Modele de palarii

default

Dimensiune font:

| 02-10-2012 13:38

Modele de palarii

 

Desi multi dintre sunt tentati sa creada ca palariile nu mai sunt din moda, aceste accesorii au revenit in lumea fashion, avand un mare efect asupra unei tinute

Palariile sunt confectionate dintr-o bucata moale sau rigida de material. O palarie tipica cuprinde patru parti de baza: borul palariei, calota, cozorocul si panglica. Borul (de palarie) este partea externa a palariei care pot fi robusta, tare, moale, indoita sau ondulata. Calota este partea de sus a palariei care acopera capul si poate varia in stil si design in functie de palarie. Precum o sapca de baseball are o cozoroc circular, o fedora poate avea o calota ascutita iar o palarie-barca are o calota neteda, cu o suprafata plana. Cozorocul reprezinta partea din fata a sepcii care protejeaza fata si, in final, panglica este acea parte de baza plasata in jurul circumferintei palariei.

Palariile pot fi purtate pentru a ne feri de caldura, pentru a fi in pas cu moda, pentru umbra, siguranta si, uneori, pentru a acoperi chelia sau a ascunde o anumita tunsoare. Cu toate acestea, oricare ar fi scopul pentru care sunt purtate, palarii intotdeauna adauga eleganta si un aer trendy celor care opteaza pentru aceste accesorii.

In vremurile indepartate, oamenii rareori plecau de acasa fara o palarie pe capul lor. Cu toate acestea, in zilele noastre oamenii poarta palarii in anumite ocazii sau doar pentru a evidentua un anumit stil vestimentar.

Modele de palarii pentru barbati

Desi exista diferite stiluri si modele de palarii disponibile pe piata, iata care sunt cele mai populare palarii pentru barbati.

Palariile fedora

Unele dintre cele mai frecvent purtate palarii, fedora pot fi purtate de barbati de toate grupele de varsta, atat in medii de afaceri cat si in cadrul unei imbracaminti casual. Palariile fedora se gasesc in diferite culori cum ar fi albastru petrol, verde migdalat, liliac, cenusiu-albastrui, maro inchis si gri, fiind usor de asortat cu orice fel de tinuta.

Palariile Newsboy („palarii ale vanzatorilor de ziare")

Potrivindu-se excelent imbracamintii casual, „palariile de vanzatori de ziare" au fost destul de popular in timpul secolului 20, fiind purtate in special de baietii ce livrau ziarele. Acestea au un cozoroc rotunjit sau de forma ovala cu un bumb plasat chiar in centrul partii superioare a palariei, ceea ce denota una dintre caracteristicile sale cele mai semnificative

Palariile „galeata"

Aceste palarii sunt de obicei purtate pentru a proteja fata de soare, praf sau orice alte elemente. Acestea sunt cele mai potrivite pentru tinuta foarte casual si nu se potrivesc ocaziilor care cer eleganta si rafinament.

Palariile din fetru

Palariile moi (de fetru) sunt una dintre cele mai cool palarii sport, purtate de numerosi actori de la Hollywood cum ar fi Hugh Jackman, Orlando Bloom, Johnny Depp si Brad Pitt. Desi ele par a fi destul de similare cu palariile fedora, palariile din fetru au borul mai scurt si se potrivesc tinutelor casual.

Palariile de paie

Aceste palarii sunt facute din paie rigide, avand o calota plata foarte larga si un bor ingust. Palariile de paie sunt de obicei purtate in timpul verii, pe canicula, si se asorteaza cu tinute casual.

Palariile Dobbs

Palariile Dobbs sunt alte palarii populare, care pot fi purtate atat cu tinute casual cat si de afaceri. Seamana foarte bine cu palariile fedora, dar au in plus ajustari rigide (piese metalice).

Modele de palarii pentru femei

O palarie bine croita si conceputa poate oferi unei femei cel mai elegant si sofisticat look. Palarii pentru femei, de obicei, sunt in doua stiluri, cu sau fara bor. Prin urmare, inainte de a alege o palarie de femei, hotaraste-te daca vrei una cu bor sau fara. In ajutorul tau mai jos sunt diferite modele de palarii pentru femei, impartite in aceste doua categorii.

Sepcile de baseball

Acestea sunt sepci cu un cozoroc larg in fata. Dupa cum sugereaza si numele, aceste sepci se potrivesc perfect pentru orice tip de ocazii sportive in special pentru baseball dar pot fi purtate si cu o tinuta casual foarte comoda. Unele dintre cele mai renumite branduri de sepci de baseball pentru femei sunt Flexfit, articolele Block, Kangol si Elope.

Palariile plate (tricotate)

Acestea sunt cele mai purtate palarii cu bor, care merg bine cu o tinuta formala. Acestea sunt palarii tricotate cu un top neted, plan si o bereta ca suprafata. Minna si Goorin, Montego si Kangol sunt unele dintre brandurile cele mai populare pentru aceste palarii.

Palariile cocktail

Acestea sunt mici, de multe ori volatile, fara bor si sunt in mod normal purtate pe partea din spate a capului si/sau lateral. Femeile prefera sa poarte palarii cocktail la petrecerile de seara sau intalniri formale deoarece acestea dau aspectul cel mai stilat si elegant posibil. Unele dintre brandurile populare sunt Juliette, Jackie, Greta si Marlene.

Palariile cowboy

Una dintre cele mai stilate palarii fara bor, palariile de cowboy sunt destul de populare in randul barbatilor si femeilor. Aceste palarii vin in stiluri diferite si sunt, de obicei, realizate din materiale de pasla sau piele. Jaxon, Henschel, Block si Kangol sunt unele dintre brandurile populare pentru palariile de cowboy.

Alte palariii

Cozoroacele si beretele sunt alte palarii care pot fi purtate cu tinute casual. Acestea nu numai ca arata sic, dar va protejeaza si de razele soarelui.

 

http://www.roportal.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
FOTO/VIDEO - Decorațiuni de casă inspirate din operele marilor artiști. Află cum poți avea în casă o pernă Matisse sau un bol Picasso
29/11/2020 16:36

Dacă operele unor artişti celebri sunt prea scumpe sau nu mai sunt disponibile fiindcă le-au cumpărat alţi colecţionari, se poate face colecţie de veselă şi textile pentru casă inspirate de lucrările ...

Sfatul lui Steve Jobs la vremuri de pandemie
29/11/2020 16:29

Este greu să realizezi cat de mult s-a schimbat lumea anul acesta, in special dacă ne gandim la cat de puţine lucruri facem: nu mai călătorim, nu mai mergem la restaurante, majoritatea lucrurilor se intamp ...

Campania #respectjurnaliștii, premiată la Romanian PR Award, la categoria „Cea mai bună comunicare în sectorul public”
27/11/2020 09:45

La un an de la lansarea campaniei #respectjurnalistii, TUDOR Communication castigă aurul la Romanian PR Award 2020, pentru categoria „Cea mai bună comunicare in sectorul public”. Juriul PR Award a ...

Top 3 zodii de bărbați care pot fi cuceriți ușor
27/11/2020 08:45

Cand vine vorba despre cuceriri, unii bărbati pot fi mai usor atrasi de către femei. Iată care sunt zodiile cele mai emotionale. Balantă E slab si usor de manipulat bărbatul din zodia Balantei. Lui nu ...

Frumusețea de zi cu zi. Beneficiile machiajului semipermanent
27/11/2020 08:00

Metodele cosmetice actuale ne permit să arătăm impecabil in fiecare secundă. Există produse de calitate, tehnici foarte bune, insă apare o altă problemă, cea a timpului alocat ingrijirii. Se intamplă ...

Meryl Streep şi concursul de televiziune Eurovision, nominalizări pentru Premiile Grammy
26/11/2020 07:36

Beyonce, Taylor Swift şi Dua Lipa domină lista artiştilor care au primit cele mai multe nominalizări la viitoarea ediţie a premiilor Grammy, o listă pe care s-au strecurat insă şi alte nume mai puţin o ...

În România, în fiecare săptămână o femeie este ucisă în bătaie
25/11/2020 18:58

Pe 25 noiembrie este Ziua Internatională a combaterii violentei impotriva femeilor, stabilită pentru a trage un semnal de alarmă pentru numărul incă ingrijorător de ridicat al cazurilor de violentă domes ...

Ministerul Afacerilor Externe vrea să apere femeile de bătăile bărbațilo
25/11/2020 11:37

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută marcarea Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei impotriva Femeilor, reiterandu-şi angajamentul "ferm" faţă de promovarea şi protejarea drept ...

YouTube a interzis canalul One America News Network, pro-Trump. Timp de  o săptămână nu va putea posta videoclipuri
25/11/2020 07:30

YouTube a interzis canalului ultra-conservator One America News Network (OAN) să posteze videoclipuri noi timp de o săptămană şi i-a interzis să obţină venituri din conţinutul deja online, a informat r ...

FOTO/VIDEO - Top BBC. Cine sunt cele 100 de femei care au influențat lumea în acest an
24/11/2020 16:00

BBC a dezvăluit lista sa cu cele 100 de femei care şi-au pus amprenta asupra lumii in anul 2020, unul dintre cei mai complicaţi pe plan internaţional. Topul conţine nume din diverse domenii, de la politici ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei