Reteta savarine
Dimensiune font:
Ingrediente prajitura
Pentru aluat:
- 250 g faina
- 15 g drojdie
- 200 ml lapte
- un ou
- o lingura zahar
- 30 ml ulei
- sare
- coaja de lamaie
Pentru sirop:
- 280 g zahar
- esenta rom
- o cana apa
Pentru decor:
- 200 ml frisca
Preparare:
Intr-un bol se adauga faina cernuta, drojdia cu laptele cald si oul. Uleiul ( sau untul ) se amesteca putin cu zaharul, sarea si cu coaja de lamaie si se adauga peste faina. Se amesteca usor pana se omogenizeaza, rezultand un aluat mai moale.
Cu ajutorul a doua linguri aluatul obtinut se asaza in forme ( daca nu sunt forme , se alege o tava de briose unsa cu unt si tapetata cu faina). Se lasa la crescut, la caldura , cam 30-35 minute. Intre timp se încalzeste cuptorul la 180 grade.
Savarinele crescute se coc cam 35-40 minute, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca in forme.
In timp ce savarinele se coc se face siropul: se fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se adaugă esența de rom.
Se taie capacul la savarinele coapte si se insiropeaza bine (se scufunda in sirop si se intorc pe toate partile) . Se pun la scurs pe un gratar, dupa care se adauga frisca.
Le puteți orna cu ce doriți sau cu ce aveți în dotare: fructe proaspete , gem , jeleu, sau le puteti lasa simple.
Pofta buna!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau