Tarta de toamna cu prune si bezea
Dimensiune font:
-
Ingrediente
Ingrediente:
- 200 gr faina
- 150 gr unt/margarina
- 100 gr zahar
- 1 ou
- 3 galbenusuri
- 1 lingurita praf copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- 500 gr prune
- scortisoara
Ingrediente pentru spuma:
- 3 albusuri
- 150 gr zahar
* fulgi de migdale
-
Mod de preparare
Untul/margarina la temperatura camerei mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Adaugam treptat galbenusurile, respectiv oul intreg si continuam sa mixam. Incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt/margarina/untura, iar deasupra asezam jumatatile de prune (spalate si curatate de samburi), pudram cu scoartisoara si dam la cuptorul preincalzit circa 25-35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Albusurile le batem spuma cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharulsi continuam sa mixam. Scoatem tarta si cu ajutorul unei linguri mari punem ”motzuri”de spuma deasupra prunelor. Presaram cu fulgi de migdale si dam din nou in cuptor, lasand pana spuma devine aurie ca o bezea (aprox 15-20 minute).
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se feliaza.
Pofta buna! -
Mod de servire
Tarta crocanta cu prune si bezea se serveste dupa ce s-a racit. Sursa acestei retete este blogul Delicious Flavours.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau