default

Dimensiune font:

O Noua Viata

| 02-10-2012 19:08

Corpul uman este constituit dintr-un miliard de milioane de celule provenind din multiplicarea celulei initiale, rezultat al contopirii garnetilor. ,

 

Fecundatia

 

Relatia sexuala presupune si posibilitatea unei sarcini, ca urmare a fecundarii ovulului.

Acesta a fost eliberat de ovarul viitoarei mame in momentul ovulatiei. Prin partea dilatata a trompei uterine, el este antrenat spre interiorul trompei. Aici are loc intalnirea cu spermiile care au fost depuse in fata colului uterin in timpul raportului sexual si care au strabatut uterul si o parte a trompei uterine. in jurul ovulului ajung mai multe zeci de spermii, dintre care una va reusi, daca sunt intrunite toate conditiile necesare, sa-i strabata membrana si sa patrunda in interior. Imediat, la suprafata ovulului au loc mai multe reactii, astfel incat sa fie imposibila patrunderea altor spermii in ovul.

Contopirea garnetilor - feminin si masculin - reprezinta fecun­darea, proces in urma caruia rezulta zigotul, care are dimensiunile unui varf de ac si se gaseste in treimea superioara a trompei uterine. Acesta se va divide in 2 celule identice, apoi in 4, in 8, in 16 etc. Timp de 6 zile, el va trai pe baza rezervelor existente in citoplasma ovulului, fara a avea schimburi de substante cu corpul matern, in acest timp incepe sa se dezvolte si "calatoreste' pana la locul unde se va fixa, la nivelul uterului. Mai tarziu, dupa nidatie, sangele mamei va aduce substante necesare noului organism, in primele trei zile dupa fecundare, zigotul este condus spre uter de cilii minusculi si de secretia lichida din trompa, in a patra zi el intra in uter si-si continua dezvoltarea, pentru ca, in a 6-a zi, cand este format din 100 de celule, sa se fixeze definitiv.

 

Sarcina

 

Din momentul fecundarii incepe viata unui nou organism. Pentru o perioada de noua luni de zile, aceasta se va desfasura in corpul matern.

Se arata anterior ca, in a 6-a zi de viata, formatiunea ce a rezultat din diviziunea zigotului, numita blastocit, se fixeaza definitiv in uter. Celulele din partea lui inferioara se vor fixa de uter, iar cele din partea sa superioara vor constitui embrionul propriu-zis.

Organismul mamei va produce, incepand cu ziua 13-14 de la fecundare, o formatiune care va "separa' fatul de mama, "legandu-l' in acelasi timp de aceasta, formatiune numita placenta. Orice orga­nism viu are nevoie pentru a trai si a se dezvolta de cantitati sufi­ciente de nutrimente si oxigen. El trebuie, de asemenea, sa elimine toate substantele nefolositoare rezultate la nivel celular.

Fiecare organ al fatului primeste sange oxigenat printr-o artera si elimina sangele incarcat cu dioxid de carbon printr-o vena. Dar, arterele si venele fatului nu pornesc direct din vasele sangvine ale mamei. Sangele mamei, care este adus prin artere la uter, trece prin miile de vilozitati ale placentei si se intoarce apoi prin vene. In tim­pul acestui schimb, placenta va lua ceea ce este necesar dezvoltarii fatului si va elimina ceea ce nu este folositor. Deci, placenta este un fel de filtru care asigura schimburile de substante intre mama si fat.

 

Placenta este legata de fat prin cordonul ombilical, in care se gasesc trei vase de sange: doua artere si o vena. Cordonul ombilical se individualizeaza in cursul celei de-a treia saptamani de dezvoltare ; el se fixeaza cu o parte in zona centrala a placentei, iar cu cealalta parte pe corpul fatului, in zona ombilicului.

Fatul se dezvolta in uter in interiorul unui sac, vezicula amniotica; aceasta se formeaza tot din masa superioara de celule ale blastocitului. in aceasta cavitate, pornind din saptamana a doua de dez­voltare, incepe sa se acumuleze lichid amniotic. Treptat, pana la 6-7 luni, cantitatea de lichid creste, iar vezicula amniotica se extinde. Dupa 7 luni, cantitatea de lichid amniotic scade, astfel ca la nastere este de aproximativ un litru.

Lichidul amniotic, asemanator, in ceea ce priveste compozitia, apei de mare, are rol protector fata de socurile mecanice si de unii germeni, si asigura hidratarea fatului, aducandu-i cantitatea necesara de apa si saruri minerale, in timpul nasterii, lichidul amniotic con­tinua sa protejeze fatul impotriva infectiilor si contractiilor uterine, favorizand nasterea.

In timpul dezvoltarii intrauterine, la sfarsitul lunii a patra, fatul masoara 12 cm si se misca; la 5 luni, fatul masoara cam 20 cm lungime, bataile inimii lui se aud si prin ecografie i se poate deter­mina sexul; la 7 luni, fatul masoara 35 cm lungime si are pozitia definitiva, cu capul in jos spre colul uterin; la 8 luni, fatul masoara 40 cm lungime si cantareste 2 kg, iar pielea lui incepe sa devina neteda, deoarece sub ea se acumuleaza grasimi, deci fatul este pregatit pentru nastere

 

Nasterea. Nou-nascutul

 

Nasterea este ansamblul proceselor care permit fatului sa iasa din uterul matern. Pentru ca nasterea sa decurga bine, trebuie ca uterul sa se contracte ritmic, aceste contractii fiind bine suportate de fat. Daca contractiile sunt anarhice, fatul sufera de lipsa de oxigen si bataile inimii sale au un alt ritm decat cel normal.

in momentul in care crestetul capului copilului apare la nivelul vulvei datorita contractiilor uterului si efortului mamei, doctorul urmareste si ajuta eliberarea capului, umerilor, trunchiului si mem­brelor.

Acest proces complex presupune: ruperea membranelor veziculei amniotice, de obicei sub presiunea lichidului amniotic; dilatarea colu­lui uterin, acesta este inchis la inceputul nasterii si va fi de 10 cm diametru la sfarsitul ei; coborarea capului in vagin; iesirea corpului in totalitate.

Imediat dupa nastere, copilului i se taie cordonul ombilical. Placenta se va detasa de uter si va fi expulzata tot prin vagin.

Toate aceste etape ale nasterii pot avea loc datorita contractiilor musculaturii uterine declansate sub actiunea hormonilor hipofizari. Contractiile uterului, cu scopul impingerii fatului spre colul uterin, au o durata de aproximativ un minut si se succeda la un interval de 3-4 minute. Din cauza ca aceste contractii sunt dureroase, nasterea este cunoscuta ca un fenomen dureros, in prezent sunt diverse metode - medicale, ca anestezia locala; fizice, ca exercitiile fizice -, care pregatesc si asigura nasterea fara durere.

 

Cezariana este operatia chirurgicala care permite extragerea fatului din corpul mamei atunci cand aceasta nu poate naste normal. Aceasta operatie se face la femeile care au avut o boala osoasa in tim­pul copilariei si au bazinul prea stramt, la cele al caror col uterin nu se poate dilata sau la cele la care contractiile uterine nu sunt suficient de puternice.

Nou-nascutul, la cateva minute dupa nastere, este capabil, daca este tinut vertical de maini, sa realizeze miscarile mersului sau sa stranga in mana obiecte pe care i le dam. Acestea sunt teste cu aju­torul carora se apreciaza starea de sanatate a nou-nascutului, alaturi de aprecierea generala a corpului sau.

Copilul prematur este copilul nascut inainte de termenul normal de 9 luni: la 8 luni - cand situatia nu este prea grava; la 7 luni - cand este dificila, sau la 6 luni - cand copilul este aproape imposibil de sal­vat. Nasterea prematura este datorata unor conditii specifice corpului mamei: uterul care are contractii prea timpurii sau colul uterin care se deschide etc.

Nasterea prematura pune probleme in ceea ce priveste adaptarea progresiva a organelor copilului la functiile pe care le va indeplini. Copiii prematuri sunt tinuti in incubatoare, la adapost de frig sau de germeni infectiosi, cu oxigen suficient, astfel incat sa se poata dezvolta si sa atinga 2,5 kg greutate.

 Raspunsuri la posibile Intrebari ?

 

1. Cate spermii sunt nece­sare pentru ca fecundarea sa fie posibila?

Se considera ca fecundarea poate sa se produca daca ovulul va fi inconjurat de aproximativ 100 000 de spermii, desi o singura spermie va reusi sa patrunda in ovul. Pe de alta parte, se consi­dera ca sunt necesare cel putin 10 milioane de spermii/mm3 de sperma tinand cont de numarul mare de spermii care isi pierd via­bilitatea in vagin, in uter sau de-a lungul trompelor uterine.

2. Care este solutia pentru ca fecundatia sa fie asigu­rata, chiar daca in testicule­le barbatului nu se produc spermii in numar cores­punzator?

Solutia este fecundatia "in vitro', metoda de fecundare artificiala, la care se recurge si in unele cazuri de sterilitate. Fecundatia se produce in afara corpului feminin, in laborator, fiind prelevati garneti atat de la femeie, cat si de la barbat. Doua zile mai tarziu, zigo­tul rezultat seplaseaza la nivelul uterului.

3. Care sunt primele semne ale unei sarcini? ; . . Primele semne ale unei sarcini sunt: absenta men-struatiei, cresterea si intarirea sanilor, stari de greata si de voma, oboseala, ameteli etc.

4. Cum putem avea certi­tudinea unei sarcini?

Sarcina poate fi confirmata printr-o simpla testare. Aceasta poate fi facuta acasa, folosind un test de sarcina cumparat din far­macii, sau poate fi facuta la o clinica medicala ori la un cabinet de planificare familiala.

5. Cum se interpreteaza rezultatul pozitiv al unui test de sarcina?

Din momentul implantarii zigotului in uter, hormonii zigotului trec in circulatia sangvina a mamei si se elimina prin urina acesteia. Datorita acestor hormoni, testul de sarcina va avea o reactie pozitiva, vizibila sub forma unei pete de culoare. Din cauza faptului ca testul poate sa nu fie foarte sensibil in conditiile unei cantitati reduse de hormoni, se recomanda dozarea cantitativa a aces­tora prin analiza sangelui mamei, rezultat mult mai exact.

6. Ce este o sarcina extrauterina?

Sarcina extrauterina este aceea in care zigotul se implanteaza in trompa uterina si nu in uter. Daca sarcina nu se intrerupe spontan din cauza localizarii sale si continua sa se dezvolte, va fi nece­sara o interventie chirurgi­cala, inainte ca trompa uterina sa se rupa.

7. Ce dimensiuni au pla­centa si cordonul ombili­cal?

In momentul nasterii, pla­centa are o greutate de circa 500 g si un diametru de 15-16 cm, iar cordonul ombilical cam 50 cm lungime si 1-2 cm diametru.

8. Se pot descoperi in tim­pul vietii intrauterine diferitele anomalii pe care le are fatul?

Amniocenteza transabdominala este o metoda sigura de depistare a unor boli grave pe care le are fatul. Se extrage lichid amniotic in a 14-a - 16-a saptamana de sarcina si se analizeaza compozitia lui chimica, precum si celulele pe care le contine.

9. Care sunt semnele care anunta nasterea?

Nasterea este anuntata printr-o serie de semne: dureri in regiunea lombara si in partea inferioara a abdomenului, coborarea uterului, aparitia contrac­tiilor uterine dureroase la intervale egale etc.

10. Ce se intampla cu pla­centa dupa nastere?

Dupa nastere, placenta mai ramane 15-20 de minute in interiorul uterului, dupa care este expulzata datorita contractiilor uterine. Placenta este folosita ca materie prima in industria farmaceutica pentru obtinerea unor produse hormonale.

11. Ce este forcepsul?

Forcepsul este un instru­ment medical, care poate fi folosit, la nevoie, in timpul nasterii. El este metalic si prezinta doua parti, ca doua linguri, cu ajutorul carora se prinde capul copilului in timpul nasterii, pentru a-l extrage.

12. Ce este incompatibili­tatea fat-mama?

in cazul copiilor anumitor cupluri, mama - Rh negativ si tatal - Rh pozitiv, survin accidente. Daca fatul are aceeasi grupa cu cea a tatalui, in corpul mamei se formeaza substante care lupta impotriva copilului (incompatibilitate fat-mama). Aceste substante traversea­za placenta si distrug, ince­tul cu incetul, globulele rosii ale fatului. Fatul poate sa moara de anemie inainte de nastere, sau poate sa se nasca foarte bolnav.

13.Ce este lauzia?

Lauzia este perioada de 6-8 saptamani dupa nastere, in care organismul mamei isi recapata starea de dinainte de sarcina: uterul isi redobandeste pozitia, iar organele genitale isi reiau functiile, permitand o noua fecundatie.

14. Care sunt avantajele alaptarii naturale?

Alaptarea naturala este superioara oricarei forme de alimentatie, deoarece laptele uman este perfect adaptat necesitatilor nutritionale si posibilitatilor de digestie si metabolism ale sugarului.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
11/07/2020 14:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

Sugestii de nume pentru caine - mascul
03/07/2020 12:56

Sugestii de nume pentru caine - mascul   Grivei, Azorel, Rex, Bruno sau Bubico, sunt unele dintre cele mai cunoscute nume pentru cateii de sex masculin. In ultimul timp, proprietarii de patrupede au in ...

Caz ŞOCANT: Ce au descoperit poliţiştii în sicriul în care fusese îngropată o tânără
01/06/2020 10:06

 Chin Chean, in varstă de 47 de ani, a inceput să dezgroape moarta vineri, in jurul orei 22:00. Cu o zi inainte, bărbatul asistase la inmormantarea fetei. Necrofilul a reuşit să dea de sicriu, insă ...

Obisnuia sa bea zece cutii de Coca-Cola pe zi. Cum arata britanica care ajunsese la 88 de kilograme
11/05/2020 10:31

 Femeia a ajuns la o greutate de 88 de kilograme si un consum de 300 de cutii de Coca-Cola pe luna, potrivit Daily Mail. Tellam a reusit sa slabeasca mai mult de o treime din greutatea sa cu ajutorul CD-u ...

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sperma partenerului tau!
09/05/2020 00:05

  Cand vine vorba de sperma, femeile pot avea reactii diferite: fie considera ca este ceva absolut normal si care poate fi discutat ca orice alt subiect, fie sunt retinute in a-si spune parerea sau pur ...

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra bărbaţilor
09/04/2020 15:34

Dovleacul este vedeta sezonului, insă dincolo de pulpa de dovleac, delicioasă ca umplutură pentru plăcintă, seminţele de dovleac se dovedesc a fi extrem de benefice, mai ales pentru bărbaţii care işi d ...

Dieta cu lămâie face minuni. Slăbeşti în cinci zile
09/04/2020 13:32

Dieta cu lămaie te ajută să capi rapid pe kilogramele in plus. Urmează meniul de mai jos timp de cinci zile. Iată meniul pe care trebuie să-l urmezi Ziua 1 Începeţi dieta cu o băutură pe bază ...

Alcoolul sanitar, cum îl folosești. Situațiile în care te salvează
09/04/2020 11:26

Alcoolul sanitar te poate salva in multe situatii. Dacă pană acum l-ai folosit pentru dezinfectare, trebuie să stii că te poate ajuta mult mai mult de atat. Pulverizează o solutie din apă rece si alcool ...

Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă
30/03/2020 09:10

Cum faci paine fără drojdie. Cea mai simplă retetă pentru acasă. Zilele acestea, drojdia a inceput să lipsească de pe rafturile magazinelor. Oamenii si-au făcut provizii pentru o posibilă izolare din c ...

Nutriționist, cum îți crești imunitatea și rezistența la boli
30/03/2020 08:51

Medicul nutritionist Mihaela Bilic a spus ce trebuie să mancăm pentru a creste rezistenta la boli. „Wasabi, ghimbir si condimente din belsug pentru cresterea rezistentei la boli. Coronavirus inclus. Da ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!