default

Dimensiune font:

Modele de palarii

| 02-10-2012 13:38

Modele de palarii

 

Desi multi dintre sunt tentati sa creada ca palariile nu mai sunt din moda, aceste accesorii au revenit in lumea fashion, avand un mare efect asupra unei tinute

Palariile sunt confectionate dintr-o bucata moale sau rigida de material. O palarie tipica cuprinde patru parti de baza: borul palariei, calota, cozorocul si panglica. Borul (de palarie) este partea externa a palariei care pot fi robusta, tare, moale, indoita sau ondulata. Calota este partea de sus a palariei care acopera capul si poate varia in stil si design in functie de palarie. Precum o sapca de baseball are o cozoroc circular, o fedora poate avea o calota ascutita iar o palarie-barca are o calota neteda, cu o suprafata plana. Cozorocul reprezinta partea din fata a sepcii care protejeaza fata si, in final, panglica este acea parte de baza plasata in jurul circumferintei palariei.

Palariile pot fi purtate pentru a ne feri de caldura, pentru a fi in pas cu moda, pentru umbra, siguranta si, uneori, pentru a acoperi chelia sau a ascunde o anumita tunsoare. Cu toate acestea, oricare ar fi scopul pentru care sunt purtate, palarii intotdeauna adauga eleganta si un aer trendy celor care opteaza pentru aceste accesorii.

In vremurile indepartate, oamenii rareori plecau de acasa fara o palarie pe capul lor. Cu toate acestea, in zilele noastre oamenii poarta palarii in anumite ocazii sau doar pentru a evidentua un anumit stil vestimentar.

Modele de palarii pentru barbati

Desi exista diferite stiluri si modele de palarii disponibile pe piata, iata care sunt cele mai populare palarii pentru barbati.

Palariile fedora

Unele dintre cele mai frecvent purtate palarii, fedora pot fi purtate de barbati de toate grupele de varsta, atat in medii de afaceri cat si in cadrul unei imbracaminti casual. Palariile fedora se gasesc in diferite culori cum ar fi albastru petrol, verde migdalat, liliac, cenusiu-albastrui, maro inchis si gri, fiind usor de asortat cu orice fel de tinuta.

Palariile Newsboy („palarii ale vanzatorilor de ziare")

Potrivindu-se excelent imbracamintii casual, „palariile de vanzatori de ziare" au fost destul de popular in timpul secolului 20, fiind purtate in special de baietii ce livrau ziarele. Acestea au un cozoroc rotunjit sau de forma ovala cu un bumb plasat chiar in centrul partii superioare a palariei, ceea ce denota una dintre caracteristicile sale cele mai semnificative

Palariile „galeata"

Aceste palarii sunt de obicei purtate pentru a proteja fata de soare, praf sau orice alte elemente. Acestea sunt cele mai potrivite pentru tinuta foarte casual si nu se potrivesc ocaziilor care cer eleganta si rafinament.

Palariile din fetru

Palariile moi (de fetru) sunt una dintre cele mai cool palarii sport, purtate de numerosi actori de la Hollywood cum ar fi Hugh Jackman, Orlando Bloom, Johnny Depp si Brad Pitt. Desi ele par a fi destul de similare cu palariile fedora, palariile din fetru au borul mai scurt si se potrivesc tinutelor casual.

Palariile de paie

Aceste palarii sunt facute din paie rigide, avand o calota plata foarte larga si un bor ingust. Palariile de paie sunt de obicei purtate in timpul verii, pe canicula, si se asorteaza cu tinute casual.

Palariile Dobbs

Palariile Dobbs sunt alte palarii populare, care pot fi purtate atat cu tinute casual cat si de afaceri. Seamana foarte bine cu palariile fedora, dar au in plus ajustari rigide (piese metalice).

Modele de palarii pentru femei

O palarie bine croita si conceputa poate oferi unei femei cel mai elegant si sofisticat look. Palarii pentru femei, de obicei, sunt in doua stiluri, cu sau fara bor. Prin urmare, inainte de a alege o palarie de femei, hotaraste-te daca vrei una cu bor sau fara. In ajutorul tau mai jos sunt diferite modele de palarii pentru femei, impartite in aceste doua categorii.

Sepcile de baseball

Acestea sunt sepci cu un cozoroc larg in fata. Dupa cum sugereaza si numele, aceste sepci se potrivesc perfect pentru orice tip de ocazii sportive in special pentru baseball dar pot fi purtate si cu o tinuta casual foarte comoda. Unele dintre cele mai renumite branduri de sepci de baseball pentru femei sunt Flexfit, articolele Block, Kangol si Elope.

Palariile plate (tricotate)

Acestea sunt cele mai purtate palarii cu bor, care merg bine cu o tinuta formala. Acestea sunt palarii tricotate cu un top neted, plan si o bereta ca suprafata. Minna si Goorin, Montego si Kangol sunt unele dintre brandurile cele mai populare pentru aceste palarii.

Palariile cocktail

Acestea sunt mici, de multe ori volatile, fara bor si sunt in mod normal purtate pe partea din spate a capului si/sau lateral. Femeile prefera sa poarte palarii cocktail la petrecerile de seara sau intalniri formale deoarece acestea dau aspectul cel mai stilat si elegant posibil. Unele dintre brandurile populare sunt Juliette, Jackie, Greta si Marlene.

Palariile cowboy

Una dintre cele mai stilate palarii fara bor, palariile de cowboy sunt destul de populare in randul barbatilor si femeilor. Aceste palarii vin in stiluri diferite si sunt, de obicei, realizate din materiale de pasla sau piele. Jaxon, Henschel, Block si Kangol sunt unele dintre brandurile populare pentru palariile de cowboy.

Alte palariii

Cozoroacele si beretele sunt alte palarii care pot fi purtate cu tinute casual. Acestea nu numai ca arata sic, dar va protejeaza si de razele soarelui.

 

http://www.roportal.ro

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
29/05/2020 08:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

Obisnuia sa bea zece cutii de Coca-Cola pe zi. Cum arata britanica care ajunsese la 88 de kilograme
11/05/2020 10:31

 Femeia a ajuns la o greutate de 88 de kilograme si un consum de 300 de cutii de Coca-Cola pe luna, potrivit Daily Mail. Tellam a reusit sa slabeasca mai mult de o treime din greutatea sa cu ajutorul CD-u ...

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sperma partenerului tau!
09/05/2020 00:05

  Cand vine vorba de sperma, femeile pot avea reactii diferite: fie considera ca este ceva absolut normal si care poate fi discutat ca orice alt subiect, fie sunt retinute in a-si spune parerea sau pur ...

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra bărbaţilor
09/04/2020 15:34

Dovleacul este vedeta sezonului, insă dincolo de pulpa de dovleac, delicioasă ca umplutură pentru plăcintă, seminţele de dovleac se dovedesc a fi extrem de benefice, mai ales pentru bărbaţii care işi d ...

Dieta cu lămâie face minuni. Slăbeşti în cinci zile
09/04/2020 13:32

Dieta cu lămaie te ajută să capi rapid pe kilogramele in plus. Urmează meniul de mai jos timp de cinci zile. Iată meniul pe care trebuie să-l urmezi Ziua 1 Începeţi dieta cu o băutură pe bază ...

Alcoolul sanitar, cum îl folosești. Situațiile în care te salvează
09/04/2020 11:26

Alcoolul sanitar te poate salva in multe situatii. Dacă pană acum l-ai folosit pentru dezinfectare, trebuie să stii că te poate ajuta mult mai mult de atat. Pulverizează o solutie din apă rece si alcool ...

Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă
30/03/2020 09:10

Cum faci paine fără drojdie. Cea mai simplă retetă pentru acasă. Zilele acestea, drojdia a inceput să lipsească de pe rafturile magazinelor. Oamenii si-au făcut provizii pentru o posibilă izolare din c ...

Nutriționist, cum îți crești imunitatea și rezistența la boli
30/03/2020 08:51

Medicul nutritionist Mihaela Bilic a spus ce trebuie să mancăm pentru a creste rezistenta la boli. „Wasabi, ghimbir si condimente din belsug pentru cresterea rezistentei la boli. Coronavirus inclus. Da ...

Vânzări-record de arme în SUA
30/03/2020 08:21

Frica faţă de posibilele efecte sociale ale pandemiei de coronavirus au golit magazinele de arme şi muniţii, unde zeci de clienţi au stat la cozi ore bune in oraşe precum Los Angeles. La sfarşitul s ...

Ce spune forma posteriorului despre caracterul unei femei
20/03/2020 09:52

Ce legătură poate fi intre personalitatea unei femei şi posteriorul acesteia, te-ai putea intreba. Ei bine, se pare că aspectul posteriorului poate fi asociat unui anumit stil de viaţă, ceea ce denotă d ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!