Grijile pe care oamenii de peste 80 de ani regretă că și le-au făcut când erau tineri. Mărturisirile care te vor pune pe gânduri

batran 12

Dimensiune font:

| 15-06-2024 22:46

 Între probleme financiare, probleme de relații și probleme de sănătate, există o mulțime de griji de-a lungul vieții noastre.

Potrivit Asociației Americane de Psihologie, aproximativ o treime dintre oameni declară că stresul se simte copleșitor în majoritatea zilelor. Unele dintre aceste îngrijorări sunt incredibil de valabile. Costul vieții este absurd de ridicat, problemele de sănătate pot declanșa o anxietate intensă, iar conflictele pot fi extrem de dureroase.

Cu toate acestea, există o mulțime de alte scenarii pe care le rumegăm adesea și care nu merită. Așa cum spune o vorbă, "majoritatea lucrurilor pentru care ne facem griji nu se întâmplă".

Pentru a testa cât de adevărat este acest lucru, HuffPost a vorbit cu persoane de 80, 90 și 100 de ani pentru a afla părerea lor despre lucrurile de care își făceau griji când erau mai tineri. Și, se pare că și-au pierdut timpul îngrijorându-se pentru unele dintre lucrurile care te-ar putea îngrijora pe tine acum. Iată ce au spus:

 

Și-ar fi dorit să nu le pese de ceea ce cred oamenii despre ei

 

Jackie Stricker, care are 100 de ani și trăiește la St. John's Meadows din Rochester, New York, a spus că, în adolescență, "presupun că pentru mine conta ce credeau oamenii despre mine".

Deși aceasta era o preocupare a ei în tinerețe, ceea ce credeau oamenii despre ea a devenit o preocupare mai puțin importantă pe măsură ce a îmbătrânit. "Uneori, oamenii nu te plac și nu prea ai ce să faci în privința asta", a explicat ea pentru HuffPost. "Ei înșiși nici măcar nu știu de ce, așa că nu-mi fac griji în privința asta".

 

"Este doar ceva ce se află în imaginația ta"

 

Și-ar dori să nu se streseze atât de mult în legătură cu rezultatul situațiilor.

Întrebat despre ce crede că ar trebui să îi îngrijoreze mai puțin pe tineri, Kenny Vance, un muzician în vârstă de 80 de ani care își împarte timpul între New York și Florida, a declarat pentru HuffPost că rezultatul unor situații ar trebui să fie mai puțin îngrijorător.

"Dacă ajungi la rezultat înainte de a trece prin acest proces, este doar ceva ce se află în imaginația ta - nu are legătură cu realitatea", a spus Vance, care este solistul grupului doo-wop Kenny Vance and the Planotones.

În loc să te gândești prea mult la o situație sau să lași negativitatea să te oprească din a face ceva, pur și simplu ia inițiativa, a spus Vance. „Îți garantez că dacă iei inițiativa, se va întâmpla ceva ce nu te-ai fi așteptat niciodată. Niciodată nu este ceea ce te aștepți,” a spus el.

 

Și-ar fi dorit să nu-și facă griji că se vor plictisi când se vor pensiona

 

Ruth Snyderman-Works, în vârstă de 87 de ani, a declarat că își făcea multe griji cu privire la tot timpul liber pe care îl va avea după ce va ieși la pensie. Snyderman-Works a deținut împreună cu soțul ei, Rick Snyderman, o galerie de artă în Philadelphia timp de peste 50 de ani.

"Am fost foarte îngrijorată de închiderea galeriei și de ce aș putea face cu mine toată ziua după ce am fost legată timp de 52 de ani", a declarat Snyderman-Works pentru HuffPost. "De atunci, parcă zilele zboară. Locuim într-un apartament pe o stradă cu atât de mulți oameni cu care putem socializa."

Cuplul a declarat că se menține ocupat și socializează, întâlnindu-se cu foști angajați, foști clienți, prieteni, artiști și oameni tineri și bătrâni, cu convingeri diferite de ale lor. 

"Sunt atât de multe moduri în care poți vorbi cu oamenii încât găsești locuri în care poți avea un fel de puncte comune", a declarat Snyderman pentru HuffPost. "Iar dacă vorbești doar despre cele în care ai diferențe, este o viață destul de tristă și goală, iar noi nu am trăit niciodată o astfel de viață."

"Așadar, nu ne mai facem griji în privința timpului nostru", a adăugat Snyderman-Works. "Acea cea mai mare teamă a dispărut".

 

Își doresc să nu le pese atât de mult de aspectul lor

 

"Îmi făceam multe griji în legătură cu aparențele de care am încetat să-mi mai fac griji la 40-50 de ani", a declarat pentru HuffPost Naomi Goldrich, o femeie de 91 de ani care locuiește în California. "Eram îmbrăcată corect? Arătam bine? Eram foarte înaltă și foarte slabă și mereu îmi făceam griji că mă simțeam ca o tocilară".

Ea a adăugat că aspectul a devenit foarte important, mai ales în liceu, când fetele erau dornice să aibă un anumit tip de pulover sau un anumit tip de pantofi. "Și eu provin dintr-o familie săracă. Nu aveam bani să cumpărăm acei pantofi și acel pulover", a spus ea. 

Pe măsură ce timpul a trecut, Goldrich a învățat că aspectul fizic nu era de fapt atât de important, a spus ea.

"Atâta timp cât eram curată și îngrijită, aspectul meu nu conta", a spus Goldrich. Ceea ce conta cu adevărat "era ceea ce făceam - și mi-am propus să-mi reorientez în mod activ viața. M-am dus la facultatea de drept și am început să-mi trăiesc viața departe de aparențe".

 

Și-ar fi dorit să nu fi exagerat cu gândul că lumea se va sfârși

 

"Îmi amintesc că poate când aveam 5 ani... adulții vorbeau despre faptul că lumea se va sfârși", a declarat Diane Johnson, o persoană în vârstă de 85 de ani care locuiește în Connecticut. "Îmi amintesc că m-am uitat mult timp pe fereastră așteptând să se întâmple".

Pentru Johnson, acest lucru s-a întâmplat la începutul anilor 1940, când cel de-al Doilea Război Mondial făcea ravagii, iar Statele Unite își reveneau după bombardamentul de la Pearl Harbor. Acum, oamenii ar putea fi îngrijorați de conflictele politice, de tensiunile rasiale sau de efectele schimbărilor climatice. Toate acestea sunt preocupări reale și, la fel ca atunci, mulți oameni din lumea de astăzi nu sunt în siguranță în fața acestor situații. Dar, pentru cei care sunt în siguranță fizică față de aceste amenințări, există o diferență între îngrijorare și exagerare a catastrofelor care este atunci când cazi în capcana "ce-ar fi dacă" și mintea ta intră în modul de supraviețuire "luptă sau fugi" atunci când nu este nevoie. Acest lucru duce la stres, anxietate și multă îngrijorare cu privire la o situație de care ești în siguranță fizică.

 

Ar vrea ca oamenii să nu se obosească pentru a se răzbuna pe cineva

 

Bob Wheeler, un bătrân de 82 de ani din Connecticut, a declarat că vede mulți oameni din jurul său care își fac griji pentru un lucru care este o pierdere de timp: răzbunarea.

"Unii oameni... simt că trebuie să se răzbune. Dacă primesc un apel telefonic nesolicitat sau un e-mail sau orice altceva, trebuie să se răzbune și să încerce să se răzbune pe persoana care o face, iar asta nu funcționează niciodată", a spus Wheeler. "Ar trebui doar să ignori aceste lucruri... și vei trăi mai mult dacă faci asta". (Să simți că trebuie să te răzbuni pe cineva creează stres, iar stresul este rău pentru inima ta, sănătatea intestinală și multe altele).

Unii nu și-au făcut griji deloc - și asta le-a fost de folos.

Jerry Spoerl, un bărbat de 87 de ani care locuiește în New Jersey, a declarat că, în loc să se îngrijoreze în legătură cu o situație, s-a documentat pentru a putea face schimbările necesare și în cunoștință de cauză. De asemenea, se roagă atunci când este îngrijorat.

Îngrijorarea nu face decât să ne distragă atenția, a spus el. "Scoateți-vă furnicile din cap - concentrați-vă asupra lucrurilor reale, nu asupra a ceea ce s-ar putea întâmpla", a spus Spoerl.

Atunci când se ocupă de o îngrijorare, o face rapid. Spoerl poate cu ușurință să o dea la o parte și să își amintească faptul că ceea ce îl îngrijorează nu este adevărat sau nu este atât de important pe cât crede el.

"O parte din abordarea mea mentală, dacă am un gând rău sau ceva de genul acesta, îmi spun: "Jerry, ești un bătrânel arătos și ar trebui să ai încredere în tine", iar asta mă ajută să mă ajut pe mine însumi", a spus Spoerl.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -Spatiu in suprafata de 35,16 mp, situat in orasul Negresti, Str. Unirii, bl. E2, sc. D, parter, judetul Vaslui, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Carte Funciara nr. 70102-C1-U27, nr. cadastral 1/4;0;3, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 63/19.07.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru desfasurarea de activitati de coafura si alte activitati de infrumusetare. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.08.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 14.08.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 19.08.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.07.2024.
  Timiditatea, curajul de a zbura
23/07/2024 10:36

Timiditatea la copii este adesea percepută ca o trăsătură negativă, insă poate aduce numeroase beneficii. În loc să fie considerată un obstacol, timiditatea poate fi o oportunitate de dezvoltare p ...

Regele Malaeziei, care străbate țara pentru a ajuta nevoiașii, a fost încoronat. Cine este Ibrahim Iskandar
21/07/2024 18:16

Malaezia şi-a incoronat sambătă regele, sultanul miliardar Ibrahim Iskandar, care s-a remarcat anterior prin deplasările sale cu o motocicletă Harley-Davidson in acţiuni caritabile, incoronare ce a avut l ...

O specie rară de păsări a ajuns și la Iași. Este vorba despre gâsca de India
21/07/2024 17:59

Anul acesta, locuitorii din Iasi si din Prahova au avut norocul de a surprinde un animal rar. De obicei, acest exemplar nu ajunge la noi in tară prea des, iar specialistii spun că, de cele mai multe ori, scap ...

Sabotorii interiori. O călătorie în lumea obstacolelor mentale
19/07/2024 00:00

În lumea contemporană, plină de provocări si incertitudini, unul dintre cei mai mari inamici ai succesului si fericirii noastre nu este in afara noastră, ci chiar in interiorul nostru. Acesti inamici ...

Cele mai controversate diete
18/07/2024 14:49

În lumea modernă, preocuparea pentru sănătate si imagine corporală a dus la aparitia unui număr mare de diete, unele mai populare si altele mai controversate. De-a lungul timpului, anumite regimuri a ...

Suplimentele alimentare, un suport esențial pentru sănătate în zilele toride de vară
18/07/2024 00:00

Vara este anotimpul in care natura ne oferă cele mai multe motive să petrecem timp afară, să ne bucurăm de soare si de activitătile in aer liber. Însă, odată cu bucuriile verii, vin si provocăril ...

  Dieta keto. O abordare revoluționară pentru pierderea în greutate și sănătatea generală
17/07/2024 17:23

 Dieta ketogenică, cunoscută si sub numele de dieta keto, a castigat o popularitate imensă in ultimii ani datorită eficientei sale in pierderea in greutate si beneficiile sale pentru sănătate. Aceast ...

Stima de sine. O călătorie către autocunoaștere și împlinire personală
17/07/2024 17:18

Stima de sine este un concept complex si esential pentru bunăstarea noastră emotională si psihologică. Reprezintă modul in care ne percepem valoarea si abilitătile, influentand in mod direct felul in care ...

Cerceii geometrici din piele naturală: Tendințe și inspirații
17/07/2024 10:07

Cerceii geometrici din piele naturală: Tendinte si inspiratii  Cerceii geometrici din piele naturală au devenit o tendintă populară in moda contemporană, oferind o combinatie unică de stil modern si ...

Moduri prin care poți induce buna dispoziție
16/07/2024 10:06

Moduri prin care poti induce buna dispozitie Cu totii avem zile cand ne simtim abătuti, morocănosi sau, pur si simplu, nu suntem in apele noastre. Aceste stări pot fi declansate de o varietate de lucruri ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei