Cum să depozitați hainele în mod corespunzător: evitați greșelile de bază

Document1 (1)

Dimensiune font:

| 22-07-2021 11:54

Pentru că trăim într-o țară în care îmbrăcămintea sezonieră este obișnuită și în care schimbăm gecile de puf cu rochii și jachete ușoare pe tot parcursul anului, este important să cunoaștem și câteva informații de bază despre depozitarea hainelor. Pentru a depozita în mod corespunzător hainele este nevoie de puțină organizare. Este important să ai un dulap sau o comodă ordonată, în care să găsești exact ceea ce cauți și în stare perfectă.


Sursa de imagine: Kostikova Natalia / Shutterstock.com

Organizati-va hainele în funcție de sezon

Pentru a economisi timp și spațiu, este o idee bună să vă împărțiți mai întâi hainele în funcție de anotimpul în care le purtați. Piesele din garderoba ta pe care nu le folosești în acest moment pot fi depozitate în dulapul din dormitor în partea superioară, în spațiul de depozitare de sub pat sau de sub canapea. Veți avea dintr-o dată suficient spațiu pentru toate piesele pe care le folosiți în prezent, și de asemenea, vă va fi mult mai ușor sa le accesati. 

Înainte de a pune hainele în dulap, spălați-le

Înainte de a așeza piesele preferate în garderobă, ar trebui să le spălați și să le uscați bine. În caz contrar, deodorantul și petele pot pătrunde mai adânc în fibrele țesăturii, ceea ce va îngreuna eliminarea lor. În plus, veți avea în garderobă doar haine curate și cu miros plăcut.

Sortați lucrurile de care nu aveți nevoie 

Pentru a da un alt suflu garderobei dumneavoastra, eliminati articolele inutile. Dacă nu ați mai purtat ceva de ani de zile, probabil că nu veți mai purta acel lucru. Aruncați pur și simplu toate grămezile de haine din categoria "o voi purta când voi slăbi", lenjeria deteriorată sau pătată și alte piese nepotrivite. Apoi, împărțiți articolele vestimentare în mai multe categorii: cele pe care le păstrați, cele pe care le donați (în scopuri caritabile, la magazinele de vechituri sau la prieteni și cunoștințe) și cele pe care le aruncați.

Aveți grijă și de pantofii dumneavoastră

Pantofii trebuie să fie curățați înainte de a fi puși în dulapul de pantofi. Aceștia nu trebuie depozitati umezi, uzi sau murdari. În funcție de material din care sunt realizati trebuie din cand in cand sa acordați o atenție sau o ingrijire deosebita. Cizmele înalte și botinele pot fi umplute cu hârtie de ziar pentru a-și păstra forma în dulap.


 

Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

Aveți grijă în ce depozitați 

Există tot felul de organizatoare, cutii și pungi de vid care sunt ajutoare excelente pentru a vă organiza. De asemenea, vă economisesc mult spațiu. Aveți grijă să nu depozitați în ele piese delicate din mătase sau lână. Pungile de plastic le pot deteriora în timp și le pot face să își piardă forma. Dacă intenționați să depozitați articole pentru o perioadă lungă de câteva luni, alegeți cutii de plastic cu capac etanș pentru o astfel de depozitare.

Evitați căldura și umiditatea

Temperaturile de peste 23°C nu sunt un mediu potrivit pentru depozitarea hainelor, dar nici temperaturile prea scăzute nu sunt potrivite. De asemenea, evitați depozitarea în condiții de umiditate, în timp hainele se pot deteriora. Zonele uscate și întunecate sunt ideale. Lumina poate face ca unele dintre cele mai deosebite piese să se decoloreze. 

Cum să evitați moliile de haine?

Este posibil să întâlniți două tipuri de vizitatori nepoftiți în dulapul dumneavoastră - primul este molia hainelor, al doilea este molia blănurilor. Nu veți putea să-i deosebiți doar privindu-i, dar ambilor le plac locurile umede și întunecate și nu tolerează bine lumina sau mirosurile proaspete. Se hrănesc prin consumul de materiale naturale, lână, blană, piele sau pene. 

Pentru a le evita, este important să puneți în dulap doar haine curate. De asemenea, acestea sunt atrase de umiditate și de hainele cu urme de transpirație. Este indicat să aerisiti frecvent dulapul, să-l curățați și să îl aspirați în mod regulat. Dacă doriți sa scapati de molii, puteți procura diferite capcane. Nu le place lavanda și alte mirosuri aromatice, cum ar fi cuișoarele, scorțișoara sau coajă de lămâie. Le puteți plasa în dulapuri sub formă de săpunuri sau pliculețe parfumate.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8766/99/2017 (527/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Kolado” S.R.L., cu sediul în sat Dancu, str. Daliei nr. 70, bl. D3, sc. A, et. 3, ap. 13, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Componenţa, Valoare -lei-, 1. Bunuri mobile, Echipamente şi utilaje, 90.670,00, 2. Bunuri mobile, Mijloace de transport, 62.700,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunrile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 10.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 3093/89/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Total Media Radio - TV” S.R.L. Vaslui, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Unirii nr. 14, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV/BUN, Valoare -Lei- 1., Echipament tehnologic, aparate de măsură şi control, mijloc de transport, mobilier, aparatură birotica 174.679. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scose la vânzare este cel de mai sus şi reprezintă 100% din valoarea de inventar, iar vânzarea se va efectua conform hotărârilor Adunării creditorilor din data de 23.07.2021, respectiv la cel mai bun preţ oferit. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 12.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv până la data de 09.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefon: 0335/566.035, 0744/291.653, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Ce trebuie să analizezi când selectezi echipamente de vânătoare, pază şi protecţie
28/07/2021 12:29

Camerele de termoviziune, echipamentele optice de tip night vision şi binoclurile sunt indispensabile din arsenalul vanătoresc, insă isi găsesc aplicabilitate şi in alte domenii, fiind utilizate pentru ope ...

4 pași simpli către silueta mult visată. Cum îți setezi creierul pentru SLĂBIT
22/07/2021 11:30

Cori Grămescu vine cu o serie de sfaturi care te vor ajuta să isi educi creierul in asa fel incat să poti ajunge la silueta mult visată. „Cand incepi un procesul de slăbire, trebuie să te setezi ...

Cum să slăbești câteva kilograme în 3 zile. Dieta de detoxifiere
21/07/2021 14:30

Dacă mă intrebi cum să slăbesti cateva kilograme in 3 zile, personal iti voi răspunde nicicum. Asta deoarece dietele extreme mi se par foarte periculoase. Însă nu vorbim aici despre cum să dai jos ...

Soția lui Benone Sinulescu, mărturii despre starea artistului
12/07/2021 15:35

Elena Sinulescu rupe tăcerea si vorbeste despre starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Cum se simte, de fapt, artistul, dar si cum au apărut in spatiul public informatii false despre situatia prin care ...

Care sunt melodiile preferate ale Prințului Charles
12/07/2021 14:30

Printul Charles a dezvăluit cateva dintre melodiile sale preferate, apartinand unor nume precum Diana Ross, Edith Piaf si Barbra Streisand. El a evidentiat hit-ul grupului The Three Degrees, „Givin &l ...

Irina Loghin nu a mai vorbit cu Benone Sinulescu de doi ani. Mărturisiri despre soția artistului
11/07/2021 13:45

Cantăreata Irina Loghin a vorbit despre Benone Sinulescu, care se află, in prezent, internat la Spitalul Judeţean din Arad. „Aflu cu stupoare. Mai aflăm de la colegi care au tinut legătura cu el ...

Dieta în funcție de vârstă. Cum slăbești rapid la 20, 30, 50 de ani: meniu
06/07/2021 17:03

Dacă vreă să dai cateva kilograme jos, poti opta pentru o dietă care se tine diferit, in functie de varstă. Iată ce trebuie să mănanci. De la 20 la 30 de ani Mic-dejun 1. Cereale cu lapte (40 g c ...

Un semn de carte, vechi de 130 de ani şi desenat de Vincent Van Gogh, a fost găsit într-un volum despre Revoluţia franceză
05/07/2021 09:15

Un semn de carte, desenat de Vincent Van Gogh, a fost descoperit intr-o lucrare despre Revoluţia franceză, oferit compatriotului şi prietenului său, artistul olandez Anthon van Rappard in 1883. Potrivit ...

Jandarmii din Buzău au salvat un bursuc căzut într-o fântână
05/07/2021 06:53

Jandarmii buzoieni, ajutaţi de pompieri, de un medic veterinar şi de autorităţi locale, au intervenit duminică pentru salvarea unui bursuc care căzuse intr-un puţ adanc de aproximativ şapte metri, relat ...

Studiu: doamnele cu posteriorul mai mare sunt mai sănătoase și mai deștepte
04/07/2021 08:26

 Studiu: Doamnele cu posteriorul mai mare sunt mai sănătoase si mai destepte La această concluzie au ajuns oamenii de stiintă de la Universitatea Oxford, care in urma studiului realizat au d ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei