Tort cu afine si marshmallow
Dimensiune font:
-
Ingrediente
Ingrediente blat: - 2 oua - 80 gr zahar - 60 gr faina - 20 gr cacao - 1 lingurita praf de copt - 2 linguri ulei - 2 linguri apa calduta Ingrediente crema: - 250 gr marshmallows - 500 gr afine - 300 ml frisca -
Mod de preparare
First, spalam afinele si le lasam la scurs.
Mixam ouale intregi cu zaharul timp de cel putin 2-3 minute, adaugam treptat uleiul si apoi apa. Incorporam faina amestecata in prealabil cu praful copt si cacaoa. Turnam compozitia intr-o forma rotunda (28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 15-20 minute sau pana trece testul cu scobitorea. Cand este gata lasam sa se raceasca complet.
Marshmallows-urile le topim pe baie de aburi, separat mixam frisca pana devine tare, afinele le “spargem” putin in robotul de bucatarie cu cutite sau cu o furculita. Cand marshmallows-urile s-au topit, adaugam afinele, apoi incorporam treptat si usor frisca batuta. Punem inelul in jurul blatului, turnam crema, nivelam si dam la congelator cel putin 1 ora. Dupa acest timp scoatem de la rece si decoram dupa preferinte :). Se pastreaza la frigider sau chiar si la congelator.
-
Mod de servire
Tortul cu afine si marshmallow se serveste rece.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau