Mâncare de năut cu sos de roşii
Dimensiune font:
foto:pixabay.com
O mâncare de năut cu sos de roşii, atât de simplă şi de rapidă, dar atât de gustoasă şi de săţioasă! Boabele de năut, fragede de se topesc în gură, seamănă oarecum la gust cu boabele cărnoase de fasole. De fapt mâncărica asta are cam aceeaşi reţetă cu iahnia de fasole, dar pentru persoanele sensibile, năutul e o opţiune mai bună pentru că nu are şi efectele adverse pe care le are fasolea.
Pentru această reţetă avem nevoie de următoarele ingrediente: o conservă de năut (400 g), o ceapă mare, un ardei gras, 200 ml suc de roşii (sau roşii pasate), doi căţei de usturoi, 50 ml de ulei, o linguriţă de cimbru uscat, sare şi piper după gust, pătrunjel verde
Mod de preparare
Ceapa, ardeiul şi usturoiul, tăiate cubuleţe se călesc două-trei minute în uleiul încins, doar cât să devină ceapa translucidă şi să îşi dezvolte aroma.
Se adaugă boabele de năut scurse de lichidul din conservă şi aprox. 100 ml de apă. Se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute la foc mic, acoperite cu capac. Se adaugă sucul de roşii, se potriveşte gustul de sare, piper şi cimbru uscat şi se lasă să mai dea câteva clocote până scade sosul. Amestecaţi din când în când să nu se lipească. Eu am băgat cratiţa la cuptor la 180 de grade ca să stau fără grijă şi să pot face altceva în acest timp.
Se serveşte caldă sau rece, cu pătrunjel proaspăt tocat. Ana-Maria BLANARIU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau