Decizii care duc la îngrășare

default

Dimensiune font:

| 09-06-2013 12:16

Orice om obisnuit ia in medie minim 50 de decizii in fiecare zi care ii influenteaza greutatea corporala, asa releva studii recente. Multe din ele sunt decizii mici, care de fapt sunt obisnuinte alimentare puternic inradacinate in noi, iar altele sunt decizii mari, importante, care nu mereu tin de ceea ce mancam. Ambele categorii insa ne duc pe unul din cele doua drumuri: fie devenim supraponderali, fie ne mentinem supli.

Vestea buna de aici este ca si tu poti sa pierzi din greutatea in exces fara sa fie nevoie sa recurgi la masuri drastice de genul sa alergi 5 ture zilnic in jurul stadionului sau sa nu mai manci niciodata o bomboana.

Trebuie doar sa tinem cont de cele 7 foarte comune mici obiceiuri pe care ni le prezinta Dave Zinczenko, care nu au nicio legatura cu dieta sau cu exercitiile fizice, dar au toata legatura din lume cu a arata bine, a scapa de kilogramele neplacute si a aduce mari imbunatatiri sanatatii tale.

 

Obicei prost nr 1: Pui platoul cu mancare pe masa

Cercetatorii de la Cornell University au evidentiat ca atunci cand oamenii isi pun mancare in farfurie in bucatarie, direct din vasul in care a fost preparata mancarea, mananca cu 35% mai putina mancare decat atunci cand ea este servita pe platou, adusa la masa si pusa permanent in fata ochilor. Cand exista distanta fizica intre noi si mancarea noastra, spun specialistii, ne gandim mai bine daca ne este inca foame cu adevarat ca sa fie cazul sa ne mai punem o portie in farfurie. Asadar, pune mancare in farfurie membrilor familiei direct din cratita, la bucatarie, fie ca mancati la masa din bucatarie, fie in sufragerie.

 

Obicei prost nr 2: Dormi prea mult (sau prea putin)

Cercetatorii de la Wake Forest University care au urmarit timp de 5 ani participantii la studiu afirma ferm faptul ca o schema corecta de somn si odihna este vitala oricarui plan de slabit. Oamenii cu varsta pana in 40 de ani, care au dormit doar 5 ore sau mai putin pe noapte, s-au ingrasat in zona abdomenului de doua ori si jumatate mai mult decat cei care au dormit 7 ore pe noapte, in conditiile unui regim alimentar similar. Oamenii cu deficit de somn au tendinta sa manance mai mult si sa foloseasca mai putina energie pentru ca sunt obositi, spune dr Kristen Hairston. La fel patesc si cei care dorm mai mult de 8 ore pe noapte, care devin mai putin activi din pricina lentorii instalate in corp.

 

Obicei prost nr 3: Nu faci si altceva cand te uiti la televizor

Nu e nevoie sa reamintim si noi ca prea mult consum de tv este asociat cu cresterea in greutate. Nu trebuie sa renunti de tot sa te uiti la programele tale preferate de televiziune daca acestea iti aduc bucurie, insa poti ca in acel timp sa faci si altceva. Poti sa speli vase, arzand 70 de calorii. Poti sa calci rufe. Poti sa faci ceva gimnastica in casa in timp de televizorul merge. Sau curatenie. Totusi, poate vrei sa tii cont si de ce spun specialistii de la Universitatea din Vermont: daca renunti macar la o parte din timpul petrecut in fata televizorului, ai sanse mari sa slabesti. Participantii supraponderali la studiu care au taiat la jumatate orele state in fata emisiunilor preferate, au ars 120 de calorii in plus in acele ore nepetrecute in fata televizorului. „Aproape orice faci, chiar si daca citesti o carte sau o revista, iti foloseste mai multa energie din corp decat privitul la televizor”, spune dr. Jennifer J. Otten.

 

Obicei prost nr 4: Bei bauturi acidulate

Cercetatorii afirma ca poti masura riscul persoanelor de a deveni obeze dupa cantitatea de bauturi acidulate pe care le consuma pe zi. Daca bei ½ cana de bauturi acidulate pe zi, ai cu 26% mai mari sanse de a creste in greutate fata de o persoana care bea doar apa plata, ceaiuri si sucuri naturale de fructe. Daca bei o cana pe zi, sansele de a acumula kilograme in exces sunt de 30,4%; la 2 cani pe zi, ele cresc la 32,8% iar la mai mult de 2 cani pe zi, la 47,2%.

Aceste statistici pot fi de un real folos. Fructoza facuta din sirop de porumb este mai ieftina decat zaharul, iar producatorii de bauturi acidulate ambaleaza sucurile cu inlocuitor de zahar in recipiente foarte mari, care sunt si ieftine, iar noi le bem crezand ca nu consumam zahar. Mare greseala pentru silueta. In anii 2000, o persoana consuma de 4 ori mai multa bautura acidulata decat in anii ‚60.


Obicei prost nr 5: Mananci cu imbucaturi mari

Cercetatorii germani au descoperit recent faptul ca imbucaturile mari si mestecatul in graba duc la ingrasare. In studiul facut pe aceasta tema, oamenii care au mestecat mai bine mancarea si au luat inghitituri mici din mancare au consumat cu 52% mai putina mancare decat ceilalti. Motivul: cand tii mancarea in gura mai mult timp si o gusti, transmiti creierului mesajul ca te saturi mai repede decat daca infuleci in graba si cu pofta.

 

Obicei prost nr 6: Nu mananci suficienta grasime

Da, exact asa cum vezi! Nu e nevoie sa incerci pe pielea ta ca sa vezi rezultatele. Pur si simplu, elimina o parte din carbohidratii pe care ii mananci si inlocuieste-i cu produse avand grasime moderata la baza si vei vedea cum scapi de cateva kilograme rapid si iti scazi si nivelul glicemiei din sange, asa cum ne sfatuiesc cercetatorii de la Universitatea din Alabama Birmingham. Carbohidratii cresc rapid productia de insulina, care apoi scade la fel de repede, lasandu-te cu senzatie acuta de foame. Consecinta: mananci mai mult decat e cazul. Alimentele pe baza de proteine care contin si grasime mentin satietatea mai multa vreme. Mai bine mananci pe painea prajita integrala putin unt decat gem; o bucata de carne decat cartofi; o cana de lapte semidegresat decat o bautura energizanta pentru sportivi.

 

Obicei prost nr 7: Nu primesti cele mai bune informatii despre nutritie

Daca te inscrii la newslettere ce contin sfaturi si materiale relevante despre mentinerea greutatii sub control si a unei stari psihice bune, de multumire de sine, asta te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus, arata un nou studiu. Cand cercetatorii din Canada au trimis saptamanal newslettere cu informatii despre diete, alimente sanatoase, exercitii, mentinerea conditiei fizice, la peste 1.000 de adulti care muncesc, s-a constatat ca acestia au inceput sa ia decizii mai inteligente cu privire la alimentatia lor si sa isi imbunatateasca conditia fizica. Cei ce nu au primit, nu si-au schimbat obiceiurile zilnice. Explicatia consta in faptul ca, o data ce te conectezi la o asemenea sursa de informare, ramai cuplat mintal la acea stare, informatiile iti raman in creier si ele actioneaza latent ulterior in deciziile pe care le iei peste zi.


Sursa: sfatulparintilor.ro

 

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei