Gogosi pufoase cu vanilie (bomboloni)
Dimensiune font:
-
Ingrediente
Pentru gogosi:
500g faina
25g drojdie
2 lg zahar
3 oua intregi
coaja rasa de lamaie sau portocala
250ml smantana
Pentru crema de vanilie:
500ml lapte
3 oua intregi
125g zahar
45g faina
un varf de sare
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
-
Mod de preparare
Incepem prin a prepara aluatul de gogosi:
Cele 3 oua se bat cu telul intregi, apoi se adauga zaharul, drojdia proaspata sfarmata intre degete, smantana si coaja de lamaie, dupa care se adauga faina in ploaie. Se framanta cu mana pana obtinem un aluat moale si elastic. Il acoperim si il lasam la crescut o ora.
Intre timp pregatim crema de vanilie:
Batem ouale cu zaharul, laptele, esenta de vanilie si coaja de lamaie, dam la foc mic si cand incepe sa clocoteasca adaugam faina in ploaie amestecand mereu cu telul ca sa nu se faca cocoloase. Trebuie sa aibe o consistenta tare, acoperim cu folie alimentare si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o foaie pe o suprafata cu faina din abudenta si decupam cu ajutorul unui pahar cercuri. Punem o lingura de crema in interiorul unui cerc, ii umezim marginile cu apa, si il acoperim cu alt cerc.
Poti vedea tehnica in imagini pe forum culinar.
Asezam gogosile pe o tava unsa cu ulei si le mai lasam sa creasca asa descoperite inca o ora. Dupa ce au crescut le prajim intr-o oala cu ulei incins pe ambele parti, pana se auresc.
-
Mod de servire
Gogosile pufoase cu crema de vanilie se servesc caldute pudrate cu zahar.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau