meditate-1851165_960_720

Dimensiune font:

Meditatia Universala sau suprematia sufletului asupra materiei

| 25-08-2019 21:46

foto: pixabay.com

Studiile stiintifice moderne au demonstrat eficacitatea meditatiei in restaurarea starii de sanatate si pentru amplificarea bunastarii personale. Meditatia a fost dintotdeauna un instrument vital pentru practicantii care si-au propus drept scop progresul pe calea spirituala. In lume au aparut numeroase stiluri si tehnici de meditatie. Unele traditii le cer practicantilor sa  vizualizeze anumite imagini. Altele, sa isi goleasca mintea de ganduri, sa recite mantre sau sa adopte anumite posturi corporale.

Exista o tehnica revolutionara de meditatie, numita Meditatia Universala. Este vorba ele un instrument terapeutic extrem de eficient, care poate fi folosit pentru a revarsa binecuvantarea spirituala asupra oricarui aspect al vietii. Acest tip de meditatie presupune un proces de vizualizare creatoare la nivelul abdomenului, a oricarei imagini din univers. Principalul  ingredient al Meditatiei Universale este principiul suprematiei sufletului asupra materiei, numita pe scurt Puterea Sufletului. Practica Meditatiei Universale are doua obiective. Primul se refera la autovindecare, iar cel de-al doilea la vindecarea altor persoane,  a societatii si a universului. Daca toata lumea ar aplica in viata de zi cu zi intelepciunea Meditatiei Universale, pe intregul pamant s-ar revarsa din abundenta vindecarea, pacea, armonia si iluminarea.

Cum te poti bucura ele beneficiile vindecatoare si de binecuvantarea spirituala a Meditatiei  Universale? Simplu: aplicand vindecarea salutului. Roaga sufletul fiintei sau obiectului cu care doresti sa intri in contact sa patrunda in regiunea abdomenului tau. Aceste imagini trebuie plasate la nivelul abdomenului deoarece aici se afla centrii energetici care asigura stabilitatea corpului.

Poti invoca orice inger vindecator, orice Buddha, orice sfant, soarele si luna, copacii, muntii – pe oricine doresti. Daca le vei invoca, sufletele acestora iti vor da intalnire in abdomenul tau, oferindu-ti puterea lor vindecatoare si bucurandu-se de iubirea si de compasiunea ta. Meditatia Universala are la baza principiul potrivit caruia orice fiinta si orice obiect (animat sau neanimat) are un suflet,  deci implicit o natura plina de iubire si de compasiune.  Iubirea si compasiunea reprezinta esenta oricarui suflet. De pilda, soarele slujeste universul 24 de ore pe zi. In mod similar, luna si stelele isi revarsa non-stop lumina lor asupra universului, copacii transforma dioxidul de carbon in oxigen, iar florile isi revarsa incontinuu parfumul lor suav asupra celor din jur, fara sa fie rugate si fara sa astepte nimic in schimb. Toate fiintele si toate obiectele din univers isi ofera serviciile lor, neconditionat.

Stiluri de meditatie

Milioane de oameni din lumea intreaga mediteaza zilnic. Unii practica meditatii binecunoscute, transmise de secole clin generatie in generatie, in timp ce altii se concentreaza asupra unor tehnici specifice, pentru dezvoltarea anumitor capacitati speciale. Desi meditatia reprezinta inainte de toate o experienta personala, toti practicantii cunosc beneficiile ei asupra starii ele sanatate. In ce consta secretul care se ascunde in spatele meditatiei? Raspunsul poate fi dat in doua cuvinte: vizualizarea creatoare. Ceea ce difera de la om la om este felul in care practica fiecare aceasta vizualizare creatoare. Indiferent daca isi au originea in China, in India, in Tibet, in America de Nord sau intr-o alta regiune a globului, meditatiile pot fi impartite in doua categorii: meditatii deschise si meditatii inchise.

Meditatia deschisa

In cazul meditatiei deschise, intentia sau focalizarea mentala se concentreaza in afara corpului. De pilda, inchide ochii si vizualizeaza luna de pe cer. Imagineaza-ti luna stralucind in mijlocul stelelor. Este o luna plina, frumoasa. Vorbeste-i astfel: „Draga suflet, minte si corp al lunii, te iubesc. Vrei sa-mi oferi o binecuvantare? Ma simt onorat. Iti multumesc”.

Continua sa vizualizezi luna. Aceasta devine din ce in ce mai mare si mai apropiata ele tine. Aproape ca o poti atinge cu mana. Simte cum lumina ei iti lumineaza fata si corpul. Manifesta-ti recunostinta pentru aceasta lumina primita de la luna.

In acest exemplu ele meditatie deschisa, tu ai vizualizat luna, dar imaginea acesteia a ramas in afara corpului tau. Altfel spus, nu ai adus imaginea ei in interiorul tau. In cadrul meditatiei deschise, iti poti folosi mintea pentru a vizualiza orice – o padure, oceanul, soarele, un buchet de trandafiri sau o eruptie vulcanica -, dar toate aceste imagini vizualizate raman in afara fiintei tale.

Avantajul meditatiei deschise consta in faptul ca aceasta tehnica este extrem de creatoare si de activa. Poti vizualiza absolut orice doresti, dar din cauza faptului ca imaginile raman in afara corpului tau, acest stil de meditatie nu te ajuta sa iti amplifici foarte rapid puterea interioara.

Meditatia inchisa

In cadrul meditatiei inchise, mintea este focalizata in interiorul corpului asupra unei parti a acestuia. Te poti focaliza astfel asupra principalilor cinci centri de energie ai corpului, asupra chakrelor, asupra organelor interne, asupra sistemelor sau celulelor. Spre exemplu, vizualizeaza-ti inima. Concentreaza-te asupra ei si vizualizeaza cum bate. Hraneste-ti inima, scaldand-o intr-o lumina rosie stralucitoare. Lasa toate tesuturile ei, muschii, compartimentele si celulele inimii sa straluceasca in aceasta lumina rosie. Recita-i inimii tale: „Inima sanatoasa, inima sanatoasa, inima
sanatoasa… “

Dat fiind ca imaginile asupra carora te concentrezi se afla in interiorul corpului, aceasta meditatie inchisa amplifica mult mai rapid energia interioara. Dezavantajul ei consta in faptul ca nu reprezinta o tehnica la fel de flexibila ca si prima; ei ii lipseste creativitatea, existand tendinta ca mintea sa se focalizeze exclusiv asupra unei singure imagini. In general, gandirea creatoare este mult mai puternica decat cea logica. O alta problema se refera la sindromul ulciorului uscat, care apare atunci cand te concentrezi prea mult timp asupra unei singure zone corporale.

Practicantii taoisti au descoperit acest fenomen cu multe secole in urma, in timp ce obisnuiau sa se concentreze   vreme indelungata asupra punctului abdominal inferior Dan Tian. Ei au observat ca daca te concentrezi prea mult  timp asupra unei regiuni a corpului, aceasta incepe sa se incalzeasca. In cazul in care continui sa te concentrezi asupra organului sau centrului energetic respectiv, caldura poate genera o senzatie de disconfort, la fel ca atunci cand arzi un vas de lut deja uscat. In anumite cazuri extreme, aceasta senzatie continua inclusiv dupa iesirea din meditatie, indicand un dezechilibru intre energiile yin si yang, care poate conduce la probleme fizice si nu numai.almeea.com

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Marflor S.R.L., cu sediul în sat Muntenii de Jos, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, C.U.I. 6133413, nr. de înregistrare în Registrul Comerţului J 37/637/1994, potrivit Sentinţa civilă nr. 261/F/12.12.2017, pronunţată de Tribunalul Vaslui, în dosarul nr. 233/89/2009, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 02.10.2019 ora 14.00, a următorului activ proprietatea debitoarei Marflor S.R.L.: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare evaluare (lei, fără T.V.A.*) - Valoarea de pornire licitaţie (lei, fără T.V.A.*) Activ nr. 1 - Proprietate imobiliară agrozootehnică (în conservare) amplasată în sat Muntenii de Jos, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui şi compusă din: - Grajd Corp C17 cu teren aferent în suprafaţă de 3.271,53 mp înscris în CF 70256/Muntenii de Jos, nr. cad. 71/1/11, - Grajd Corp C18 cu teren aferent în suprafaţă de 3.331,24 mp înscris în CF 70267/Muntenii de Jos, nr. cad. 71/1/12, - Grajd Corp C19 cu teren aferent în suprafaţă de 3.411,65 mp înscris în CF 70251/Muntenii de Jos, nr. cad. 71/1/13. Notă: Proprietatea imobiliară se vinde fără calea de acces aferentă. - 448.590 lei - 448.590 lei * În cadrul licitaţiei, se vor aplica prevederile art. 292 alin. 2 lit. f din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care dispun scutirea de taxa pe valoare adăugată a "livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite, precum şi a oricăror altor terenuri. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcţii noi, de părţi de construcţii noi sau de terenuri construibile" Persoanele interesate au posibilitatea de a se informa cu privire la componenţa activelor şi condiţiile de participare la licitaţie din publicaţia de vânzare ce se găseşte pe site-ul www.insolventa.ro, secţiunea Portofoliu – Marflor S.R.L. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt cu 24 ore înainte de data stabilită pentru licitaţie, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi. Licitaţia va avea loc la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, pe data de 02.10.2019, ora 14.00, şi se va desfăşura în conformitate cu prevederile legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei şi ale hotărârilor adunării creditorilor din data de 23.08.2019. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune documentele de licitaţie până la data de 01.10.2019, ora 16.00, la sediul lichidatorului judiciar, documentele prevăzute în caietul de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în Caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 9.00-16.00, până pe data de 01.10.2019, ora 16.00 (după o programare prealabilă, de 24 de ore) sau pe site-ul www.insolventa.ro, secţiunea Portofoliu – Marflor S.R.L. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: 0758049901, Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. Manager de caz, practician în insolvenţă Lucian Andronic
5 pași pentru a-ți crește rezistența fizică
17/09/2019 15:13

Bucură-te de o alimentatie corectă Primul pas pe care trebuie să il iei in calcul atunci cand doresti să iti cresti rezistenta fizică tine de adoptarea unor mese sănătoase si implicit, a unei alimentati ...

Deciziile importante nu se iau pe stomacul gol. Ce au descoperit cercetatorii
17/09/2019 13:35

O echipa de cercetatori de la Universitatea Dundee a descoperit ca foamea perturba procesul de luare a deciziilor, persoanele in cauza fiind mai nerabdatoare din aceasta cauza si riscand sa accepte beneficii ma ...

O lucrare semnata de Banksy infatisand parlamentari britanici drept cimpanzei, scoasa la licitatie
17/09/2019 12:31

Opera de arta, intitulata "Devolved Parliament", are o latime de patru metri si a fost expusa pentru prima data in cadrul unei expozitii a artistului in Bristol, "Banksy vs Bristol Museum", ...

Risc major: Autoritatile americane avertizeaza cetatenii sa nu-si sarute gainile
17/09/2019 11:38

 Totodata, americanii sunt rugati sa se abtina si sa le imbratiseze sau chiar sa le atinga sau sa le invite in casa, arata CNN. In SUA au avut loc recent mai multe epidemii de salmonella, in mai multe sta ...

Eurostat: Care este principalul mijloc de transport utilizat în UE
16/09/2019 21:40

 În 2017, maşinile au parcurs 83,3% din kilometrii călătoriţi in UE, comparativ cu 8,8% in cazul autocarelor, autobuzelor şi troleibuzelor, şi 7,9% pentru trenuri. În randul statelor mem ...

A fost dezlegat unul dintre cele mai mari mistere ale omenirii. Monstrul din Loch Ness chiar există
16/09/2019 19:36

 Oamenii de stiintă au descoperit că celebru monstru din Loch Ness ar putea fi, de fapt, tiparul gigant european care se pare că seamănă foarte bine cu descrierea creaturii misterioase. Cand sunt foa ...

Ce s-a întâmplat cu plantele la Cernobîl după dezastrul nuclear. Uluitor!
16/09/2019 17:34

 Mai mult, se pare că in zona in care s-a produs incidentul care se intinde pe o arie de 2600 de kilometri pătrati nu numai vegetatia s-a dezvoltat, ci acolo isi duc traiul si unele animale, precum: lupu ...

Cine a fost fascinat de Transfăgărășan
16/09/2019 16:33

 El a ajuns pe Transfăgărăsan in timpul unei vacante in tara noastră. Tomas Berdych a postat, pe contul personal de instagram o fotografie cu peisajul impresionant. „Ai avut dreptate, e cel mai ...

Ce reprezintă semnele din naştere ale copiilor! / Specialiştii au descoperit legături incredibile
16/09/2019 16:14

 Invitată la „Lumea nevăzută”, emisiune difuzată astăzi, incepand cu ora 13.00, la Antena Stars, Ruxandra Bulzan, hipnoterapeut, relatează că există niste mărturii ale unor oameni care ...

Povestea fabuloasă a celui mai bogat român. A bifat divorțuri în ultimii ani
16/09/2019 15:31

Potrivit Forbes, care i-a luat un interviu lui Dines la Bucuresti, omul de afaceri roman mai detine in prezent mai mult de 20% din UiPath, liderul mondial in tehnologie RPA - robot process automation, o compan ...