Infidelitatea in cuplu: tradare sau greseala

default

Dimensiune font:

| 02-10-2012 19:17

Ce ar trebui sa faci si, mai ales, cum ar trebui sa reactionezi in acest caz pentru ca tu il iubesti foarte mult.

Ei bine, afla ca nu esti singura persoana careia i se poate intampla acest lucru. Infidelitatea este o problema cu care se confrunta foarte multe cupluri si tinde sa devina o practica frecventa a partenerilor implicati. Au fost realizate multe statistici pe aceasta problema si s-a ajuns la concluzia ca nu numai barbatii sunt cei care insala, ci si femeile.

 

Cu toate ca in majoritatea cazurilor, barbatii sunt cei mai "inclinati" spre aceasta ispita, asta nu inseamna ca trebuie sa generalizam; si femeile mai "calca stramb". De obicei, viata sexuala este strans legata de infidelitate. Daca unul din parteneri nu reuseste sa gaseasca si sa faca unele lucruri in cuplu, apeleaza la cineva din afara lui.

 

Dar sa nu ne abatem de la subiect. Ai fost inselata... ce e de facut acum? Sa continui relatia, sa ii mai dai o sansa partenerului, sau sa pui capat si fiecare sa isi vada de drum? Decizia o poti lua doar tu, dar incearca sa nu te lasi influentata de discutiile pe care le ai cu prietenele referitoare la aceasta problema a ta. Le poti asculta, lua in considerare, dar incearca sa nu te lasi influentata de ele. De ce? Pentru ca mai tarziu este posibil sa regreti.

 

Se intampla de multe ori o ca singura problema de acest gen sa anuleze tot ce a fost frumos intr-o relatie de dragoste. Ajungi uneori sa te intrebi: oare a fost real sau am trait intr-o minciuna? Poate iubitul meu a fost asa de la inceputul relatiei sau poate, undeva, pe parcurs, ceva s-a rupt si nu am simtit, ocupata fiind cu jobul si cu planuirea viitorului nostru.

 

Nu este cazul sa te invinovatesti, dar ar trebui sa arunci o privire in timp si poate vei gasi acel punct in care parca ceva s-a schimbat in relatia voastra. Este posibil ca acel punct nici sa nu existe, iar partenerul tau a profitat de faptul ca erai mult prea ocupata cu altele si si-a acordat aceasta libertate de a incerca si altceva.
Pe langa alte multe lucruri importante, o relatie de dragoste trebuie sa aiba la baza increderea reciproca si fidelitatea. Barbatii, dupa cum am mai spus, sunt mai inclinati decat femeile catre aventuri sexuale, mai ales cele de o noapte. Tragedie sau nu, se poate intampla oricui. Chiar si tie. Acest lucru depinde numai de felul in care interpretezi si percepi infidelitatea lui.

 

Un accident sau o poveste mai veche? Multi sunt cei care considera ca persoana care a inselat o data, in mod sigur va mai repeta isprava, mai devreme sau mai tarziu. Exista si exceptii, normal, dar infidelitatea in antecedente reprezinta ea insasi un semnal de alarma in ceea ce priveste viitorul relatiei alaturi de un partener instabil.

 

Aceasta fapta a lui ti-a zdruncinat increderea pe care o aveai in el si in viitorul relatiei voastre. Il iubesti foarte mult, dar te simti pregatita sa treci peste infidelitatea lui? Peste infidelitate se poate trece, cel putin pe moment, dar nu se uita prea usor; in cazul in care te decizi sa ii mai dai o sansa iubitului, aceasta escapada a lui te poate urmari pe tot parcursul relatiei.

 

Daca nu gasesti nicio cale sa depasesti momentul, mai bine renunta la relatie. Sa nu crezi ca o casatorie sau un copil il vor cuminti, mai ales daca nu da semene ca ii pare rau de ce a facut si pare interesat sa mai incerce "experienta". Ispite sunt peste tot, dar daca este cu adevarat indragostit de tine si iti poarta respect, relatia voastra nu va avea parte de infidelitati.

 

Increderea intr-o persoana se recastiga foarte greu, mai ales cand ai fost ranita si ai suferit. Poti trai cu aceasta frica de a mai fi inselata toata viata, daca te hotarasti sa mergi mai departe cu partenerul "aventuros". Usor, usor, incepi sa il controlezi la serviciu, la telefon, prin lucrurile personale, sa il cicalesti, sa ii amintesti mereu de ce a facut, reusind astfel sa il faci sa se simta mereu vinovat, chiar daca el incearca prin toate metodele sa iti recastige increderea.

 

Sa stii ca si "baietii plang cateodata", vorba catecului, poate mai rar ca noi, dar sunt momente in care o fac din suflet, nu pentru a impresiona sau induiosa. Fiecare barbat are momentele lui de cumpana si regreta ca a inselat sau a ranit o femeie.

 

Daca te hotarasti sa ii mai acorzi o sansa, incepeti prin a avea o mai buna comunicare. Poti sa il intrebi ce l-a facut sa recurga la acest gest, poate trebuie schimbat sau reinventat ceva in relatia voastra. Nimic nu este pierdut. Amandoi trebuie sa investiti in relatie, daca va doriti cu adevarat sa functioneze si va doriti sa mergeti mai departe impreuna.

 

Se poate spune si faptul ca odata ce ati cladit ceva, iar apoi s-a naruit ceea ce ati construit impreuna, nimic nu mai poate fi la fel; trebuie sa iei in considerare si varinata in care relatia poate fi mai frumoasa decat a fost pana atunci. Fiecarui om i se poate acorda o a doua sansa, mai ales daca isi doreste sa indrepte lucrurile. Poate a realizat cum este sa fii aproape sa pierzi pe cineva drag, iar acum este decis sa nu mai repete greseala.

 

Conteaza foarte mult modul in care afli ca te-a inselat. Ti-a marturisit el de buna voie, l-ai prins asupra faptului sau ai aflat din alte surse? Daca a avut curajul si taria de caracter sa iti marturiseasca singur, semn ca ii pare rau si ca a fost un accident, relatia de cuplu mai poate avea sanse sa se indrepte spre drumul cel bun si puteti sa depasiti momentul impreuna.
www.eva.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:03


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
FOTO/VIDEO - Top BBC. Cine sunt cele 100 de femei care au influențat lumea în acest an
24/11/2020 16:00

BBC a dezvăluit lista sa cu cele 100 de femei care şi-au pus amprenta asupra lumii in anul 2020, unul dintre cei mai complicaţi pe plan internaţional. Topul conţine nume din diverse domenii, de la politici ...

  Laura Bretan, colaborare cu artiștii canadieni care au cântat pentru Barack Obama
24/11/2020 15:15

   Laura Bretan, una dintre cele mai promiţătoare artiste din noua generaţie, dar şi vocea care a cucerit publicul la emisiuni precum Romanii au talent şi America’s Got Talent, lansează s ...

Studiu - Exerciţiile fizice regulate reduc riscul de spitalizare din cauza COVID-19
24/11/2020 13:04

  Riscul de spitalizare al persoanelor care au contractat noul coronavirus a fost cu peste 34% mai mic in randul persoanelor „suficient de active”, conform constatărilor anunţate luni de Fun ...

O fetiță de 11 ani a salvat un rechin
24/11/2020 12:45

În timp ce cuvintele rechin şi Australia evocă de obicei imagini cu atacuri asupra inotătorilor şi surferilor, Billie Rea, in varstă de 11 ani, nu a stat pe ganduri şi a intervenit pentru a salva un ...

FOTO/VIDEO - Rechinul Bruce va teroriza vizitatorii Muzelui Oscarurilor
24/11/2020 10:27

  La aproape jumătate de secol după ce a terorizat inotătorii din „Jaws” („Fălci”), macheta rechinului cu lungimea de aproape 8 metri a ajuns in mult-aşteptatul muzeu al ...

Cuvintele Anului, în Dicționarul Oxford. Ce sintagme au fost introduse în celebra publicație
24/11/2020 10:15

Dicţionarul Oxford a ales mai multe sintagme drept Cuvantul Anului, intr-un 2020 ''fără precedent'': coronavirus, lockdown, circuit breaker, shelter-in-place, remote/ly, unmute Editorii celei mai cuprinzăt ...

Cele mai cunoscute tipuri de saltele dintre care poti alege in functie de nevoile personale
24/11/2020 09:57

Daca odinioara, consumatorii aveau variante limitate de saltele din care puteau alege, astazi lucrurile sunt complet diferite, in magazine existand saltele pentru toate gusturile si pentru toate tipurile de nev ...

Cele 8 elemente de care sa tii seama atunci cand alegi gradinita celui mic
24/11/2020 09:52

Momentul in care copilul pleaca la gradinita este extrem de important in orice familie. Acesta reprezinta o schimbare uriasa atat pentru copii, cat si pentru adulti si poate sa duca la o cantitate insemnata de ...

Sfaturi pentru un ten frumos
24/11/2020 08:13

Tenul vorbeste adesea despre noi, ne trădează obiceiurile sănătoase sau nu, si necesită o intreţinere permanentă. Primul pas este hidratarea, foarte importantă in dobandirea unei pieli frumoase si ...

 FOTO/VIDEO - Cum să-ți faci un cort doar cu cinci dolari?
23/11/2020 16:03

   Cum să-ti faci un cort doar cu cinci dolari? Incredibil, dar se poate, iar experienta celor doi bărbati din video este edificatoare.  


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei