Par cret vs par drept

default

Dimensiune font:

| 29-01-2014 12:10

Avem parul drept, dar ni l-am dori ondulat. Avem parul cret si l-am vrea lins. Asa se intampla mereu.

Dar in loc sa speram la ceva ce nu se poate, decat timp de o zi in care fie in indreptam, fie il ondulam, mai bine am incerca sa ii oferim ingrijirea potrivita firului de par.

Avantajele parului cret

Pentru inceput, orice femeie trebuie sa ajunga sa-si iubeasca propriul par, asa cum este el. Sfatul trebuie luat in calcul mai ales de femeile cu par cret, pentru ca acestea sunt cele mai inversunate impotriva propriei podoabe capilare. Este si de inteles, caci este mai greu de ingrijit. Pe de alta parte, “barbatilor pe plac buclele pentru ca le considera mai feminine si mai sexi”, atrage atentia Rose Weitz, profesor sociolog la Universitatea de Stat Arizona (SUA), care a studiat perceptia generala asupra parului feminin.

 

Pe de alta parte, Allison Woodruff, hairstylist la salonul Marie Robinson din New York, a observat ca clientele ei cu parul cret au mai multa incredere in sine decat cele cu parul lins.

Totodata, Woodruff a adaugat ca buclele avantajeaza apropae orice tip de fata, cu exceptia chipurilor rotunde caci le evidentiaza si mai mult rotunjimea. Mai mult de atat, parul cret actioneaza si ca un fel de lifting facial, caci distrage atentia de la ridurile si liniile fine ale fetei. Iata cateva motive pentru a iubi parul cret!

 

Ingrijirea corecta a parului cret

 

Dezavantajele vin insa la ingrijire, caci parul cret este mai pretentios. El este mai expus la uscare si deteriorare, fata de parul lins, motiv pentru care are nevoie de hidratare cat mai des.

 

Asadar, pe langa samponul si balsamul puternic hidratant, femeile cu parul cret ar trebui sa foloseasca si o masca speciala pe care sa o lase cateva minute bune pe podoaba capitala pentru ca aceasta sa absoarba nutrientii. Mai mult de atat, in fiecare zi, este indicata aplicarea unui spray sau ser pentru varfuri deteriorate, dar nu doar pe varfuri, ci si pe restul lungimii firelor de par. Cantitatea si frecventa aplicarii variaza de la femeie la femeie, atat in functie de cat de puternic este serul sau sprayul, cat si la gradul de deteriorare a podoabei capilare.

 

Aceste seruri sau sprayuri hidratante sau uleioase n-ar trebui sa lipseasca din nicio trusa de ingrijire daca aveti parul cret. Sunt indicat de folosit si cand e parul proaspat spalat, daca au aplicare pe par umed, dar si cand vi-l aranjat dimineata, inainte de a pleca la birou.

 

Totusi, daca v-ati saturat de cret si doriti sa vi-l indreptati, folositi mai intai o perie pentru o usoara indreptare in timp ce va uscati parul cu feonul, apoi intindeti-l cu placa. Dar atentie! Folositi produse de protectie pe toata lungime parului, caci placa de intins usuca si mai mult firele de par. Este ultimul lucru de care are nevoie podoaba capilara deja expusa deshidratarii si ruperii.

 

Avantajele parului drept

 

“Femeile care au parul drept sunt vazute ca fiind mai puternice, mai responsabile si mai bune profesioniste”, atrage atentia Rose Weitz, profesor sociolog. Pe de alta parte, hairstylistul Woodruff spune ca parul drept este mult mai usor de aranjat. Nu este atat de expus deshidratarii, se deterioreaza mai lent si poate fi coafat in orice mod preferi. Posibilitatile de aranjare chiar si acasa a parului drept sunt limitate doar de indemanarea femeii.

 

Totodata, parul lins are proteinele din firele de par distribuite in mod uniform pe toata podoaba capilara, motiv pentru care reflecta mai bine razele soarelui si arata mai stralucitor, decat parul cret. Cuticulele de pe firele de par stau asezat una langa cealalta pe toata lungime firului de par, motiv pentru care tine mai bine umezeala in fir. Astfel nu se deshidrateaza atat de repede, dar se ingrasa mai repede si pare mai uleios, decat parul cret.

 

Ingrijirea corecta a parului drept

 

Femeile cu parul drept ar trebui sa se spele pe cap cu sampoane de fortifiere si de curatare in adancime, iar balsamul aplicat pe parul ud dupa clatirea de sampon trebuie sa fie cat mai lejer, pentru a nu incarca firele de par. Pentru ca parul drept se ingrasa mai repede, nu este recomandat sa fie aplicat balsamul in apropierea radacinii, ci doar pe lungime parului, tinand scalpul la distanta.

 

Si femeile cu par lins ar trebui sa foloseasca ser de varfuri sau spray. Acestea pot fi hidratante sau pot avea rolul de a oferi volum. Pe de alta parte, pot actiona si impotriva electrizarii firelor de par, fenomen des intalnit la parul lins. Regula este, insa, evitarea scalpului si a radacinilor. Daca parul este sanatos, atunci este suficienta aplicarea la varfuri.

 

Problema principala a parului lins este, totusi, lipsa de volum. Din acest motiv multe femei cu parul drept si l-ar dori sa fie vesnic cret.

 

Pe langa produsele de ingrijire pentru volum, de la sampon, la balsam la spray special, si procesul uscarii cu feonul ofera sansa la mai mult volum. Impartiti-va podoaba capilara in doua sectiuni si folositi acea perie speciala, foarte lata, pe care sa o puneti la captul feonului. Uscati fiecare sectiune in parte. Tineti-va capul in jos, astfel incat firele de par sa nu fie lipite de cap. Rotiti peria lata de la terminatia feonului pe scalp, astfel incat sa se roteasca si sectiunile de par.

 

Daca acest procedeu nu este suficient pentru a capata volum, nu mai folositi feonul clasic, ci feonul cu perie rotativa. Acesta este ideal femeilor care au parul lins de lungime medie, pentru ca usuca parul de la radacina oferind volum, dar il si coafeaza.

Lyla.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:04

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 196,00 Total * * 185.896,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 28.02.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 22.09.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 50% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt Denumirea bunurilor Buc Preț de pornire Lei – fără TVA 1 Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 1 153.076 2 Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 1 39.150 3 Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 1 27.264 Licitațiile vor avea loc în zilele de 23.06.2022, 14,28.07.2022 respectiv 04.08.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei, exclusiv TVA;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO72PIRB2400741101002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidator judiciar desemnat în dosarul nr. 1163/89/2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „DARSANIT” S.R.L. Huşi, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Piaţa Vicoriei, bl. 2, sc. B, ap. 3, et. 4, judeţul Vaslui, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Valoare 1. Construcţii C 1 – locuinţa – 82,56 m.p. şi teren intravilan – 1.414,57 m.p. loc. Lunca Banului, judeţul Vaslui 45.100,00 lei Preţul de pornire al licitaţiei pentru activul scos la vânzare este cel de mai sus reprezentând 100% din valoarea de evaluare, iar vânzarea se va efectua la cel mai bun preţ oferit, imobilul fiind grevat de sarcina uzufructului viager. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile imobile ale debitoarei va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza 10 şedinţe de licitaţie publică săptămânal, respectiv până la data de 08.09.2022 la sediul lichidatorului judiciar, conform regulamentului de vânzare şi a hotărârii Adunării creditorilor din data de 13.06.2022. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, judeţul Vaslui sau la tel. 0727/850.575, 033/566.035,fax 0335/814.103, e-mail estconsult@yahoo.com. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Mănâncă usturoi și miere pe stomacul gol timp de 7 zile. Cel mai bun leac
25/12/2021 12:37

Usturoiul este excelent pentru sănătate, deoarece are o multime de proprietăti. Puţine persoane ştiu că impreună cu alte ingrediente putem dezvolta tot felul de remedii naturale pentru a combate diferite ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
24/12/2021 17:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
24/12/2021 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Cate calorii are masa de Craciun pe glob - Cum sta Romania
24/12/2021 16:57

 Treated.com a facut un tur virtual in obiceiurile culinare a 28 de tari raspandite pe intreg globul, adunand calorie cu calorie, pana cand a ajuns la totalul celor de la masa de Craciun. Pe locul 1, cu 3. ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Interzis în ultima zi a anului. Cum scapi de ghinion în 2022
23/12/2021 19:11

Dacă simtiti mancărimi in palma stangă, nu vă scărpinati. De asemenea, dacă găsiti niste măruntis uitat prin buzunare, nu-l lăsati acolo. De ce? Pentru că aduce ghinion. Asa se spune prin popor si nu ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Cum să slăbeşti cu ouă fierte. Dieta cu care nu dai greş
08/03/2021 12:42

Vă prezentăm o dietă cu ouă fierte. Vă ajută se slăbiţi in doar trei zile. Luni Mic dejun: 2 ouă fierte si un măr. Pranz: Un fruct şi 2 felii de paine integrală. Cina: 2 ouă fierte şi un ceai ...

CAFEAUA - efecte nebănuite legate de DIABET şi HIPERTENSIUNE
01/03/2021 14:07

Consumul de cafea poate avea si efecte benefice asupra organismului, in special asupra diabetului si hipertensiunii, după cum arată un studiu recent. O echipă de oameni de ştiinţă de la universităţil ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei