Postul Paștelui. Alimentele minune pe care trebuie să le integrezi neapărat!

31_4_20210330211332

Dimensiune font:

| 12-03-2022 17:45


Dr. Maria Nițescu, celebru specialist în nutriție, a explicat cum facem să ținem un post corect.

”Postul poate fi urmat doar de oamenii sănătoși! Nu este cură de slabire, nu este pentru gravide, copii și nici pentru oamenii bolnavi! Unii dintre dumneavoastră privesc această perioadă ca pe o detoxifiere sau cură de slăbire, în timp ce majoritatea, câștigă ponderal, satisfăcuți de gândul că dovedesc (cui?) că sunt credincioși și, în plus, mănâncă foarte sănătos (MULTE legume și fructe, cereale, etc.)!

Să reținem de la bun început că detoxifiere înseamnă să scăpăm de substanțe chimice toxice, ori legumele și fructele sunt pline de asfel de substanțe. Și alimentele vegetale și cele animale reprezintă surse de substanțe chimice toxice în aceeași măsură.

Faptul că nu mai mâncăm alimente de origine animală nu înseamnă că ne detoxifiem, înseamnă că în lipsa aportului de grăsimi de origine animală vom avea un LDL-C (colesterol rău) mai scăzut, ceea ce este foarte bine. În plus, cantitatea redusă de grăsimi înseamnă și un aport energetic mai redus, deci am putea slăbi.

Dacă dați o căutare pe Google pentru a afla ce ar fi bine să mâncăm în post, veți găsi zeci de articole, care mai de care mai convingătoare. Eu nu vreau să conving pe nimeni, vreau doar să vă propun să citiți și apoi, procedați conform convingerilor. Postul reprezintă o opțiune a celor credincioși, a celor care vor să se pregătească spiritual și nicidecum o obligație sau o modă! Și dacă totuși dorim să ținem post, ar fi bine ca mai întâi să ne informăm, așa încât să nu ne agravăm starea de sănătate sau să ne îmbolnăvim.

A mânca doar legume și fructe, fără leguminoase și cereale nu este o opțiune corectă, așa cum nici alimentația dezechilibrată dar cu adaos de suplimente, nu reprezintă o alegere bună
Postul, mai ales cel de 40 de zile, poate priva organismul de micronutrienți importanți: Ca, Fe, Zn, vit B1, colină, dar și de proteine (în cazul în care nu consumăm leguminoase și cereale, pentru că... îngrașă)! Mâncarea de post trebuie să fie echilibrată și adecvată caloric. Legume și cereale, leguminoase și salate, fructe, semințe și nuci.

Un mic dejun cu nuci și fructe sau o felie de paine integrală, avocado și legume; gustare cu fructe, prânz cu o ciorbă de fasole și o salată de sfeclă sau ardei copți, apoi o cină cu ciuperci și alte legume la cuptor sau tocăniță de ciuperci, o salată și o felie de pâine integrală, iată doar un exemplu de meniu de post.

Nu vă speriați de leguminoase!
Sunt foarte sănătoase, sunt recomandate inclusiv în diabet și dislipidemii. Atâta timp cât nu le asociem cu o jumătate de pâine, nu au de ce să ne îngrașe! În schimb, aduc o cantitate importantă de proteine de calitate și fibre alimentare și contribuie la o bună sănătate a microbiotei intestinale. Gătite sănătos, cu multe legume, fără ceapă prăjită, cu puțin ulei adăugat la finalul prelucrării termice și combinate cu salate, reprezintă o bună alegere pentru o masă de prânz. Sigur, nu este bine să le mâncăm seara, când, glucidele pe care le conțin, nefiind consumate, se pot transforma în grăsime. Le putem consuma, de asemenea, în salate, alături de alte vegetale, echilibrând astfel aportul de aminoacizi (proteine).

Pâinea și alte cereale integrale (orez, paste), reprezintă un „must„ (ceva foarte necesar) pentru cei care țin post! Alături de leguminoase și în combinație cu acestea, cerealele integrale reprezintă o bună sursă de proteine. Numai în această formulă „leguminoase-cereale integrale” persoanele care postesc vor avea un aport adecvat de aminoacizi esențiali, altfel, pentru nevoile zilnice de proteine, organismul recurge la proteinele musculare.

Sunt convinsă că nu vă doriți să pierdeți în greutate pe seama masei musculare. În plus, din cauza faptului că nu consumăm carne, principala sursă de vitamină B1, absența cerealelor integrale ne-ar priva de această vitamină foarte importantă în metabolismul glucidelor. Organismul uman nu depozitează vitamine hidrosolubile, în consecință, carența acestora se instalează rapid, în câteva zile.

Absența vitaminei B1 pe o perioadă de timp scurtă poate fi cauza stărilor de irascibilitate și oboseală, pentru ca pe termen lung să determine afectarea serioasă a sănătății. Consumați așadar leguminoase și cereale integrale în cantități moderate, legume și fructe, nuci, semințe și ulei de măsline, de asemenea în cantități adecvate activității fizice pe care o desfășurați.

Menținerea unei greutăți constante (bine ar fi să fie și optimă!) reprezintă dovada că sunteți în echilibru energetic. Renunțați la obiceiul de a consuma preparate de post din supermarket (pline de grasimi și E-uri), renunțați la prăjeli (cartoful este bun într-o ciorba/supă, sau în ghiveci, nicidecum ca o garnitură) și, bineînțeles, la toate dulciurile de post. Veți reuși cu această alimentație să ajungeți la Crăciun sănătoși și plini de energie”, a spus Dr. Maria Nițescu. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:21

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 196,00 Total * * 185.896,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 28.02.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 22.09.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 50% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt Denumirea bunurilor Buc Preț de pornire Lei – fără TVA 1 Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 1 153.076 2 Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 1 39.150 3 Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 1 27.264 Licitațiile vor avea loc în zilele de 23.06.2022, 14,28.07.2022 respectiv 04.08.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei, exclusiv TVA;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO72PIRB2400741101002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidator judiciar desemnat în dosarul nr. 1163/89/2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „DARSANIT” S.R.L. Huşi, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Piaţa Vicoriei, bl. 2, sc. B, ap. 3, et. 4, judeţul Vaslui, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Valoare 1. Construcţii C 1 – locuinţa – 82,56 m.p. şi teren intravilan – 1.414,57 m.p. loc. Lunca Banului, judeţul Vaslui 45.100,00 lei Preţul de pornire al licitaţiei pentru activul scos la vânzare este cel de mai sus reprezentând 100% din valoarea de evaluare, iar vânzarea se va efectua la cel mai bun preţ oferit, imobilul fiind grevat de sarcina uzufructului viager. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile imobile ale debitoarei va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza 10 şedinţe de licitaţie publică săptămânal, respectiv până la data de 08.09.2022 la sediul lichidatorului judiciar, conform regulamentului de vânzare şi a hotărârii Adunării creditorilor din data de 13.06.2022. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, judeţul Vaslui sau la tel. 0727/850.575, 033/566.035,fax 0335/814.103, e-mail estconsult@yahoo.com. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Producătorul de bijuterii român Coriolan deschide al cincilea magazin din România
30/06/2022 09:47

Avand o vechime de peste 25 de ani in productia de bijuterii din metale pretioase, firma Coriolan deschide cel de-al cincilea magazin intr-unul dintre cele mai cunoscute centre comerciale din Romania, Palas Mal ...

Importanța scrisului de mână
29/06/2022 16:26

Există putini oameni astăzi care continuă să folosească pix si hartie pentru a scrie. Acest lucru e foarte trist, in special pentru efectele pe care acest obicei le are asupra creierului nostru. Tehnologia ...

Ce sunt vampirii energetici și cum scăpăm de ei. Sunt MEREU lângă voi!
29/06/2022 16:00

De-a lungul vietii, intalnim multe persoane alături de care ne angajăm in diverse relatii, in functie de context: unele sunt sunt pozitive, ne creează emotii plăcute, o stare de relaxare, liniste, bucurie, ...

TikTok va lansa un disc cu cele mai frumoase piese
29/06/2022 15:30

Reţeaua de socializare TikTok a adunat unele dintre cele mai virale piese de pe platformă intr-un album care va fi lansat pe CD şi vinil in această vară, a anunţat vineri reţeaua de socializare, informea ...

Top 50 de mituri demontate de un medic de la UMF București
29/06/2022 14:45

În mentalul colectiv circulă tot felul de afirmatii legate de sănătate, foarte multe dintre ele incorecte. Iată o listă de 50 de mituri demontate de un medic de la Univesitatea de Medicină si Farmac ...

Vara la piscina, acasa. Piscine cu cadru metalic, gonflabile cu hidromasaj
28/06/2022 11:36

  O vara relaxanta ti-o poti petrece chiar la tine acasa unde sa dai start distractiei in compania unei piscine. Ca prin urmare, chiar daca nu ti-ai planuit vacanta din timp sau nu te poti bucura cateva ...

 Rețete medievale pentru sporirea poftei de dragoste. Sfaturile sexuale ale Caterinei Sforza. Cum ajută grăsimea de mistreț
24/06/2022 16:33

  Caterina Sforza (1463-1509), una dintre cele mai celebre contese din Italia secolului al XV-lea a fost autorea unor lucrări preţioase pentru acele vremuri, care cuprindeau sfaturi şi reţete pentru b ...

Ce regrete are Selena Gomez/ VIDEO
24/06/2022 11:22

  Un pas important din cariera muzicală a fost lansarea albumului muzical „Revival‟, in anul 2015, un album la care a lucrat foarte mult, mai ales că ea insăsi a scris 12 piese. În ciud ...

Cele mai cool accesorii pentru modelele de videochat
24/06/2022 11:10

Modelele de videochat trebuie sa arate extraordinar, indiferent de zi, de stare sau de vreme. Astfel, daca vrei sa cuceresti si sa cucesti mintile tuturor barbatilor interesati de conversatii interesante, est ...

Efectele miraculoase ale sucului de cartofi. Trebuie băut în fiecare zi
23/06/2022 09:45

Acest suc are efecte miraculoase asupra organismului. Tot ce trebuie să faci este să-l consumi zilnic. Puţine persoane ştiu că sucul de cartof are beneficii miraculoase pentru organism. Vă prezentăm cat ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei