Pe fondul crizei energetice te interesează cât consumă o mașină de spălat rufe?

masina de spalat

Dimensiune font:

| 24-11-2022 16:38

 În ultima vreme, cuantumul facturilor la curent a devenit tot mai mare, și, cum este și normal, pe majoritatea a început să ne preocupe felul în care utilizăm electrocasnicele, dar și celelalte gadgeturi ce se încarcă prin folosirea curentului electric.

 

Care sunt cei mai mari consumatori ai casei?

În casele tuturor există însă, electrocasnice ale căror folosire este indispensabilă, cum este cazul frigiderului, al plitei electrice ori al mașinii de spălat. Fiind niște aparate pe care ne este, practic, imposibil să nu le folosim, trebuie să fim atenți la calitatea lor, deoarece, electrocasnicele de calitate, din clasele superioare de energie, au consum mai redus de curent. Iar în cazul mașinilor de spălat, printre cele de calitate se află și mașina de spălat Beko.

Chit că vine vorba de familiile numeroase, chit că discutăm de persoanele ce locuiesc singure, mașinile de spălat rufe, se află printre cei mai mari consumatori de energie ai fiecărei locuințe. În medie, într-o locuință, mașina de spălat consumă 55kwh/lună, ceea ce o face să ocupe primele poziții de consum intr-o casa.

Fiindcă este un consumator atât de mare și fiindca este, totodată, aproape imposibil să nu o folosim, trebuie să acordăm atenție câtorva aspecte importante, dacă ne dorim ca facturile noastre să nu se mărească tot mai mult.

Iată de ce trebuie să ții cont, dacă dorești să reduci consumul de energie de care are nevoie mașina de spălat rufe

1.Utilizează o mașină de spălat cu clasă energetică superioară

Deși poate să pară o investiție pe care nu ți-o poți permite la momentul actual, pe termen lung, va merita efortul unei astfel de achiziții. Atât mașinile de spălat cât și celelalte electrocasnice cu clasa superioară, sunt capabile să consume mai puțin curent electric față de cele foarte vechi sau de cele cu clasă energetică mai mică.

Din acest motiv, printre cele mai eficiente modalități pentru a reduce consumul energetic, este acela de a înlocui electrocasnicele casei, cu unele de clasă energetică A sau A++. Nu uita, însă, să începi prima dată cu înlocuirea mașinii de spălat, ea fiind în capul listei de consumatori ai casei!

2.Folosește programe de spălare mai scurte

Dacă ceea ce speli nu este foarte murdar și nu necesită o curățare mai serioasă, atunci nu este cazul să folosești programe de spălare excesiv de lungi, fiindcă vei consuma în mod inutil curent.

Alege să sortezi hainele nu doar în funcție de culoare cât și de nivelul de murdărie și folosește programe mai scurte sau mai lungi, în funcție de acest aspect, pentru a evita risipa de energie electrică.

3.Umple întotdeauna cuva mașinii de spălat

Dacă încerci să eviți pornirea mașinii de spălat cât cuva nu este, încă, plină, vei reuși să ajungi să speli mult mai multe haine, cu mult mai puține spălări, și, automat, cu mult mai puțin curent consumat. Așa că, înainte de a porni mașina, asigură-te că, prin casă nu mai sunt si alte textile, care ar putea fi și ele spălate în tura aceasta de haine.

Cu cât vei fi mai atent la astfel de detalii, cu atat consumul va fi mai mic. Iar pe lângă acest lucru, umplerea corespunzătoare a cuvei aduce și alte doua beneficii. Și anume, faptul că rufele se vor putea spăla mult mai bine, dar se vor și stoarce mult mai eficient.

4.Nu depăși doza de detergent recomandată

În situațiile în care alegi să folosești mai mult detergent decât e cazul, te vei trezi, de cele mai multe ori, cu niște haine care nu s-au clătit bine. Iar acest lucru, face necesară repornirea mașinii, pentru un ciclu suplimentar de clătire.

Ce trebuie să știi, este faptul că, depășirea dozei de detergent, nu face, însă, nici ca rufele să fie mai curate, nici ca ele să aibă un miros mai plăcut. Singurul lucru pe care reușești să îl obții făcând acest lucru, fiind doar, risipirea a mai multă energie electrică.

Toate aceste 4 aspecte, îți măresc consumul energetic al casei, atunci când nu ții cont de ele, așa că, dacă îți dorești să vezi o schimbare, iar factura să înceapă, ușor, ușor să scadă, va trebui să începi să le aplici. Și, fiindcă nu sunt lucruri greu de implementat și în casa ta, cu siguranță îți va fi simplu să le adopți încă din prima încercare!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:06

 

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, șos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Starmod S.A. Suceava cu sediul social în mun. Suceava, str. Universității, nr. 29, jud. Suceava, nr. înregistrare în Registrul Comerţului J33/69/1991 , C.U.I. RO3177717, numită potrivit Sentinţei Civile nr. 19 din data de 25.01.2022, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9819/86/2010**, invită toți agenții economici interesați ca, până la data de 11.11.2022, ora 16:00, să depună o ofertă financiară și o ofertă tehnică pentru efectuarea lucrărilor cadastrale de reglementare a situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. Condiții de formă: Ofertele vor fi depuse la sediul lichidatorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAȘI S.P.R.L., din Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82, într-un plic închis şi sigilat prin aplicarea ștampilei ofertantului, ce va conţine documentele de participare mai jos menţionate. Plicul va menţiona în mod obligatoriu şi limitativ: numele/denumirea ofertantului, adresa domiciliului/sediului social al ofertantului, precum şi menţiunea „ofertă servicii cadastrale, a nu se deschide înainte de data de 11.11.2022, ora 16.00”. Solicităm ca oferta financiară să conţină următoarele elemente obligatorii: -Preț (va fi exprimat în lei, fără T.V.A.); -Acordul expres al ofertantului ca plata prețului să se efectueze în conformitate cu dispozițiile Legii 85/2006, pe măsură ce se vor obține fonduri din valorificari de active din patrimoniul societății debitoare. Solicităm ca oferta tehnică să conţină următoarele elemente obligatorii: -Termen de execuţie; -Lista serviciilor cadastrale ce vor fi prestate pentru reglementarea situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. -Certificatul de atestare din care reiese că ofertantul este calificat şi atestat în vederea efectuării de operațiuni/servicii cadastrale. Va fi descalificată automat orice ofertă care nu conţine toate documentele sus-menţionate. Pentru cuantificarea preţului de executare a lucrării, accesul în incinta societăţii debitoare se face cu programare (48 de ore) şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a acesteia care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232-243.864 sau e-mail iasi@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relații suplimentare se pot obține de la: -tel. 0232-243.864 0755.132.473 -fax: 0232-212.231 -email: secretariat@insolventa.ro
VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in data de 23.11.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei acelor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Ce accesorii și unelte merită achiziţionate de către un gospodar?
25/11/2022 16:10

     În ziua de astăzi, apar tot mai multe unelte si accesorii noi cu diferite functii sau devin chiar nişate pentru o anumită actiune specifică. Aceste unelte se pot găsi pe ori ...

Sărbători de iarnă - ce băuturi asociezi cu meniul pentru mesele alături de cei dragi
25/11/2022 16:05

  Sfarsitul anului este aproape si deja trebuie să te gandesti cum ii intampini pe musafiri, pentru a evita să intri in criză de timp si să devii extenuat de sărbători. Fie că alegi un meniu tradit ...

4 tipuri de rochii și ocazia potrivită pentru a le purta
25/11/2022 15:56

  De multe ori se intamplă să ai un eveniment, o ocazie specială, si să nu găsesti in sifonier un articol care să te multumească.  Solutia partială este să iei ceea ce ai si să creezi ce ...

O fotografie uluitoare cu pielea unei femei de 92 de ani arată efectele pe termen lung ale folosirii cremei de protecție solară pe față
25/11/2022 15:33

1.Imbătranirea naturală a pielii se numeste imbătranire cronologică. 2.Specialistii spun că ar trebui să ne străduim să avem o imbătranire cronologică, iar o modalitate de a face acest lucru este p ...

Cea mai tatuată femeie din Polonia confirmă oficial că are corpul acoperit în proporție de 96% cu tatuaje
25/11/2022 15:27

1.O femeie care s-a acoperit de cerneală poate spune acum oficial că este cea mai tatuată persoană din Polonia. 2.Iar acum, după multe speculatii, ea a confirmat intr-o postare pe Instagram că trupul e ...

Descoperă unde să petreci revelionul dacă dorești ceva diferit anul acesta
25/11/2022 15:23

      Revelionul este un eveniment destul de important al anului, fiind recomandat să-l tratezi ca atare. Dacă te respecti si ai grijă de tine, cu sigurantă vei căuta o locatie minunat ...

Bucătărie de la zero: piese de nelipsit din nicio bucătărie
25/11/2022 12:51

  Ai reuşit: in sfarşit ţi s-a indeplinit visul de a avea o căsuţă a ta. Dar acum incepe partea cu adevărat dificilă: cum amenajezi locuinţa astfel incat să fie cu adevărat a ta, şi cum faci d ...

De ce meriți un job cu bani mai mulți. Ce trebuie să faci pentru a avea un loc de muncă bine plătit
25/11/2022 12:16

  Ti-ai văzut părintii, bunicii si alte rude muncind enorm in timpul vietii, avand joburi anoste, de multe ori cu salarii destul de mici, care nu le-au permis niciodată să isi cumpere casa de vis la ...

Relațiile intime te mențin tânăr. Cât de des trebuie să faci sex pentru a încetini îmbătrânirea
25/11/2022 11:07

Activitatea sexuală te poate ajuta să trăiesti mai mult. Este concluzia unui studiu publicat in revista Psychoneuroendocrinology, care arată că a face sex cel putin o dată pe săptămană prelungeste viat ...

Canapea sau colțar - care se potrivește încăperii tale?
25/11/2022 09:13

  Atentia la detalii si grija pentru spatiul de locuit nu se vor demoda niciodată, iar un lucru este cert: oamenii devin din ce in ce mai preocupati de locuinta lor si de confortul pe care acesta il poat ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei