Plantele îți pot îmbunătăți viața la birou

Plante-de-birou-2

Dimensiune font:

| 03-01-2020 14:59

Un studiu realizat la Universitatea din Hyogo din Awaji, Japonia, prezintă beneficiile plantelor asupra reducerii stresului la birou.


Masahiro Toyoda, Yuko Yokota, Marni Barnes și Midori Kaneko au explorat utilizarea practică a plantelor de interior pentru a stimula sănătatea mintală în rândul angajaților, de obicei, îndepărtați de expunerea la medii verzi sănătoase, notează Eurekalert.

Rezultatele lor sunt ilustrate în articolul lor „Potențialul unei mici plante interioare de pe birou pentru reducerea stresului lucrătorilor de birou" publicat în revista de acces deschis HortTechnology, de către Societatea Americană pentru Știința Horticulturală.

În societatea modernă, reducerea stresului la locul de muncă este o problemă serioasă. Deși s-a presupus în mod obișnuit că viața plantelor este liniștitoare pentru cei care se confrunta în mod regulat cu situații stresante, acest studiu verifică științific gradul de impact psihologic și fiziologic indus de plantele din interior. În loc să efectueze experimente într-un cadru de laborator, cercetătorii au calculat reducerea stresului pentru angajați chiar în birourile lor.

Toyoda adaugă: „În prezent, nu atât de mulți oameni înțeleg și utilizează pe deplin beneficiile reducerii stresului aduse de plante la locul de muncă. Pentru a ameliora astfel de situații, am decis că este esențial să verificăm și să furnizăm dovezi științifice pentru efectul de reducere a stresului de către plantele din jur. într-un adevărat cadru de birou ".

Toyoda și echipa sa au investigat schimbările stresului psihologic și fiziologic înainte și după plasarea unei plante pe birourile muncitorilor. Șaizeci și trei de angajați din Japonia au participat la acest studiu. Participanții au fost îndrumați să se odihnească de 3 minute în timp ce stăteau la pupitrul lor, când simțeau oboseala.

Au existat două faze ale studiului: o perioadă de control fără plante și o perioadă de intervenție în care participanții au putut vedea și îngriji o plantă mică. Cercetatorii au masurat stresul psihologic la participanti folosind Inventarul de tip Strat de Anxietate. Proporția participanților a căror puls a scăzut semnificativ după o odihnă de 3 minute cu interacțiunea cu fabrica lor de birou s-a dovedit definitivă.

Obiectivul acestui studiu a fost de a verifica efectul de reducere a stresului de a privi în mod intenționat o plantă într-un cadru de birou real, atunci când un lucrător a simțit oboseala în timpul orelor de serviciu. Fiecare plantă folosită în studiu a fost aleasă și îngrijită de lucrător. Atât implicarea pasivă, cât și cea activă cu plantele la locul de muncă au fost luate în considerare pentru contribuția lor la atenuarea stresului și a oboselii.

Participanților li s-a oferit acces vizual prin alegerea plantelor situate convenabil pe birourile lor (o implicare pasivă). De asemenea, au avut ocazia să-și îngrijească planta (o implicare activă). Mai mult, cercetătorii au considerat că privirea intenționată a plantei a fost, deși nu implica mișcare fizică, o interacțiune activă cu plantele pe care lucrătorii de birou le-ar putea realiza rapid și ușor la birourile lor.

Participanților li s-a oferit o selecție dintre șase tipuri diferite de plante pentru a păstra pe birou: plante de aer, plante de bonsai, san pedro cactus, plante cu frunze, kokedama sau echeverie. Fiecare participant a ales unul dintre cele șase tipuri de plante mici de interior și l-a așezat lângă monitorul computerului de pe biroul lor.

Efectele calmante calculate în timpul studiului au arătat că anxietatea a scăzut semnificativ de la pre-post-intervenție. Cercetatorii sugereaza ca plasarea plantelor mici la o vedere apropiata a contribuit la reducerea stresului psihologic peste tot.

Toyoda și echipa sa sugerează proprietarilor de afaceri că plantele mici de interior ar putea fi economice și de ajutor în eforturile de îmbunătățire a condițiilor de birou pentru angajați. În plus, pentru cultivatorii de plante interioare și proprietarii de companii de vânzare cu amănuntul, domeniul sănătății mintale pentru lucrătorii de birouri ar putea deschide o nouă cale de promovare a unei piețe promițătoare.


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
Fațetele dentare: 5 informații esențiale despre cea mai rapidă cale spre un zâmbet superb!
15/06/2021 09:34

Sursa foto: https://unsplash.com Zambetul frumos nu mai trebuie să fie doar un vis indepărtat. Medicina dentară a evoluat extrem de mult in ultimii ani si ne permite să ne bucurăm de un zambet per ...

Ferrari a lansat prima sa colecţie vestimentară. Evenimentul a avut loc la fabrica din Maranello, pe linia de asamblare a maşinilor
14/06/2021 15:09

Ferrari a lansat prima sa colecţie vestimentară, oferind fanilor mărcii şi supermaşinilor sale o gamă de haine contemporane, in cadrul unui eveniment organizat la fabrica din Maranello, transmite Reuters, ...

Ce dulciuri poate include un candy bar de nunta sau botez?
14/06/2021 11:46

Organizarea unui candy bar de nunta asigura garantat succesul oricarui tip de eveniment. Poate ai observat deja interesul crescut pentru bufetul cu dulciuri. Ideea integrarii acestuia in cadrul tematicii unei p ...

Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
11/06/2021 11:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

Netflix a lansat primul magazin online pentru produse derivate din popularele sale seriale
11/06/2021 09:26

Netflix a lansat, joi, primul magazin online pentru produse derivate din popularele sale seriale, anunţă AFP. Magazinul virtual a pus in vanzare, pentru inceput, tricouri şi cămăşi imprimate cu "Yasu ...

 Autocontrolul undelor cerebrale și al stărilor de conștiință
10/06/2021 15:00

  „Controlul mintii” se referă in general la monitorizarea activitătii creierului si, in particular la schimbarea sau consolidarea tiparelor de unde cerebrale dorite. Creierul este form ...

Manichiură făcută de un robot. Durează doar 10 minute și costă 8 dolari
09/06/2021 15:09

Un robot le face femeilor manichiura mai rapid si mai ieftin decat angajatele de la saloane. Dispozitivul este produs de compania americană Clockwork. Robotul are nevoie de doar 10 minute pentru a finaliza lu ...

O femeie din Africa a născut zece bebeluși
09/06/2021 14:15

O femeie din Africa de Sud a dat naştere luni seara la zece copii, cu doi mai mulţi decat preconizau iniţial medicii, intr-un spital din Pretoria. Gosiame Tharma Sithole are 37 de ani şi se afla in cea de- ...

O româncă a născut în parcarea unui spital din Olanda
08/06/2021 09:45

Cristina Budea, o romancă de 37 de ani din Leeuwarden a născut recent a doua fiică. Nasterea a decurs atat de repede incat nu a mai ajuns la spital. Fetita s-a născut in parcarea spitalului, iar Mihai, proa ...

Doliu la Hollywood. A murit un actor celebru
08/06/2021 08:15

Doliu la Hollywood, după moartea lui Clarence Williams III, in varstă de 81 de ani. El a devenit cunoscut de-a lungul carierei pentru rolurile din „The Mod Squad” şi „Purple Rain”. A ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei