Drumul către tine însuți

web-SET-IT-FREE-LAYERS

Dimensiune font:

| 03-06-2021 14:30

 Numitorul comun al tuturor programelor de dezvoltare personală este valoarea fiecăruia dintre noi, mai exact aflarea acelor înzestrări care ne fac unici şi pe care le putem folosi în dezvoltarea unei cariere * teoria nu este deloc nouă şi îşi are originile în cultura şi civilizaţia greacă * împletite cu inteligenţa spirituală, practicile asigură succesul oricărei persoane care doreşte să-şi consolideze o carieră cunoscându-se mai întâi pe sine

 Se vorbeşte mult despre dezvoltarea personală, însă puţini ştiu că este un concept foarte vechi, rebranduit pe alte dimensiuni. Totul pleacă de la descoperirea puterii interioare, lucru care duce la descătuşarea potenţialului şi împlinirea tuturor planurilor pe care ni le dorim în viaţă.

Howard Gardner vorbeşte despre inteligenţele multiple, printre care o aminteşte şi pe cea spirituală, care ne oferă un sens în viaţă. Corect aplicată, această cunoaştere are rezultate remarcabile în dezvoltarea copiilor şi a adolescenţilor, lucru care reduce mult intervenţiile asupra adulţilor de mai târziu, care eventual ar putea avea probleme (anxietate, lipsă direcţiei în carieră, stres).
„Ceea ce este surprinzător pentru mine este că pe măsură ce ne apropiem de cunoaşterea contemporană a omului, cunoaştere care vine din alte motive decât cele bisericeşti, cunoaştem sau ne recunoaştem într-un model care vine de dinainte de experienţa primilor creştini. Este un model educativ care cel puţin în Europa a fost foarte promovat de către cultura şi civilizaţia greacă”, a spus arhimandritul Hrisostom Rădăşanu, de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

 În acel model se regăsesc câteva dintre elementele pedagogice preluate apoi de creştini şi care au dus la formarea unei civilizaţii care a influenţat într-un mod frumos mare parte din lume şi cu o extindere fabuloasă. „Când vorbim de Europa vorbim de tradiţii clasice greco-romano şi tradiţii religioase iudeo-creştine. Când au venit împreună, acestea au creat civilizaţia europeană, din care se desprind multe concepte ale dezvoltării personale”, a completat părintele Hrisostom.
Fă-ţi drum către tine
Totul începe cu o cunoaştere de sine. Este foarte greu să obţinem rezultate bune dacă nu ştim cine suntem şi încotro ne îndreptăm. Este ca şi cum am parcurge un drum necunoscut legaţi la ochi. Dezvoltarea personală începe din momentul în care avem răspuns la întrebarea „Cine sunt Eu?”. „Încă din vechime, călugării creştini, retrăgându-se des în pustiu, au avut acces aproape nelimitat la ei înşişi. În momentul în care îşi refuzau contactele cu lumea, ei se retrăgeau într-un pustiu şi ce poţi vedea acolo? Nu poţi merge la cumpărături, nu stai de vorbă, nu ai grijile de zi cu zi pe care le presupune existenţa unei familii, a unui loc de muncă. Retrăgându-se, din lume ei au dorit să aibă mai mult acces la ei înşişi. Timp de zeci de ani uneori au avut posibilitatea să analizeze aceste mişcări lăuntrice ale sufletului, să găsească răspuns la întrebarea «Cine sunt eu»”, a explicat arhimandritul Hrisostom Rădăşanu. „Accesul la mine însumi este primul pas în dezvoltarea dezvoltarea personală. De ce? Pentru ca toate lucrurile care ne hrănesc le luăm cumva din afară – apă, aer, hrană. Uneori luăm chiar şi din bucuria sau tristeţea celorlalţi, prin mijloacele empatiei. Ca să aflu cine sunt eu am nevoie să parcurc un alt traseu, de dinafara noastră în interiorul nostru, în suflet”, a punctat arhimandritul Hrisostom Rădăşanu.
Dacă în vechime retragerea în pustiu era principala practică, acum lucrurile stau altfel, iar rezultate se pot obţine prin meditaţie sau rugăciune. Toţi consilierii de dezvoltare personală recomandă să ne oferim zilnic un timp doar pentru noi, în care să ne punem în ordine gândurile, planurile, să ne creionăm pe hârtie tot ceea ce avem de făcut în ziua respectivă. Spre seară, bilanţul ar trebui reluat, cu focus pe rezultatele pozitive şi îndreptarea atitudinilor care au dus poate la eşec.
Cunoaşterea interioară este o datorie a fiecăruia dintre noi, iar lucrul se face zilnic, prin interogaţii şi aflarea punctelor forte şi mai puţin dezvoltate. Odată clarificată sursa puterii interioare, ţine de fiecare să o dezvolte, să o pună la lucru şi să obţină maximum de rezultate pentru sine, cei din jur şi pentru comunitate.

Maura ANGHEL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
Fațetele dentare: 5 informații esențiale despre cea mai rapidă cale spre un zâmbet superb!
15/06/2021 09:34

Sursa foto: https://unsplash.com Zambetul frumos nu mai trebuie să fie doar un vis indepărtat. Medicina dentară a evoluat extrem de mult in ultimii ani si ne permite să ne bucurăm de un zambet per ...

Ferrari a lansat prima sa colecţie vestimentară. Evenimentul a avut loc la fabrica din Maranello, pe linia de asamblare a maşinilor
14/06/2021 15:09

Ferrari a lansat prima sa colecţie vestimentară, oferind fanilor mărcii şi supermaşinilor sale o gamă de haine contemporane, in cadrul unui eveniment organizat la fabrica din Maranello, transmite Reuters, ...

Ce dulciuri poate include un candy bar de nunta sau botez?
14/06/2021 11:46

Organizarea unui candy bar de nunta asigura garantat succesul oricarui tip de eveniment. Poate ai observat deja interesul crescut pentru bufetul cu dulciuri. Ideea integrarii acestuia in cadrul tematicii unei p ...

Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
11/06/2021 11:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

Netflix a lansat primul magazin online pentru produse derivate din popularele sale seriale
11/06/2021 09:26

Netflix a lansat, joi, primul magazin online pentru produse derivate din popularele sale seriale, anunţă AFP. Magazinul virtual a pus in vanzare, pentru inceput, tricouri şi cămăşi imprimate cu "Yasu ...

 Autocontrolul undelor cerebrale și al stărilor de conștiință
10/06/2021 15:00

  „Controlul mintii” se referă in general la monitorizarea activitătii creierului si, in particular la schimbarea sau consolidarea tiparelor de unde cerebrale dorite. Creierul este form ...

Manichiură făcută de un robot. Durează doar 10 minute și costă 8 dolari
09/06/2021 15:09

Un robot le face femeilor manichiura mai rapid si mai ieftin decat angajatele de la saloane. Dispozitivul este produs de compania americană Clockwork. Robotul are nevoie de doar 10 minute pentru a finaliza lu ...

O femeie din Africa a născut zece bebeluși
09/06/2021 14:15

O femeie din Africa de Sud a dat naştere luni seara la zece copii, cu doi mai mulţi decat preconizau iniţial medicii, intr-un spital din Pretoria. Gosiame Tharma Sithole are 37 de ani şi se afla in cea de- ...

O româncă a născut în parcarea unui spital din Olanda
08/06/2021 09:45

Cristina Budea, o romancă de 37 de ani din Leeuwarden a născut recent a doua fiică. Nasterea a decurs atat de repede incat nu a mai ajuns la spital. Fetita s-a născut in parcarea spitalului, iar Mihai, proa ...

Doliu la Hollywood. A murit un actor celebru
08/06/2021 08:15

Doliu la Hollywood, după moartea lui Clarence Williams III, in varstă de 81 de ani. El a devenit cunoscut de-a lungul carierei pentru rolurile din „The Mod Squad” şi „Purple Rain”. A ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei