meditate-1851165_960_720

Dimensiune font:

Meditatia Universala sau suprematia sufletului asupra materiei

| 25-08-2019 21:46

foto: pixabay.com

Studiile stiintifice moderne au demonstrat eficacitatea meditatiei in restaurarea starii de sanatate si pentru amplificarea bunastarii personale. Meditatia a fost dintotdeauna un instrument vital pentru practicantii care si-au propus drept scop progresul pe calea spirituala. In lume au aparut numeroase stiluri si tehnici de meditatie. Unele traditii le cer practicantilor sa  vizualizeze anumite imagini. Altele, sa isi goleasca mintea de ganduri, sa recite mantre sau sa adopte anumite posturi corporale.

Exista o tehnica revolutionara de meditatie, numita Meditatia Universala. Este vorba ele un instrument terapeutic extrem de eficient, care poate fi folosit pentru a revarsa binecuvantarea spirituala asupra oricarui aspect al vietii. Acest tip de meditatie presupune un proces de vizualizare creatoare la nivelul abdomenului, a oricarei imagini din univers. Principalul  ingredient al Meditatiei Universale este principiul suprematiei sufletului asupra materiei, numita pe scurt Puterea Sufletului. Practica Meditatiei Universale are doua obiective. Primul se refera la autovindecare, iar cel de-al doilea la vindecarea altor persoane,  a societatii si a universului. Daca toata lumea ar aplica in viata de zi cu zi intelepciunea Meditatiei Universale, pe intregul pamant s-ar revarsa din abundenta vindecarea, pacea, armonia si iluminarea.

Cum te poti bucura ele beneficiile vindecatoare si de binecuvantarea spirituala a Meditatiei  Universale? Simplu: aplicand vindecarea salutului. Roaga sufletul fiintei sau obiectului cu care doresti sa intri in contact sa patrunda in regiunea abdomenului tau. Aceste imagini trebuie plasate la nivelul abdomenului deoarece aici se afla centrii energetici care asigura stabilitatea corpului.

Poti invoca orice inger vindecator, orice Buddha, orice sfant, soarele si luna, copacii, muntii – pe oricine doresti. Daca le vei invoca, sufletele acestora iti vor da intalnire in abdomenul tau, oferindu-ti puterea lor vindecatoare si bucurandu-se de iubirea si de compasiunea ta. Meditatia Universala are la baza principiul potrivit caruia orice fiinta si orice obiect (animat sau neanimat) are un suflet,  deci implicit o natura plina de iubire si de compasiune.  Iubirea si compasiunea reprezinta esenta oricarui suflet. De pilda, soarele slujeste universul 24 de ore pe zi. In mod similar, luna si stelele isi revarsa non-stop lumina lor asupra universului, copacii transforma dioxidul de carbon in oxigen, iar florile isi revarsa incontinuu parfumul lor suav asupra celor din jur, fara sa fie rugate si fara sa astepte nimic in schimb. Toate fiintele si toate obiectele din univers isi ofera serviciile lor, neconditionat.

Stiluri de meditatie

Milioane de oameni din lumea intreaga mediteaza zilnic. Unii practica meditatii binecunoscute, transmise de secole clin generatie in generatie, in timp ce altii se concentreaza asupra unor tehnici specifice, pentru dezvoltarea anumitor capacitati speciale. Desi meditatia reprezinta inainte de toate o experienta personala, toti practicantii cunosc beneficiile ei asupra starii ele sanatate. In ce consta secretul care se ascunde in spatele meditatiei? Raspunsul poate fi dat in doua cuvinte: vizualizarea creatoare. Ceea ce difera de la om la om este felul in care practica fiecare aceasta vizualizare creatoare. Indiferent daca isi au originea in China, in India, in Tibet, in America de Nord sau intr-o alta regiune a globului, meditatiile pot fi impartite in doua categorii: meditatii deschise si meditatii inchise.

Meditatia deschisa

In cazul meditatiei deschise, intentia sau focalizarea mentala se concentreaza in afara corpului. De pilda, inchide ochii si vizualizeaza luna de pe cer. Imagineaza-ti luna stralucind in mijlocul stelelor. Este o luna plina, frumoasa. Vorbeste-i astfel: „Draga suflet, minte si corp al lunii, te iubesc. Vrei sa-mi oferi o binecuvantare? Ma simt onorat. Iti multumesc”.

Continua sa vizualizezi luna. Aceasta devine din ce in ce mai mare si mai apropiata ele tine. Aproape ca o poti atinge cu mana. Simte cum lumina ei iti lumineaza fata si corpul. Manifesta-ti recunostinta pentru aceasta lumina primita de la luna.

In acest exemplu ele meditatie deschisa, tu ai vizualizat luna, dar imaginea acesteia a ramas in afara corpului tau. Altfel spus, nu ai adus imaginea ei in interiorul tau. In cadrul meditatiei deschise, iti poti folosi mintea pentru a vizualiza orice – o padure, oceanul, soarele, un buchet de trandafiri sau o eruptie vulcanica -, dar toate aceste imagini vizualizate raman in afara fiintei tale.

Avantajul meditatiei deschise consta in faptul ca aceasta tehnica este extrem de creatoare si de activa. Poti vizualiza absolut orice doresti, dar din cauza faptului ca imaginile raman in afara corpului tau, acest stil de meditatie nu te ajuta sa iti amplifici foarte rapid puterea interioara.

Meditatia inchisa

In cadrul meditatiei inchise, mintea este focalizata in interiorul corpului asupra unei parti a acestuia. Te poti focaliza astfel asupra principalilor cinci centri de energie ai corpului, asupra chakrelor, asupra organelor interne, asupra sistemelor sau celulelor. Spre exemplu, vizualizeaza-ti inima. Concentreaza-te asupra ei si vizualizeaza cum bate. Hraneste-ti inima, scaldand-o intr-o lumina rosie stralucitoare. Lasa toate tesuturile ei, muschii, compartimentele si celulele inimii sa straluceasca in aceasta lumina rosie. Recita-i inimii tale: „Inima sanatoasa, inima sanatoasa, inima
sanatoasa… “

Dat fiind ca imaginile asupra carora te concentrezi se afla in interiorul corpului, aceasta meditatie inchisa amplifica mult mai rapid energia interioara. Dezavantajul ei consta in faptul ca nu reprezinta o tehnica la fel de flexibila ca si prima; ei ii lipseste creativitatea, existand tendinta ca mintea sa se focalizeze exclusiv asupra unei singure imagini. In general, gandirea creatoare este mult mai puternica decat cea logica. O alta problema se refera la sindromul ulciorului uscat, care apare atunci cand te concentrezi prea mult timp asupra unei singure zone corporale.

Practicantii taoisti au descoperit acest fenomen cu multe secole in urma, in timp ce obisnuiau sa se concentreze   vreme indelungata asupra punctului abdominal inferior Dan Tian. Ei au observat ca daca te concentrezi prea mult  timp asupra unei regiuni a corpului, aceasta incepe sa se incalzeasca. In cazul in care continui sa te concentrezi asupra organului sau centrului energetic respectiv, caldura poate genera o senzatie de disconfort, la fel ca atunci cand arzi un vas de lut deja uscat. In anumite cazuri extreme, aceasta senzatie continua inclusiv dupa iesirea din meditatie, indicand un dezechilibru intre energiile yin si yang, care poate conduce la probleme fizice si nu numai.almeea.com

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Alege o crema de tatuaj din gama de cosmetice CBD! Iata de ce!
04/08/2020 09:20

  De fiecare data cand iti faci un nou tatuaj, probabil astepti cu nerabdare momentul in care il poti arata intregii lumi. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca rezultatul final nu depinde numai de pricepe ...

Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
11/07/2020 14:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

Sugestii de nume pentru caine - mascul
03/07/2020 12:56

Sugestii de nume pentru caine - mascul   Grivei, Azorel, Rex, Bruno sau Bubico, sunt unele dintre cele mai cunoscute nume pentru cateii de sex masculin. In ultimul timp, proprietarii de patrupede au in ...

Caz ŞOCANT: Ce au descoperit poliţiştii în sicriul în care fusese îngropată o tânără
01/06/2020 10:06

 Chin Chean, in varstă de 47 de ani, a inceput să dezgroape moarta vineri, in jurul orei 22:00. Cu o zi inainte, bărbatul asistase la inmormantarea fetei. Necrofilul a reuşit să dea de sicriu, insă ...

Obisnuia sa bea zece cutii de Coca-Cola pe zi. Cum arata britanica care ajunsese la 88 de kilograme
11/05/2020 10:31

 Femeia a ajuns la o greutate de 88 de kilograme si un consum de 300 de cutii de Coca-Cola pe luna, potrivit Daily Mail. Tellam a reusit sa slabeasca mai mult de o treime din greutatea sa cu ajutorul CD-u ...

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sperma partenerului tau!
09/05/2020 00:05

  Cand vine vorba de sperma, femeile pot avea reactii diferite: fie considera ca este ceva absolut normal si care poate fi discutat ca orice alt subiect, fie sunt retinute in a-si spune parerea sau pur ...

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra bărbaţilor
09/04/2020 15:34

Dovleacul este vedeta sezonului, insă dincolo de pulpa de dovleac, delicioasă ca umplutură pentru plăcintă, seminţele de dovleac se dovedesc a fi extrem de benefice, mai ales pentru bărbaţii care işi d ...

Dieta cu lămâie face minuni. Slăbeşti în cinci zile
09/04/2020 13:32

Dieta cu lămaie te ajută să capi rapid pe kilogramele in plus. Urmează meniul de mai jos timp de cinci zile. Iată meniul pe care trebuie să-l urmezi Ziua 1 Începeţi dieta cu o băutură pe bază ...

Alcoolul sanitar, cum îl folosești. Situațiile în care te salvează
09/04/2020 11:26

Alcoolul sanitar te poate salva in multe situatii. Dacă pană acum l-ai folosit pentru dezinfectare, trebuie să stii că te poate ajuta mult mai mult de atat. Pulverizează o solutie din apă rece si alcool ...

Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă
30/03/2020 09:10

Cum faci paine fără drojdie. Cea mai simplă retetă pentru acasă. Zilele acestea, drojdia a inceput să lipsească de pe rafturile magazinelor. Oamenii si-au făcut provizii pentru o posibilă izolare din c ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!