Madeleine vanilate
Dimensiune font:
-
Ingrediente
100g faina
1/2 lingurita praf de copt
100g unt topit
2 oua
1 galbenus
100g zahar tos
-
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adauga faina amestecata cu praful de copt si mai mixeaza. Adauga untul topit si mai mixeaza 2 minute. In acest moment poti sa adaugi aluatului de madeleines diferite fructe daca doresti, extract de vanilie sau cacao. Daca doresti sa adaugi cacao in aluat pune de la inceput doar 90 de grame de faina, si adauga 10 grame de cacao.
Adauga aluatul in forma speciala de madeleine, adaugand 2/3 de aluat in fiecare loc. Lasa prajiturile la cuptor pana cand partea de deasupra este aurie si se ridica singura daca o apesi (8-10 minute).
-
Mod de servire
Madeleinele vanilate se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se pot servi cu zahar praf sau cu cacao amestecata cu zahar.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau