestea fructului miraculos
16/04/2024 13:51

 Într-o lume in care zahărul este omniprezent si lupta impotriva obezitătii si a bolilor legate de dietă continuă să fie o prioritate globală, apare un aliat neasteptat: fructul miraculos, sau ...

Evoluția Agentului Imobiliar: Cursurile Smart Experience de la Inter Imobiliare modelează profesioniștii de mâine
15/04/2024 14:02

 Ai observat vreodată cat de rapid se schimbă lumea imobiliarelor? Dacă esti agent imobiliar sau te gandesti să devii unul, e esential să fii mereu informat si pregătit pentru noile provocări. &Ici ...

Povestea parfumului de trandafiri
14/04/2024 14:46

În grădina cu flori a naturii, există un personaj incantător care captivează simturile cu frumusetea si misterul său delicat: parfumul de trandafiri. În spatele fiecărui strop de esentă parfu ...

La 48 de ani, Georgiana Văcaru are 10 băieți și 10 fete. Ireal câți urmași are femeia cu cei mai mulți copii din lume
12/04/2024 17:11

Georgiana Văcaru este o adevărată mamă eroină. Argeseanca născută in anul 1976 este femeia cu cei mai multi copii din Romania. La doar 48 de ani, femeia a adus pe lume 10 băieti si 10 fete. Iată povest ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei