default

Dimensiune font:

Modele de palarii

| 02-10-2012 13:38

Modele de palarii

 

Desi multi dintre sunt tentati sa creada ca palariile nu mai sunt din moda, aceste accesorii au revenit in lumea fashion, avand un mare efect asupra unei tinute

Palariile sunt confectionate dintr-o bucata moale sau rigida de material. O palarie tipica cuprinde patru parti de baza: borul palariei, calota, cozorocul si panglica. Borul (de palarie) este partea externa a palariei care pot fi robusta, tare, moale, indoita sau ondulata. Calota este partea de sus a palariei care acopera capul si poate varia in stil si design in functie de palarie. Precum o sapca de baseball are o cozoroc circular, o fedora poate avea o calota ascutita iar o palarie-barca are o calota neteda, cu o suprafata plana. Cozorocul reprezinta partea din fata a sepcii care protejeaza fata si, in final, panglica este acea parte de baza plasata in jurul circumferintei palariei.

Palariile pot fi purtate pentru a ne feri de caldura, pentru a fi in pas cu moda, pentru umbra, siguranta si, uneori, pentru a acoperi chelia sau a ascunde o anumita tunsoare. Cu toate acestea, oricare ar fi scopul pentru care sunt purtate, palarii intotdeauna adauga eleganta si un aer trendy celor care opteaza pentru aceste accesorii.

In vremurile indepartate, oamenii rareori plecau de acasa fara o palarie pe capul lor. Cu toate acestea, in zilele noastre oamenii poarta palarii in anumite ocazii sau doar pentru a evidentua un anumit stil vestimentar.

Modele de palarii pentru barbati

Desi exista diferite stiluri si modele de palarii disponibile pe piata, iata care sunt cele mai populare palarii pentru barbati.

Palariile fedora

Unele dintre cele mai frecvent purtate palarii, fedora pot fi purtate de barbati de toate grupele de varsta, atat in medii de afaceri cat si in cadrul unei imbracaminti casual. Palariile fedora se gasesc in diferite culori cum ar fi albastru petrol, verde migdalat, liliac, cenusiu-albastrui, maro inchis si gri, fiind usor de asortat cu orice fel de tinuta.

Palariile Newsboy („palarii ale vanzatorilor de ziare")

Potrivindu-se excelent imbracamintii casual, „palariile de vanzatori de ziare" au fost destul de popular in timpul secolului 20, fiind purtate in special de baietii ce livrau ziarele. Acestea au un cozoroc rotunjit sau de forma ovala cu un bumb plasat chiar in centrul partii superioare a palariei, ceea ce denota una dintre caracteristicile sale cele mai semnificative

Palariile „galeata"

Aceste palarii sunt de obicei purtate pentru a proteja fata de soare, praf sau orice alte elemente. Acestea sunt cele mai potrivite pentru tinuta foarte casual si nu se potrivesc ocaziilor care cer eleganta si rafinament.

Palariile din fetru

Palariile moi (de fetru) sunt una dintre cele mai cool palarii sport, purtate de numerosi actori de la Hollywood cum ar fi Hugh Jackman, Orlando Bloom, Johnny Depp si Brad Pitt. Desi ele par a fi destul de similare cu palariile fedora, palariile din fetru au borul mai scurt si se potrivesc tinutelor casual.

Palariile de paie

Aceste palarii sunt facute din paie rigide, avand o calota plata foarte larga si un bor ingust. Palariile de paie sunt de obicei purtate in timpul verii, pe canicula, si se asorteaza cu tinute casual.

Palariile Dobbs

Palariile Dobbs sunt alte palarii populare, care pot fi purtate atat cu tinute casual cat si de afaceri. Seamana foarte bine cu palariile fedora, dar au in plus ajustari rigide (piese metalice).

Modele de palarii pentru femei

O palarie bine croita si conceputa poate oferi unei femei cel mai elegant si sofisticat look. Palarii pentru femei, de obicei, sunt in doua stiluri, cu sau fara bor. Prin urmare, inainte de a alege o palarie de femei, hotaraste-te daca vrei una cu bor sau fara. In ajutorul tau mai jos sunt diferite modele de palarii pentru femei, impartite in aceste doua categorii.

Sepcile de baseball

Acestea sunt sepci cu un cozoroc larg in fata. Dupa cum sugereaza si numele, aceste sepci se potrivesc perfect pentru orice tip de ocazii sportive in special pentru baseball dar pot fi purtate si cu o tinuta casual foarte comoda. Unele dintre cele mai renumite branduri de sepci de baseball pentru femei sunt Flexfit, articolele Block, Kangol si Elope.

Palariile plate (tricotate)

Acestea sunt cele mai purtate palarii cu bor, care merg bine cu o tinuta formala. Acestea sunt palarii tricotate cu un top neted, plan si o bereta ca suprafata. Minna si Goorin, Montego si Kangol sunt unele dintre brandurile cele mai populare pentru aceste palarii.

Palariile cocktail

Acestea sunt mici, de multe ori volatile, fara bor si sunt in mod normal purtate pe partea din spate a capului si/sau lateral. Femeile prefera sa poarte palarii cocktail la petrecerile de seara sau intalniri formale deoarece acestea dau aspectul cel mai stilat si elegant posibil. Unele dintre brandurile populare sunt Juliette, Jackie, Greta si Marlene.

Palariile cowboy

Una dintre cele mai stilate palarii fara bor, palariile de cowboy sunt destul de populare in randul barbatilor si femeilor. Aceste palarii vin in stiluri diferite si sunt, de obicei, realizate din materiale de pasla sau piele. Jaxon, Henschel, Block si Kangol sunt unele dintre brandurile populare pentru palariile de cowboy.

Alte palariii

Cozoroacele si beretele sunt alte palarii care pot fi purtate cu tinute casual. Acestea nu numai ca arata sic, dar va protejeaza si de razele soarelui.

 

http://www.roportal.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
11/07/2020 14:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

Sugestii de nume pentru caine - mascul
03/07/2020 12:56

Sugestii de nume pentru caine - mascul   Grivei, Azorel, Rex, Bruno sau Bubico, sunt unele dintre cele mai cunoscute nume pentru cateii de sex masculin. In ultimul timp, proprietarii de patrupede au in ...

Caz ŞOCANT: Ce au descoperit poliţiştii în sicriul în care fusese îngropată o tânără
01/06/2020 10:06

 Chin Chean, in varstă de 47 de ani, a inceput să dezgroape moarta vineri, in jurul orei 22:00. Cu o zi inainte, bărbatul asistase la inmormantarea fetei. Necrofilul a reuşit să dea de sicriu, insă ...

Obisnuia sa bea zece cutii de Coca-Cola pe zi. Cum arata britanica care ajunsese la 88 de kilograme
11/05/2020 10:31

 Femeia a ajuns la o greutate de 88 de kilograme si un consum de 300 de cutii de Coca-Cola pe luna, potrivit Daily Mail. Tellam a reusit sa slabeasca mai mult de o treime din greutatea sa cu ajutorul CD-u ...

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sperma partenerului tau!
09/05/2020 00:05

  Cand vine vorba de sperma, femeile pot avea reactii diferite: fie considera ca este ceva absolut normal si care poate fi discutat ca orice alt subiect, fie sunt retinute in a-si spune parerea sau pur ...

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra bărbaţilor
09/04/2020 15:34

Dovleacul este vedeta sezonului, insă dincolo de pulpa de dovleac, delicioasă ca umplutură pentru plăcintă, seminţele de dovleac se dovedesc a fi extrem de benefice, mai ales pentru bărbaţii care işi d ...

Dieta cu lămâie face minuni. Slăbeşti în cinci zile
09/04/2020 13:32

Dieta cu lămaie te ajută să capi rapid pe kilogramele in plus. Urmează meniul de mai jos timp de cinci zile. Iată meniul pe care trebuie să-l urmezi Ziua 1 Începeţi dieta cu o băutură pe bază ...

Alcoolul sanitar, cum îl folosești. Situațiile în care te salvează
09/04/2020 11:26

Alcoolul sanitar te poate salva in multe situatii. Dacă pană acum l-ai folosit pentru dezinfectare, trebuie să stii că te poate ajuta mult mai mult de atat. Pulverizează o solutie din apă rece si alcool ...

Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă
30/03/2020 09:10

Cum faci paine fără drojdie. Cea mai simplă retetă pentru acasă. Zilele acestea, drojdia a inceput să lipsească de pe rafturile magazinelor. Oamenii si-au făcut provizii pentru o posibilă izolare din c ...

Nutriționist, cum îți crești imunitatea și rezistența la boli
30/03/2020 08:51

Medicul nutritionist Mihaela Bilic a spus ce trebuie să mancăm pentru a creste rezistenta la boli. „Wasabi, ghimbir si condimente din belsug pentru cresterea rezistentei la boli. Coronavirus inclus. Da ...