Tocmai m-a parasit iubitul(a). Oare cat o sa sufar?

default

Dimensiune font:

| 02-10-2012 18:33

Depinde de fiecare dintre noi, de sentimentele pe care le-am investit in relatie, de ceea ce am simtit si poate inca mai simtim fata de cel pe care l-am iubit sau il mai iubim.

Nu am mizat niciodata pe faptul ca despartirea de cineva alaturi de care am petrecut mai multi ani ma va face sa sufar mai mult decat separarea de cel pentru care am simtit inzecit mai multe sentimente intr-o perioada de trei luni, de exemplu. Nu durata mare a unei relatii ma face sa disper pentru ca l-am pierdut, ci intensitatea cu care traiesc sentimentele fata de acea persoana. Am invatat ca nu timpul este totul intr-o relatie, ci intensitatea sentimentelor, a clipelor petrecute impreuna.

 

O prietena, Alina, care este si psiholog, mi-a spus ca dupa despartirea sau pierderea persoanei iubite exista o perioada de aproximativ 6 luni, in care traiesti si retraiesti ruptura in forma diferitelor sentimente: tristete, negare, furie... In psihologie, aceasta etapa se numeste "travaliu de doliu".

 

Poate la mine a fost o "defectiune de constructie", pentru ca am avut nevoie de vreo doi ani sa imi revin... Relatia a fost una tot de doi ani, dar nu asta a contat, ci cat de intens am trait aceasta perioada. Nu m-am considerat niciodata o martira, nu am facut din suferinta mea un altar caruia sa ma inchin, dar am stiut ca doar singura ma pot ajuta sa depasesc acea perioada.

 

Ioana, de exemplu, a fost implicata intr-o relatie care a durat doar trei luni, dar despartirea a tintuit-o la pamant. "In trecut, am pus capat unei relatii de aproape doi ani, dar nu am simtit suferinta pe care o simt acum. Am momente in care simt ca ma sufoc fara el si ca nu voi fi in stare sa depasesc aceste clipe. Au trecut trei luni de cand ne-am despartit, dar inca nu mi-am revenit.

 

Mai grav, cel alaturi de care am stat trei luni, fara sa ma clintesc, m-a facut sa sufar cum nu m-a facut nimeni vreodata si, cu toate acestea, inca nu ma pot 'rupe' de el... Uneori ma tem si de sentimentele mele, imi e frica de intensitatea lor. Am impresia ca nu imi gasesc stabilitatea emotionala si nu reusesc sa imi fac ordine in ganduri.

 

Mi se pare nedrept ca o persoana care mi-a facut rau sa trezeasca in mine sentimente atat de puternice, pe care nu pot sa le ignor, oricat as incerca. O parte din mine a murit... Cat imi va lua sa trec peste aceasta despartire? Sper ca nu o vesnicie... Se spune ca atunci cand iubesti, poti sa ierti totul, dar suferinta cine mi-o curma?", se intreaba, retoric, Ioana.        

 

Pe Ramona, suferinta despartirii pare sa o doboare: "Eu am hotarat sa ma despart de el, dupa o relatie de doi ani. Simteam ca nu imi mai gasesc locul langa el, iar decat sa suferim amandoi, mai bine ne despartim. Dupa separare, am ramas prieteni, vorbeam la telefon, iar eu am inceput o viata a mea, in care faceam exact ce imi doream.
Ca mai toate femeile care se despart de iubitii lor, am facut si cateva schimbari de look, in sensul ca mi-am schimbat coafura, am inceput sa fac sport, mi-am schimbat chiar si stilul vestimentar.
Am facut schimbari 'sanatoase', care m-au ajutat sa trec mai usor peste dificultatile de moment. Ma simteam bine, pana am aflat ca el si-a gasit pe cineva.

 

Dintr-o data, mi-am dat seama ca viata fara el nu mai este atat de 'roz'. De atunci, sunt foarte trista si simt ca nu pot sa imi mai revin. Credeam ca am trecut peste aceasta despartire, iar sentimentele pe care le aveam fata de el s-au stins de mult timp si nimic din ce ar face nu m-ar afectat. M-am inselat amarnic!
Stiu ca nu am cum sa fug de aceasta tristete si fiecare zi care trece imi pare ca doare din ce in ce mai mult. Am rup orice legatura cu el, dar este in van... Nu pot sa il uit! Cat timp va mai dura aceasta suferinta?", cauta raspunsul Ramona.

 

Dupa o despartire este "sanatos" sa suferi, pentru ca nu poti fugi de sentimente, oricat ai incerca. Unii dintre noi pot mima fericirea si suferinta, dar oare vor fi vreodata mai fericiti decat cei care sufera si iubesc fara "ascunzisuri"?
Cu totii stim cum este sa pierzi pe cineva pe care iubesti sau ai iubit. Simti ca disperarea ti-a furat vocea, te-a secatuit de lacrimi si puteri. "Daca iti vine sa plangi, plangi, daca iti vine sa urli de durere, fa-o, descarca-te! Ajuta foarte mult!", imi spunea Alina, psiholog de profesie.
 
De cele mai multe ori, privim despartirea de cel pe care il iubim ca pe un cosmar, un chin care pare sa nu se mai sfarseasca. Ne simtim lipsite de incredere, nimic nu mai are sens fara persoana iubita si parca am fi pe marginea unei prapastii de unde am putea cadea in orice moment. Dar sfarsitul poate fi si inceputul unei noi vieti, unei noi aventuri din care am putea iesi invingatoare...

 

Se spune ca din orice relatie ne alegem cu ceva, poate devenim mai buni, mai sensibili, mai umani. Unii dintre noi sufera mai mult, mai intens, altii sunt afectati mai putin de o despartire, depinde de firea fiecaruia.
Important este sa incercam sa depasim momentul, sa fim impacati cu noi insine, cu sentimentele noastre, sa "ne cultivam" curajul si puterea de a ne ridica si de a continua viata! Un nou inceput ne asteapta si poate fi mai bun decat orice am avut pana acum...
www.eva.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:06


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Viespile pun în pericol zborurile cu avionul
01/12/2020 17:06

O mică insectă care a evitat controalele stricte de biosecuritate din Australia amenintă siguranta avioanelor de pe aeroportul din Brisbane. Originară din America Centrală si de Sud si Caraibe, viespea gă ...

A început Adventul. Ce trebuie să faci în următoarele 24 de zile
01/12/2020 12:36

Astăzi, pe 1 decembrie, deschidem Calendarul de Advent, un timp de bucurie si liniste, in asteptarea Crăciunului. Cuvantul Advent provine din latinul “adventus”, care inseamnă “venire&rdq ...

FOTO/VIDEO - Muzicianul Khan, simbolul Bangladeshului, a murit de COVID
01/12/2020 10:45

Veste neagră despre cel care a fost un adevărat simbol naţional şi o figură apreciată la nivel internaţional, muzicianul Ustad Shahadat Hossain Khan, răpus de Covid-19, intr-un spital din capitala Repub ...

FOTO/VIDEO - Decorațiuni de casă inspirate din operele marilor artiști. Află cum poți avea în casă o pernă Matisse sau un bol Picasso
29/11/2020 16:36

Dacă operele unor artişti celebri sunt prea scumpe sau nu mai sunt disponibile fiindcă le-au cumpărat alţi colecţionari, se poate face colecţie de veselă şi textile pentru casă inspirate de lucrările ...

Sfatul lui Steve Jobs la vremuri de pandemie
29/11/2020 16:29

Este greu să realizezi cat de mult s-a schimbat lumea anul acesta, in special dacă ne gandim la cat de puţine lucruri facem: nu mai călătorim, nu mai mergem la restaurante, majoritatea lucrurilor se intamp ...

Campania #respectjurnaliștii, premiată la Romanian PR Award, la categoria „Cea mai bună comunicare în sectorul public”
27/11/2020 09:45

La un an de la lansarea campaniei #respectjurnalistii, TUDOR Communication castigă aurul la Romanian PR Award 2020, pentru categoria „Cea mai bună comunicare in sectorul public”. Juriul PR Award a ...

Top 3 zodii de bărbați care pot fi cuceriți ușor
27/11/2020 08:45

Cand vine vorba despre cuceriri, unii bărbati pot fi mai usor atrasi de către femei. Iată care sunt zodiile cele mai emotionale. Balantă E slab si usor de manipulat bărbatul din zodia Balantei. Lui nu ...

Frumusețea de zi cu zi. Beneficiile machiajului semipermanent
27/11/2020 08:00

Metodele cosmetice actuale ne permit să arătăm impecabil in fiecare secundă. Există produse de calitate, tehnici foarte bune, insă apare o altă problemă, cea a timpului alocat ingrijirii. Se intamplă ...

Meryl Streep şi concursul de televiziune Eurovision, nominalizări pentru Premiile Grammy
26/11/2020 07:36

Beyonce, Taylor Swift şi Dua Lipa domină lista artiştilor care au primit cele mai multe nominalizări la viitoarea ediţie a premiilor Grammy, o listă pe care s-au strecurat insă şi alte nume mai puţin o ...

În România, în fiecare săptămână o femeie este ucisă în bătaie
25/11/2020 18:58

Pe 25 noiembrie este Ziua Internatională a combaterii violentei impotriva femeilor, stabilită pentru a trage un semnal de alarmă pentru numărul incă ingrijorător de ridicat al cazurilor de violentă domes ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei