Modele de palarii

default

Dimensiune font:

| 02-10-2012 13:38

Modele de palarii

 

Desi multi dintre sunt tentati sa creada ca palariile nu mai sunt din moda, aceste accesorii au revenit in lumea fashion, avand un mare efect asupra unei tinute

Palariile sunt confectionate dintr-o bucata moale sau rigida de material. O palarie tipica cuprinde patru parti de baza: borul palariei, calota, cozorocul si panglica. Borul (de palarie) este partea externa a palariei care pot fi robusta, tare, moale, indoita sau ondulata. Calota este partea de sus a palariei care acopera capul si poate varia in stil si design in functie de palarie. Precum o sapca de baseball are o cozoroc circular, o fedora poate avea o calota ascutita iar o palarie-barca are o calota neteda, cu o suprafata plana. Cozorocul reprezinta partea din fata a sepcii care protejeaza fata si, in final, panglica este acea parte de baza plasata in jurul circumferintei palariei.

Palariile pot fi purtate pentru a ne feri de caldura, pentru a fi in pas cu moda, pentru umbra, siguranta si, uneori, pentru a acoperi chelia sau a ascunde o anumita tunsoare. Cu toate acestea, oricare ar fi scopul pentru care sunt purtate, palarii intotdeauna adauga eleganta si un aer trendy celor care opteaza pentru aceste accesorii.

In vremurile indepartate, oamenii rareori plecau de acasa fara o palarie pe capul lor. Cu toate acestea, in zilele noastre oamenii poarta palarii in anumite ocazii sau doar pentru a evidentua un anumit stil vestimentar.

Modele de palarii pentru barbati

Desi exista diferite stiluri si modele de palarii disponibile pe piata, iata care sunt cele mai populare palarii pentru barbati.

Palariile fedora

Unele dintre cele mai frecvent purtate palarii, fedora pot fi purtate de barbati de toate grupele de varsta, atat in medii de afaceri cat si in cadrul unei imbracaminti casual. Palariile fedora se gasesc in diferite culori cum ar fi albastru petrol, verde migdalat, liliac, cenusiu-albastrui, maro inchis si gri, fiind usor de asortat cu orice fel de tinuta.

Palariile Newsboy („palarii ale vanzatorilor de ziare")

Potrivindu-se excelent imbracamintii casual, „palariile de vanzatori de ziare" au fost destul de popular in timpul secolului 20, fiind purtate in special de baietii ce livrau ziarele. Acestea au un cozoroc rotunjit sau de forma ovala cu un bumb plasat chiar in centrul partii superioare a palariei, ceea ce denota una dintre caracteristicile sale cele mai semnificative

Palariile „galeata"

Aceste palarii sunt de obicei purtate pentru a proteja fata de soare, praf sau orice alte elemente. Acestea sunt cele mai potrivite pentru tinuta foarte casual si nu se potrivesc ocaziilor care cer eleganta si rafinament.

Palariile din fetru

Palariile moi (de fetru) sunt una dintre cele mai cool palarii sport, purtate de numerosi actori de la Hollywood cum ar fi Hugh Jackman, Orlando Bloom, Johnny Depp si Brad Pitt. Desi ele par a fi destul de similare cu palariile fedora, palariile din fetru au borul mai scurt si se potrivesc tinutelor casual.

Palariile de paie

Aceste palarii sunt facute din paie rigide, avand o calota plata foarte larga si un bor ingust. Palariile de paie sunt de obicei purtate in timpul verii, pe canicula, si se asorteaza cu tinute casual.

Palariile Dobbs

Palariile Dobbs sunt alte palarii populare, care pot fi purtate atat cu tinute casual cat si de afaceri. Seamana foarte bine cu palariile fedora, dar au in plus ajustari rigide (piese metalice).

Modele de palarii pentru femei

O palarie bine croita si conceputa poate oferi unei femei cel mai elegant si sofisticat look. Palarii pentru femei, de obicei, sunt in doua stiluri, cu sau fara bor. Prin urmare, inainte de a alege o palarie de femei, hotaraste-te daca vrei una cu bor sau fara. In ajutorul tau mai jos sunt diferite modele de palarii pentru femei, impartite in aceste doua categorii.

Sepcile de baseball

Acestea sunt sepci cu un cozoroc larg in fata. Dupa cum sugereaza si numele, aceste sepci se potrivesc perfect pentru orice tip de ocazii sportive in special pentru baseball dar pot fi purtate si cu o tinuta casual foarte comoda. Unele dintre cele mai renumite branduri de sepci de baseball pentru femei sunt Flexfit, articolele Block, Kangol si Elope.

Palariile plate (tricotate)

Acestea sunt cele mai purtate palarii cu bor, care merg bine cu o tinuta formala. Acestea sunt palarii tricotate cu un top neted, plan si o bereta ca suprafata. Minna si Goorin, Montego si Kangol sunt unele dintre brandurile cele mai populare pentru aceste palarii.

Palariile cocktail

Acestea sunt mici, de multe ori volatile, fara bor si sunt in mod normal purtate pe partea din spate a capului si/sau lateral. Femeile prefera sa poarte palarii cocktail la petrecerile de seara sau intalniri formale deoarece acestea dau aspectul cel mai stilat si elegant posibil. Unele dintre brandurile populare sunt Juliette, Jackie, Greta si Marlene.

Palariile cowboy

Una dintre cele mai stilate palarii fara bor, palariile de cowboy sunt destul de populare in randul barbatilor si femeilor. Aceste palarii vin in stiluri diferite si sunt, de obicei, realizate din materiale de pasla sau piele. Jaxon, Henschel, Block si Kangol sunt unele dintre brandurile populare pentru palariile de cowboy.

Alte palariii

Cozoroacele si beretele sunt alte palarii care pot fi purtate cu tinute casual. Acestea nu numai ca arata sic, dar va protejeaza si de razele soarelui.

 

http://www.roportal.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei