Mituri si jumatati de adevar despre destramarea unei relatii

default

Dimensiune font:

| 17-10-2012 16:14

Fara indoiala ai auzit de multe ori dupa o despartire replici de genul: "iti va trece in timp, ai rabdare," sau "cea mai buna metoda este sa-ti gasesti un alt barbat care sa te ajute sa treci peste greu" sau "voi veti ramane intotdeauna cei mai buni prieteni." Sunt aceste fraze unanim acceptate adevaruri complete sau partiale sau sunt doar mituri sociale?

 

Timpul vindeca tot
Cu totii am auzit aceasta expresie, cu totii am folosit aecst cliseu cand am incercat sa ne alinam prietenii in momentele grele. Ne-am inselat insa. Timpul nu vindeca ranile. Timpul ii da ranii doar sansa de a se infecta in cazul in care nu este tratata corespunzator.

 

Daca te tai la un deget si te duci la doctor, acesta nu iti va raspunde sec, "nu-l mai folosi pentru o perioada." Ar dezinfecta rana, ar aplica un medicament si te-ar pansa pentru a nu se infecta. Si daca astfel procedam pentru o simpla taietura, nu e normal ca si ranile emotionale (care sunt mult mai complexe si mai adanc inradacinate) sa necesite un tratament special?

 

Timpul si numai timpul nu va vindeca nimica. Iti va oferi insa oportunitatile necesare pentru a medica aceasta suferinta prin toate activitatile pe care le vei incerca in toata aceasta perioada. Ecuatia este simpla: Timp - Un plan = Agravarea starii versus Timp + Un plan = Maturitate, Perspectiva si Vindecare.

 

Gaseste un nou barbat si vei rezolva totul
Suferinta nu este un sport de echipa. Nu vei elimina jumatate din problema doar atasandu-i un umar pe care sa poti plange.

 

Intr-adevar sunt unele relatii sortite esecului inca de la inceput dar, nu uita, in orice conflict ai avut si tu partea ta de vina, chiar si daca nu ai spus nimic.

 

Pentru o relatie e nevoie de doi oameni dar la fel si pentru un conflict care sa o termine. Aruncand toata vina asupra lui, nu numai ca este un act imatur dar, te va priva si de o viziune clara si obiectiva asupra motivelor esecului astfel incat vei avea toate sansele sa esuezi din nou.

 

Nou nu inseamna automat si mai bun. Inainte de a te arunca din nou cu capul inainte in apele involburate ale dragostei, analizeaza toate motivele despartirii si, incearca sa imbunatatesti tot ceea ce crezi despre tine ca nu e perfect.

 

Putem ramane prieteni buni
O despartire e intotdeauna grea, mai ales atunci cand sunt si sentimente la mijloc. Nu exista nicio regula ca doi indragostiti pot ramane prieteni si in afara relatiei ba mai mult, toate dovezile indica exact contrariul.

 

Nici macar sa incerci nu iti recomandam, decat daca o faci dupa o lunga perioada, in care te-ai asigurat ca toate acele sentimente pe care le nutreai pentru el au trecut, si poti lua viata de la capat. Nu te amagi crezand ca poti trece usor de la o relatie amoroasa la o prietenie fara urmari serioase.

 

Nu ma asteptam sa mi se intample
Ba da, te asteptai. Ai ratat doar semnele prevestitoare. Fie ca s-a straduit sau nu, partenerul ti-a dat mereu indicii despre sfarsitul spre care se indrepta relatia voastra.

 

Barbatii nu sunt de obicei foarte comunicativi asa ca nu te astepta ca in timpul meciului sa stinga televizorul si sa te provoace la o discutie in care sa-ti destanuie felul in care se simte, cum ii evolueaza sentimentele si ce griji mai mari sau mai mici are cu privire la voi doi.

 

Razbunarea cea mai crunta este sa vada ca am reusit si fara el
Daca o despartire dureroasa inseamna pentru tine mai multe vizite la sala de fitness si sa slabesti 5 kilograme, inseamna ca ar trebui sa te desparti de cel iubit de cel putin 10 ori pe an. Revenind la cele serioase, succesul tau personal este propria ta responsabilitate.

 

Din pacate multe femei folosesc o despartire pentru a trece printr-o metamorfoza si a se schimba radical. Si spun din pacate pentru ca, daca ar face acest lucru fiind intr-o relatie, de cele mai multe ori ar preintampina iminenta despartire, aducand un plus de nou si "interesant" in relatie.

 

Sursa: Lyla

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei