Reteta tigaie picanta
Dimensiune font:
Ingrediente mancare
- 400 g muschi de porc
- 400 g piept de pui
- 2 cepe
- 1/2 ardei kapia
- 1/2 ardei gras verde
- 1/2 ardei iute
- 2 rosii coapte
- 100 g porumb fiert (conserva)
- 1 pahar vin alb
- patrunjel
- sare
- piper
- verdeturi italiene
- ulei
Mod de preparare reteta
Se pregatesc ingredientele: ceapa se taie rondele, ardeiul gras si cel kapia se taie fasii, ardeiul iute se taie rondele, iar rosiile se decojesc si se toaca.
Carnea de pui si cea de porc se taie bucati potrivite, se pune pe foc in tigaie si se lasa putin sa se zvante. Se adauga apoi o lingura de ulei si se prajesc bucatile pe toate partile.
Dupa circa 4-5 minute, se adauga ceapa, ardeiul gras, ardeiul kapia si ardeiul iute si se amesteca. Se mai lasa la prajit pana se inmoaie ceapa, dupa care se pun rosiile si se stinge cu vin. Se condimenteaza cu sare, piper si verdeturi italiene, dupa gust.
Se lasa sa fiarba pana cand scade sosul. Se adauga porumbul, si se mai lasa pe foc aproximativ un minut. Dupa ce o luati dupa foc, presarati patrunjelul tocat marunt.
Mancarea se serveste imediat, calda, impreuna cu piure de cartofi sau mamaliguta.
Pofta buna!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau