Mic dejun de toamna: oul prajit in ardei
Dimensiune font:
Mic dejun de toamna: oul prajit in ardei
Pentru ca toamna incepe sa isi faca simtita prezenta, cand vine vorba de mic dejun am renuntat la iaurt si am inceput sa pregatesc retete ce includ ardei si alte legume de sezon.
Imi place, atunci cand am timp, sa imi pregatesc un mic dejun care arata si foarte bine, nu doar are un gust bun.
De aceea, atunci cand una din prietenele mele a pus pe Facebook poze cu un mic dejun apetisant, i-am cerut permisiunea sa incerc aceasta reteta si apoi sa v-o prezint si voua.
Nu vorbim despre nimic complicat, ci doar despre o idee foarte simpatica pentru micul dejun.
Ingrediente
1 ou
1/4 ardei gras
cateva felii de rosie
optional 1/4 lingurita oregano (puteti pune orice condiment vreti voi, mie mi-a placut cu oregano)
putin ulei
1 praf de sare
Ustensile
tigaie si capac
tocator si cutit
Spalam ardeiul si taiem cu mare grija 1 felie cu latimea de 1 cm, maxim 2. Incalzim tigaia, setam flacara la intensitatea mica spre medie, adaugam putin ulei si asezam felia de ardei.
Acum urmeaza partea mai dificila, turnam cu grija si foarte incet oul in interiorul ardeiului din tigaie.
Eu am descoperit ca daca torn foarte incet oul, el deja incepe sa se prajeasca si nu risc sa se scurga afara din ardei.
Dupa ce am pus oul in ardei, punem putina sare, putin oregano si acoperim tigaia cu un capac.
Lasam cateva minute tigaia pe ochi pana cand suntem multumiti de cat de prajit este oul. Eu il prefer mai bine prajit si tind sa il las mai mult.
Luam cu o paleta oul din tigaie, il asezam pe o farfurie adaugam cateva felii de rosii si ce mai avem noi chef si servim cald un mic dejun care nu are doar un gust foarte bun ci si arata extrem de apetisant.
http://www.hotcity.ro/
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau