Istoria șamponului - cum a apărut și unde a ajuns în prezent

image1 (3)

Dimensiune font:

| 30-01-2023 13:14

 

Sursă foto: dustyoldthing

 

Samponul este un produs pe care îl utilizăm zilnic sau cel puțin o dată la câteva zile în rutina noastră de îngrijire și frumusețe. Acesta este nelipsit din casele noastre sau din saloanele de frumusețe iar varietatea de șampoane care ne este acum pusă la dispoziție este impresionantă. 

Dar, cum a apărut șamponul și care este istoria sa?

Istoria șamponului este una interesantă, care se întinde peste mii de ani. În Antichitate, oamenii foloseau diverse substanțe pentru a-și curăța părul, precum uleiul, sarea și lămâia. 

Însă, primul șampon propriu-zis a apărut în India, acum aproximativ 5000 de ani. Acesta era fabricat din ulei de cocos, soda caustică și gudron de cărbune. 

Acesta era aplicat pe părul ud și apoi clătit cu apă. Era considerat ca o metoda de îngrijire a părului, care era benefică pentru sănătatea scalpului și a părului.

Cu toate acestea, aceasta metoda de șamponare nu a devenit populară în Europa și America până în secolul al XIX-lea cand au apărut șampoanele cu săpun și apă. Acestea au fost introduse de imigranti din India, iar cu timpul, au devenit din ce în ce mai populare.

În Egiptul Antic, oamenii foloseau ulei de ricin și nămol pentru a-și curăța părul și a-l hidrata.

În Europa Medievală, șamponul era fabricat din săpun și se utiliza mai rar, deoarece era considerat un lux. Totuși, în anumite regiuni, cum ar fi Anglia, era obiceiul de a se spăla părul o dată pe săptămână cu săpun.

În China Antica, șamponul era fabricat din ulei de susan și se utiliza împreună cu un balsam pentru păr, pentru a-l hidrata și a-i oferi strălucire. În Japonia, se folosea un amestec de pastă de orez și ulei pentru a curăța părul.

Cu timpul, șamponul a evoluat și s-au adăugat noi ingrediente pentru a-i îmbunătăți calitățile. În secolul XIX, șamponul era fabricat din săpun și apă, iar în secolul XX au apărut șampoanele sintetice, care conțineau surfactanți.

Acestea au devenit foarte populare, deoarece spălau mai bine părul și îl făceau mai ușor de pieptănat, față de precedentele.

Părul - o podoabă importantă a aspectului fizic 

Părul este o parte importantă a aspectului fizic al unei persoane și a avut un rol semnificativ în cultura umană încă din cele mai vechi timpuri. 

În trecut, părul lung și bogat era considerat un simbol al frumuseții și al puterii, în special pentru femei. În unele culturi, părul lung era considerat sacru, iar tăierea sa era limitată doar la anumite ocazii speciale.

Cu toate acestea, percepția asupra părului a evoluat în timp. Astăzi, există o varietate de stiluri care sunt considerate frumoase și acceptabile, de la părul lung și ondulat la părul scurt și bine coafat.  Totuși părul îngrijit este un must, chiar și n prezent, indiferernt de stilul coafurii sau lungimea acestuia. 

Părul este văzut acum ca o expresie a personalității și a stilului de viață al unei persoane și poate de asemenea să reflecte inclusiv sănătatea interioară a unei persoane.

 

Magazin Visuel - un magazin cu șampoane profesionale pentru un păr puternic și strălucitor 

În prezent ne bucurăm de o gamă variată de șampoane. Acum avem posibilitatea de a alege șampoane care au în compoziția lor diferite ingrediente și care pot fi utilizate în diferite probleme, precum probleme ale scalpului,  mătreața, părul fragil sau deteriorat sau pentru menținerea culorii.  

De asemenea acestea sunt personalizate pentru diferite tipuri de păr și nevoi, cum ar fi parul gras sau uscat iar multe persoane preferă să apeleze la șampoanele de calitate în detrimentul celor mai ieftine. 

Saloane de înfrumusețare se folosesc de asemenea și ele de acel sampon profesional care îi oferă părului o îngrijire superioară și aceste tipuri de șampoane sunt utilizate în combinație cu alte produse pentru a oferi un serviciu complet de îngrijire a părului.

În universul magazinvisuel.ro te bucuri de o gamă variată de astfel de șampoane profesionale ce pot fi folosite atât acasă cât și în salon. Le regăsești în diferite variante precum cele universale dar și pentru probleme variate ale părului. 

De asemenea, nu uita să adaugi în rutina ta de îngrijire și produse adiacente ce pot amplifica îngrijirea și frumusețea părului tău sau ale clientelor tale precum măștile profesionale, balsamul sau tratamente pentru păr precum fiolele cu botox. 

Dacă în trecut nu existau atât de multe opțiuni pentru a ne bucura de un păr cu adevărat puternic și sănătos și cu un aspect încântător, acum ne putem bucura de toate aceste lucruri la un click distanță. 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Terapii orientale. Surasul interior
30/03/2023 15:49

Zambetul vindeca stresul si produce energie vitala. Boala poate fi alungata daca locurile atinse de ea sunt sprijinite si intarite cu ajutorul surasului. Interiorul corpului nostru are nevoie de afectiune. ...

Oana Lis, grave probleme de sănătate
30/03/2023 15:45

În urmă cu o lună, Oana Lis a fost diagnosticată cu cancer de piele si supusă unei interventii chirurgicale. Aceasta nu a vrut să vorbească despre această nouă lovitură pe care a primit-o, dar a ...

 Cadou gravidă - Arată-i puțină dragoste cu cadoul perfect pentru sarcină!
29/03/2023 11:39

Ai un prietena apropiată sau un membru al familiei care asteaptă un copil? Daca in general toata atentia este concentrata asupra sănătătii bebelusului nenăscut, este la fel de important sa ai grija de vii ...

 Servicii de urmărire a comportării construcțiilor în timp prin soluții digitale performante – pentru dezvoltatorii și gestionarii de infrastructură din Iași și proximitate
29/03/2023 09:53

Sixense Romania, companie specializată in solutii de monitorizare a comportării constructiilor in timp, cu sediul in Bucuresti, si-a extins activitatea comercială, deservind si regiunea de nord a tării, cu ...

Tunisia sistează furnizarea apei pe timp de noapte
28/03/2023 14:45

Autorităţile tunisiene au recurs la sistarea alimentării cu apă potabilă in cursul nopţii in zone ale capitalei şi in alte oraşe, conform locuitorilor, un demers ce pare a fi o incercare de reducere a c ...

Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru ficatul gras
28/03/2023 10:29

Printre cele mai puternice remedii naturiste pentru ficat gras se află banala păpădie (Taraxacum officinale), numită si buhă, cicoare, crestătea, lăptucă, floarea-mălaiului, se găseste in peste 100 de ...

Cele mai ciudate (și inutile) studii economice
24/03/2023 13:54

Economisti celebri (unii laurati ai Nobelului, după cum vom vedea), au făcut cercetări extrem de serioase, utilizand modele matematice si econometrice sofisticate, pentru a răspunde unor intrebări banale, ...

Ceaiul de ghimbir – o băutură cunoscută din antichitate pentru beneficiile sale pentru sănătate
24/03/2023 10:22

Ceaiul de ghimbir este o băutură cunoscută din antichitate pentru beneficiile sale pentru sănătate. Aceasta rădăcină aromată, care face parte din familia Zingiberaceae, a fost cultivată de mii de ani ...

 Ofertă imbatabilă de bestselleruri internaționale poti gasi in anticariatul Printre Cărți
21/03/2023 14:02

Pasiunea pentru lectură reprezintă refugiul si relaxarea multor persoane care evadează din spatiul limitat al cotidianului intr-o lume nouă, de fiecare dată altfel, care se imbogăteste cu fiecare pagină ...

 Rețete medievale pentru sporirea poftei de dragoste. Sfaturile sexuale ale Caterinei Sforza. Cum ajută grăsimea de mistreț
21/03/2023 10:33

  Caterina Sforza (1463-1509), una dintre cele mai celebre contese din Italia secolului al XV-lea a fost autorea unor lucrări preţioase pentru acele vremuri, care cuprindeau sfaturi şi reţete pentru b ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei