Gândurile și voința pot schimba structura creierului

1creier

Dimensiune font:

| 22-09-2022 11:45

 

Oamenii de știință au ajuns la o concluzie importantă: structura creierului, precum și forma corpului se pot schimba datorită voinței. Acesta este, de asemenea, lucrul pe care se bazează legea secretă a atracției. Pentru a o face să lucreze în favoarea ta, trebuie să înțelegi mai bine cum interacționează mintea și corpul tău. Marea majoritate a oamenilor nu știu ce putere dețin de fapt în viața aceasta. Întotdeauna credem că, dacă se întâmplă ceva uimitor sau inexplicabil, poate fi explicat doar ca o coincidență.

Acest lucru arată că suntem blocați în anumite tipare de gândire: în special, credința încăpățânată că totul în viață este determinat de factori externi. Nu putem accepta faptul că putem modela lumea în care trăim așa cum ne dorim să fie.

Dovada științifică a acestui lucru a fost făcută de Richard Davidson, un neurolog de renume mondial de la Universitatea din Wisconsin.

El a efectuat un experiment care a implicat opt călugări budiști ale căror minți au fost studiate meticulos. Ei au fost puși să-și concentreze gândurile asupra unor sentimente specifice, cum ar fi compasiunea, bucuria sau fericirea. Rezultatele au depășit toate așteptările oamenilor de știință.

Astfel, oamenii de știință au ajuns la o concluzie importantă: structura creierului, precum și forma corpului se pot schimba datorită voinței.

Acesta este, de asemenea, lucrul pe care se bazează legea secretă a atracției. Pentru a o face să lucreze în favoarea ta, trebuie să înțelegi mai bine cum interacționează mintea și corpul tău.

Crează o conexiune reală. Noi creăm noi conexiuni în creierul nostru din cunoștințele dobândite prin informare, filosofie și cercetare. De fiecare dată când învățăm ceva nou, realizăm o nouă conexiune neurologică. Memoria menține conexiunea prin repetarea neuronilor. Legea atracției funcționează în același mod.

Dacă petreci o oră în meditație în fiecare zi, timp de două săptămâni, și te concentrezi asupra acelorași gânduri – despre fericirea și dezvoltarea ta personală, îți vei antrena creierul și îți vei „pune” acele gânduri în memorie. În acest fel, vei proiecta gândurile din mintea ta pentru a fi realizate în viitor.

Reprogramează-ți gândurile. S-a dovedit că, de fiecare dată când ai un gând pozitiv sau negativ, acesta creează o reacție chimică în organism. Acest lucru se datorează faptului că sentimentele și emoțiile sunt produsul final al fiecărei experiențe pe care am avut-o până în acel moment.

Cu cât păstrăm mai mult timp un gând în minte, cu atât mai mult menținem probabilitatea ca acesta să se manifeste în viitor, fie că este pozitiv sau negativ.

Dacă avem prea multe gânduri negative, putem întrerupe acest flux negativ doar dacă ne punem în minte gânduri pozitive. În acest fel vor schimba reacțiile organismului. Cu toate acestea, la fel ca în cazul multor alte dependențe, organismului nu îi place în totalitate absența unui proces sau a altuia. Acesta este motivul pentru care este atât de dificil să ne desprindem de tiparele de gândire negative și pentru care continuăm să trăim pe baza dependențelor din trecut.

Asigură-te că sentimentele tale sunt controlate de gândurile tale

Trăim într-o societate în care mintea este servitorul corpului, provocându-ne să trăim în afara propriului destin genetic, unde nu se va întâmpla nimic nou.

Pentru ca propria noastră realitate să se manifeste, trebuie să ne eliminăm „programarea automată”, astfel încât corpul nostru să devină servitorul minții noastre.

De exemplu, atunci când ne simțim nesiguri, începem să ne gândim în mod specific la modul în care ne simțim. Să te „scufunzi” în acel sentiment. Când se întâmplă acest lucru, mintea „supune” corpul și rupe această stare primitivă a ființei, iar noi devenim creatorul propriei noastre vieți.

Clara DIMA

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:06

Bancul Zilei

06:21

BANCUL ZILEI

04:39

VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in datele de 12.10.2022 si 26.10.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei celor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Femeile cu diabet mor mai repede decât bărbații
25/09/2022 08:41

Una din zece persoane cu varsta peste 40 de ani trăieste cu diabet zaharat de tip 2. Este o afectiune comună care face ca nivelul zahărului din sange să devină prea mare. Impact asupra femeilor Cei car ...

Ce este genograma și cum ne poate ajuta la sănătate
23/09/2022 12:12

Genogramul este un instrument care vă permite să schematizati si să sintetizati informatii despre familie a unei persoane. Arată ca un copac de familie, dar se concentrează pe aspecte mai specifice ale leg ...

Oul balut, afrodisiacul perfect
23/09/2022 11:28

Un balut este un ou fertilizat, de gască sau găină, cu un embrion aproape dezvoltat in interior, fiert si consumat in coajă. Sunt considerate delicatese in Asia, in special in Filipine, China, Cambogia si V ...

Practica sedinte 1 la 1 de dezvoltare personala cu experti Vibratii Inalte
21/09/2022 09:41

Daca ai ajuns aici, cu siguranta ca esti constient de faptul ca tu esti principalul responsabil de viata pe care o traiesti si daca iti doresti o schimbare este nevoie sa actionezi in directia asta. Fie ca vrei ...

Alimentele benefice sănătății pielii
19/09/2022 08:30

  Potrivit cercetătorilor, există o multime de optiuni delicioase dacă vrem să avem o piele hidratată. Pe măsură ce imbătranim, cantitatea de colagen produsă in organism scade. Pentru a preveni a ...

Ce este metoda Sedona? Cum ne poate ajuta să fim mai sănătoși?
18/09/2022 17:00

Metoda Sedona este o tehnica de controlare a emotiilor, prin acceptarea lor, si apoi renuntarea la ele. Este o metoda simpla si eficienta care poate inlatura depresiile, anxietatea, stresul, dependentele, stari ...

Păianjenul Nosferatu răspândește teroarea în Germania
18/09/2022 14:15

  Păianjenul Nosferatu răspandeste de ceva vreme frica si teroarea in Baden-Württemberg si Renania-Palatinat . Chiar dacă in mod normal nu este otrăvitor pentru oameni, multor oameni nu le plac p ...

Căsătorie în trei. Cum se iubesc trei americani
09/09/2022 10:24

O femeie si un bărbat aveau o căsnicie simplă, linistită, timp de 14 ani, pană intr-o zi. Bărbatul a decis că s-a plictisit si că isi doreste ceva nou, o altă persoană. Sotia lui a acceptat ca acesta ...

S-a dovedit științific - Ceaiul care îți poate prelungi viața
06/09/2022 10:25

Ceaiul de musetel iti poate prelungi viata, potrivit unor noi studii. S-a demonstrat că acest tip de ceai scade procentul de deces oricare ar fi cauza cu aproape 29%, notează exquis.ro. Nu se stie exact, ins ...

Ceaiul de pătrunjel ajută la slăbit. Poți da jos 5 kg în 3 zile
06/09/2022 09:30

Ceaiul de pătrunjel are două calităti importante care il fac un adjuvant extraordinar in curele de slăbire: elimină apa in exces din organism si reglează nivelul de zahăr. Însă beneficiile lui n ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei