Reteta ardei umpluti cu sos de vin
Dimensiune font:
Ingrediente mancare
- 800 g carne amestec (porc si vita)
- 100 - 150 g orez
- 2 cepe potrivite
- sare
- piper
- o lingura pasta de tomate
- patrunjel
- marar
- ardei diverse culori
Pentru sosul de vin:
- 2 cepe medii
- 100 ml vin alb
- 1 pahar suc de rosii
- ulei
- sare
Mod de preparare reteta
Ardeiului i se indeparteaza cotorul cu ajutorul unui cutit, se curata in interior de seminte si nervuri, se spala si se asaza pe un servet la scurs.
Intre timp, se pregateste umplutura: ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand incepe sa se inmoaie, se adauga orezul spalat in apa calda, si se lasa si cu acesta la calit 4-5 minute.
Se da deoparte, iar cand se mai racoreste putin se amesteca cu pasta de tomate, carnea, sare, piper si verdeata tocata.
Se umplu ardeii si se capacesc cu felii subtiri de cartofi, apoi se asaza in cratita.
Sosul de vin se pregateste astfel: 2 cepe medii se toaca marunt, se pun la calit in putin ulei, apoi se adauga 100 ml vin alb, iar dupa 5 minute se pune un pahar de suc de rosii si se potriveste de sare.
Sosul astfel pregatit se toarna peste ardei. Daca nu se acopera ardeiul, se completeaza cu putina apa.
Se lasa la foc 10-15 minute, dupa care se baga la cuptor pentru inca 45 de minute.
Se pot servi cu smantana sau iaurt, dupa preferinta.
Pofta buna!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau