De ce luxul se poate dovedi o investiţie de viitor

interior-de-lux

Dimensiune font:

| 16-08-2022 13:15

 În contextul geopolitic tulbure pe care îl trăim în prezent din cauza crizei ucrainene, piețele financiare sunt susceptibile de a experimenta o volatilitate prelungită. Prin urmare, pentru toţi cei care urmăresc să facă investiţii în perioada următoare, este dificil de anticipat care sectoare vor rămâne stabile.

Totuşi, chiar şi în acest context, luxul rămâne un domeniu care continuă să atragă investiţii şi a dat dovadă de o rezilienţă remarcabilă, chiar şi în perioada crizei sanitare. Luând în considerare şi argumentele istorice, care au dovedit că, pe termen lung, obiectele de lux nu îşi pierd valoarea, ci dimpotrivă, se apreciază, se poate spune că acest domeniu rămâne unul în care merită să investeşti. Iată câteva domenii de luat în considerare.

Imobiliarele
Fie că vorbim de apartamente premium de vanzare sau de alte tipuri de proprietăţi considerate de lux scoase pe piaţă, investiţia în imobiliare s-ar putea dovedi una sigură. În primul rând, astfel de proprietăţi pot fi închiriate, ceea ce îţi poate genera un venit pasiv considerabil. În al doilea rând, chiar dacă faci un împrumut bancar pentru a acoperi o parte din achiziţie, veniturile din chirie îl pot acoperi, fără să fie nevoie să faci eforturi suplimentare. Nu în ultimul rând, astfel de proprietăţi premium își pot creşte valoarea de piaţă în timp şi, peste câţiva ani, poţi vinde astfel încât să ieşi în profit.

Bijuteriile
Investiţiile în bijuterii nu sunt deloc frivole. Dincolo de aspecte care ţin de design sau de un brand anume, ele sunt, în esenţă, investiţii în metale preţioase şi în pietre preţioase. Dacă provin de la o casă de bijuterii celebră, atunci poţi fi sigur că în timp valoarea lor va creşte semnificativ. Din nou, aici vorbim de investiţii pe termen lung. Dacă urmăreşti un câștig imediat, atunci bijuteriile sau metalele preţioase nu sunt domeniul pe care îl cauţi.

De asemenea, poţi lua în considerare şi bijuteriile vechi. Se consideră că o bijuterie este veche când a fost creată și pusă în vânzare înainte de mijlocul secolului al XX-lea. Pentru a-și păstra valoarea, trebuie să fi fost bine lucrată și să nu prezinte uzură excesivă. Bijuteriile vechi de marcă precum Cartier, Van Cleef & Arpels sau Tiffany & Co sunt deosebit de căutate.

Pentru a achiziționa astfel de bijuterii, este indicat să apelezi la bijutieri specializați care să poată să te ajute şi cu evaluarea pieselor, dar şi cu verificarea certificatelor de autenticitate.

Ceasurile
Pentru mulți, ceasurile de lux sunt în primul rând o pasiune. Însă pot fi și o investiție profitabilă. Potrivit specialiştilor, de aproape 20 de ani, ratingul ceasurilor premium a continuat să crească. Principalii producători elvețieni de ceasuri de lux scot pe piaţă serii limitate, în timp ce cresc prețurile de vânzare. Acest lucru duce la o cerere crescută și încurajează pasionații să cumpere modele second-hand. Acest deficit organizat explică de ce ratingul bunurilor de lux este în creștere.

Totuși, investiția în ceasuri de lux necesită anumite cunoștințe. Valoarea adăugată nu este garantată, deci este important să faci alegeri inspirate. Cele mai căutate mărci sunt Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet și Jaeger LeCoultre. De asemenea, trebuie să ţii cont de legea cererii și ofertei. Cu cât un produs este mai rar, cu atât cererea crește și prețul de tranzacţionare este mai mare. De exemplu, atunci când Patek Philippe a anunțat sistarea producției modelului Nautilus în varianta care avea cadran albastru, prețul acestuia din urmă a ajuns la 100.000 de euro pentru modelele la mâna a doua, în timp ce fusese vândut cu 30.000 de euro în magazine.

Accesorii
Achiziţia unei poşete Chanel sau a unei eşarfe Hermès poate fi considerată o investiţie. Potrivit unui studiu al site-ului de vânzări de produse de lux Collector Square, prețul anumitor genți de lux a crescut de zece ori în decurs de zece ani. Este cazul celebrei genți Birkin, un produs emblematic al casei Hermès. Valoarea sa a crescut cu 500% în 35 de ani.

Desigur, astfel de produse, spre deosebire de bijuteriile din metale preţioase care sunt mai rezistente, pot fi afectate de purtările repetate, deci secretul este să le îngrijeşti foarte bine şi să nu le foloseşti în fiecare zi.

Prețurile genților de lux noi cresc, în medie, cu 5% pe an, dar şi produsele la mâna a doua pot fi vândute cu preţuri mai mari decât cele de magazine sau comparativ cu prețul de achiziţie.

Dacă vrei să investeşti într-o geantă de mână de lux, asigură-te mai întâi de autenticitatea produsului. Piața de lux este afectată semnificativ de produsele contrafăcute. Unele imitații sunt deosebit de reușite şi nu pot fi identificate la prima vedere. Magazinele de consignație și site-urile specializate în vânzări de produse de lux la mâna a doua sunt opţiuni sigure.

Aşadar, investiţiile de lux pot fi rentabile, atât timp cât ai răbdare şi urmăreşti mai curând un câştig pe termen lung!

Sursa foto: Unsplash.com

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in datele de 12.10.2022 si 26.10.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei celor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Tu ce obiceiuri ai pentru a reduce stresul de la birou? Iată 3 dintre cele mai răspândite vicii
03/10/2022 12:44

Fie că am ales să lucrăm intr-o corporatie, ori că ne multumim cu munca făcută la stat, că suntem directori de marketing, ori profesori de matematică, că lucrăm in domeniul IT, ori că am ales să ne ...

Femeile cu diabet mor mai repede decât bărbații
25/09/2022 08:41

Una din zece persoane cu varsta peste 40 de ani trăieste cu diabet zaharat de tip 2. Este o afectiune comună care face ca nivelul zahărului din sange să devină prea mare. Impact asupra femeilor Cei car ...

Ce este genograma și cum ne poate ajuta la sănătate
23/09/2022 12:12

Genogramul este un instrument care vă permite să schematizati si să sintetizati informatii despre familie a unei persoane. Arată ca un copac de familie, dar se concentrează pe aspecte mai specifice ale leg ...

Oul balut, afrodisiacul perfect
23/09/2022 11:28

Un balut este un ou fertilizat, de gască sau găină, cu un embrion aproape dezvoltat in interior, fiert si consumat in coajă. Sunt considerate delicatese in Asia, in special in Filipine, China, Cambogia si V ...

 Gândurile și voința pot schimba structura creierului
22/09/2022 11:45

  Oamenii de stiintă au ajuns la o concluzie importantă: structura creierului, precum si forma corpului se pot schimba datorită vointei. Acesta este, de asemenea, lucrul pe care se bazează legea ...

Practica sedinte 1 la 1 de dezvoltare personala cu experti Vibratii Inalte
21/09/2022 09:41

Daca ai ajuns aici, cu siguranta ca esti constient de faptul ca tu esti principalul responsabil de viata pe care o traiesti si daca iti doresti o schimbare este nevoie sa actionezi in directia asta. Fie ca vrei ...

Alimentele benefice sănătății pielii
19/09/2022 08:30

  Potrivit cercetătorilor, există o multime de optiuni delicioase dacă vrem să avem o piele hidratată. Pe măsură ce imbătranim, cantitatea de colagen produsă in organism scade. Pentru a preveni a ...

Ce este metoda Sedona? Cum ne poate ajuta să fim mai sănătoși?
18/09/2022 17:00

Metoda Sedona este o tehnica de controlare a emotiilor, prin acceptarea lor, si apoi renuntarea la ele. Este o metoda simpla si eficienta care poate inlatura depresiile, anxietatea, stresul, dependentele, stari ...

Păianjenul Nosferatu răspândește teroarea în Germania
18/09/2022 14:15

  Păianjenul Nosferatu răspandeste de ceva vreme frica si teroarea in Baden-Württemberg si Renania-Palatinat . Chiar dacă in mod normal nu este otrăvitor pentru oameni, multor oameni nu le plac p ...

Căsătorie în trei. Cum se iubesc trei americani
09/09/2022 10:24

O femeie si un bărbat aveau o căsnicie simplă, linistită, timp de 14 ani, pană intr-o zi. Bărbatul a decis că s-a plictisit si că isi doreste ceva nou, o altă persoană. Sotia lui a acceptat ca acesta ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei