(Statele Unite): Chec cu banane
Dimensiune font:
Despre SUA nu am scris prea multe pe acest blog din punct de vedere turistic. Nu este o zona care sa ma atraga foarte mult. Insa in ceea ce priveste mancarea, americanii au unele produse faimoase in lume. Unul dintre acestea este checul cu banane. Pentru pasionatii de calatorii gastronomice, reteta este mai jos.
Portii: 6-8
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
- 500 g miez de banane bine coapte
- 120 g unt
- 85 g zahar tos
- 85 g zahar brun
- 2 oua
- 2 linguri de dulce de leche sau de lapte condensat
- 220 g faina alba
- 1/2 plic de praf de copt (5 grame)
- 65 g miez de nuca (optional)
- 70 g fulgi de ciocolata (optional)
Preparare:
1. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Pregatiti ingredientele: bateti ouale intr-o ceasca; amestecati faina cu praful de copt intr-un vas, pasati cu furculita miezul de banana.
3. In vasul de mixer, puneti untul, apoi zaharul tos si cel brun. Mixati incet cateva minute pana se topeste zaharul. Incorporati ouale batute, putin cate putin, amestecand continuu cu mixerul. Adaugati bananele si dulce de leche. Continuati sa amestecati.
4. Incorporati faina tot putin cate putin, apoi fulgii de ciocolata si miezul de nuca tocat mare.
5. Pregatiti o tava de chec unsa cu putin unt sau ulei si pudrata cu faina. Turnati aluatul in tava si nivelati-l cu ajutorul unei linguri.
6. Coaceti checul 55-60 de minute. Dupa 50 de minute, verificati daca este facut cu o scobitoare. Daca scobitoarea iese uscata, checul este gata.
Scoateti checul din cuptor si lasati-l la racit. Feliati-l si serviti-l cu frisca sau cu sirop de ciocolata.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau