Par cret vs par drept

default

Dimensiune font:

| 29-01-2014 12:10

Avem parul drept, dar ni l-am dori ondulat. Avem parul cret si l-am vrea lins. Asa se intampla mereu.

Dar in loc sa speram la ceva ce nu se poate, decat timp de o zi in care fie in indreptam, fie il ondulam, mai bine am incerca sa ii oferim ingrijirea potrivita firului de par.

Avantajele parului cret

Pentru inceput, orice femeie trebuie sa ajunga sa-si iubeasca propriul par, asa cum este el. Sfatul trebuie luat in calcul mai ales de femeile cu par cret, pentru ca acestea sunt cele mai inversunate impotriva propriei podoabe capilare. Este si de inteles, caci este mai greu de ingrijit. Pe de alta parte, “barbatilor pe plac buclele pentru ca le considera mai feminine si mai sexi”, atrage atentia Rose Weitz, profesor sociolog la Universitatea de Stat Arizona (SUA), care a studiat perceptia generala asupra parului feminin.

 

Pe de alta parte, Allison Woodruff, hairstylist la salonul Marie Robinson din New York, a observat ca clientele ei cu parul cret au mai multa incredere in sine decat cele cu parul lins.

Totodata, Woodruff a adaugat ca buclele avantajeaza apropae orice tip de fata, cu exceptia chipurilor rotunde caci le evidentiaza si mai mult rotunjimea. Mai mult de atat, parul cret actioneaza si ca un fel de lifting facial, caci distrage atentia de la ridurile si liniile fine ale fetei. Iata cateva motive pentru a iubi parul cret!

 

Ingrijirea corecta a parului cret

 

Dezavantajele vin insa la ingrijire, caci parul cret este mai pretentios. El este mai expus la uscare si deteriorare, fata de parul lins, motiv pentru care are nevoie de hidratare cat mai des.

 

Asadar, pe langa samponul si balsamul puternic hidratant, femeile cu parul cret ar trebui sa foloseasca si o masca speciala pe care sa o lase cateva minute bune pe podoaba capitala pentru ca aceasta sa absoarba nutrientii. Mai mult de atat, in fiecare zi, este indicata aplicarea unui spray sau ser pentru varfuri deteriorate, dar nu doar pe varfuri, ci si pe restul lungimii firelor de par. Cantitatea si frecventa aplicarii variaza de la femeie la femeie, atat in functie de cat de puternic este serul sau sprayul, cat si la gradul de deteriorare a podoabei capilare.

 

Aceste seruri sau sprayuri hidratante sau uleioase n-ar trebui sa lipseasca din nicio trusa de ingrijire daca aveti parul cret. Sunt indicat de folosit si cand e parul proaspat spalat, daca au aplicare pe par umed, dar si cand vi-l aranjat dimineata, inainte de a pleca la birou.

 

Totusi, daca v-ati saturat de cret si doriti sa vi-l indreptati, folositi mai intai o perie pentru o usoara indreptare in timp ce va uscati parul cu feonul, apoi intindeti-l cu placa. Dar atentie! Folositi produse de protectie pe toata lungime parului, caci placa de intins usuca si mai mult firele de par. Este ultimul lucru de care are nevoie podoaba capilara deja expusa deshidratarii si ruperii.

 

Avantajele parului drept

 

“Femeile care au parul drept sunt vazute ca fiind mai puternice, mai responsabile si mai bune profesioniste”, atrage atentia Rose Weitz, profesor sociolog. Pe de alta parte, hairstylistul Woodruff spune ca parul drept este mult mai usor de aranjat. Nu este atat de expus deshidratarii, se deterioreaza mai lent si poate fi coafat in orice mod preferi. Posibilitatile de aranjare chiar si acasa a parului drept sunt limitate doar de indemanarea femeii.

 

Totodata, parul lins are proteinele din firele de par distribuite in mod uniform pe toata podoaba capilara, motiv pentru care reflecta mai bine razele soarelui si arata mai stralucitor, decat parul cret. Cuticulele de pe firele de par stau asezat una langa cealalta pe toata lungime firului de par, motiv pentru care tine mai bine umezeala in fir. Astfel nu se deshidrateaza atat de repede, dar se ingrasa mai repede si pare mai uleios, decat parul cret.

 

Ingrijirea corecta a parului drept

 

Femeile cu parul drept ar trebui sa se spele pe cap cu sampoane de fortifiere si de curatare in adancime, iar balsamul aplicat pe parul ud dupa clatirea de sampon trebuie sa fie cat mai lejer, pentru a nu incarca firele de par. Pentru ca parul drept se ingrasa mai repede, nu este recomandat sa fie aplicat balsamul in apropierea radacinii, ci doar pe lungime parului, tinand scalpul la distanta.

 

Si femeile cu par lins ar trebui sa foloseasca ser de varfuri sau spray. Acestea pot fi hidratante sau pot avea rolul de a oferi volum. Pe de alta parte, pot actiona si impotriva electrizarii firelor de par, fenomen des intalnit la parul lins. Regula este, insa, evitarea scalpului si a radacinilor. Daca parul este sanatos, atunci este suficienta aplicarea la varfuri.

 

Problema principala a parului lins este, totusi, lipsa de volum. Din acest motiv multe femei cu parul drept si l-ar dori sa fie vesnic cret.

 

Pe langa produsele de ingrijire pentru volum, de la sampon, la balsam la spray special, si procesul uscarii cu feonul ofera sansa la mai mult volum. Impartiti-va podoaba capilara in doua sectiuni si folositi acea perie speciala, foarte lata, pe care sa o puneti la captul feonului. Uscati fiecare sectiune in parte. Tineti-va capul in jos, astfel incat firele de par sa nu fie lipite de cap. Rotiti peria lata de la terminatia feonului pe scalp, astfel incat sa se roteasca si sectiunile de par.

 

Daca acest procedeu nu este suficient pentru a capata volum, nu mai folositi feonul clasic, ci feonul cu perie rotativa. Acesta este ideal femeilor care au parul lins de lungime medie, pentru ca usuca parul de la radacina oferind volum, dar il si coafeaza.

Lyla.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei