Torta Nera Galesa (prajitura de casa cu nuci si stafide)
Dimensiune font:
-
Ingrediente
1 cana de alune, migdale sau nuci (sau un amestec din toate 3)
1/2 cana stafide
1/2 cana fructe uscate (optional)
1 cana rom
125g unt la temperatura camerei
150g zahar brun
5 oua
2 linguri melasa
3 linguri miere
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cuisoare macinate
1 steluta de anason
2 lingurite praf de copt
300g faina
80g zahar pudra
-
Mod de preparare
1. In primul rand inainte cu o zi sa faceti acest tort trebuie sa puneti la inmuiat fructele uscate, nucile si stafidele in rom impreuna cu steluta de anason, peste noapte. Daca nu, doua ore cel putin.
2. Preincalziti cuptorul la 180 de grade celsius. Mixati untul impreuna cu zaharul brun pana cand devine spumos si zaharul s-a topit. Adaugati pe rand cele 5 galbenusuri, amestecand dupa fiecare, melasa si mierea.
3. Amestecati faina impreuna cu scortisoara si cuisoarele macinate, praful de copt si adaugati la amestecul de galbenusuri alternand cu romul ramas. Adaugati si fructele, nucile si stafidele.
4.Intr-un alt bol curat bateti cele 5 albsusuri impreuna cu zaharul pudra pana cand s-a dizolvat si albusurile sunt tari.
5. Adaugati albusurile la amestecul de galbenusuri, amestecand incet de jos in sus.
6. Turnati aluatul intr-o tava potrivita pentru cuptor (tarta sau chec) si lasati pana cand trece testul cu scobitoarea.
-
Mod de servire
Prajitura de casa cu nuci si stafide se serveste rece. Poate fi pastrata in folie alimentara la frigider, gustul ei devenind mai bun pe masura ce trece timpul.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau