Un neurolog de la Harvard prezintă cea mai subestimată abilitate pe care o au oamenii de succes. Dar mai ales introvertiți

6

Dimensiune font:

| 29-01-2023 16:25

Indiferent în ce sector activezi, o anumită aptitudine îți facilitează calea spre succes, arată un neurolog de la Harvard.

Cea mai subevaluată calitate pe care o au oamenii de succes, în special cei introvertiți, este abilitatea de a scrie clar. Iar dacă scrii cu atenție și organizat, vei fi mai încrezător în interacțiunile tale – în emailuri, când vorbești în public și chiar și în discuțiile obișnuite, arată Juliette Han, neurolog și consilier academic la Harvard Medical School.

Aceasta prezintă într-un articol publicat de CNBC o strategie simplă care te ajută să scrii clar și eficient.

Alege formatul potrivit

Înainte de a comunica o idee sau o cerere, hotărăște care este cel mai bun format pentru a transmite informația. De exemplu, dacă transmiți date complexe, atunci o prezentare PowerPoint cu imagini și grafice ar putea fi cel mai potrivit format.

Dacă vrei să comunici decizii de management, trimite un email detaliat. Punctele de la începutul fiecărei idei (bumbi) sunt un mod perfect de a capta atenția și de a transmite informația. Dar se poate folosi la fel de bine și următoarea schemă în 4 etape:

1.situația

2.sarcină

3.acțiune

4.rezultat

Evită jargonul industriei

Limbajul direct și simplu reprezintă cea mai eficientă cale pentru a comunica pe subiecte complexe. Jargonul și abrevierile trebuie evitate, oricât de răspândite ar fi.

Sunt recomandate graficele sau analogiile pentru a puncta mai bine o idee. "Unul dintre cele mai bune exemple pe care le-am văzut vreodată în acest sens a fost când un director și-a conceput prezentarea anuală a strategiei financiare imitând o carte pentru copii", scrie neurologul.

Trebuie evitate, în schimb, detaliile tangențiale sau cele care pot copleși destinatarul.

Efortul celui care citește trebuie redus cât mai mult

Destinatarii mesajelor noastre sunt bombardați în fiecare zi cu notificări, emailuri și documente. Juliette Han oferă câteva sfaturi simple de care e bine să ținem cont înainte de a-i scrie cuiva:

.precizează de ce îi scrii. De exemplu: "În legătură cu întâlnirea/discuția de ieri…"

.redactează emailul astfel încât să fie ușor de citit pe ecranul telefonului mobil (cu fraze scurte, liniuță la începutul fiecărei idei, etc.)

.anunță elemente de acțiune. De exemplu: "Următorii pași sunt…" sau "Termenul limită este…"

.dacă mesajul depășește o pagină, creează un document separat pentru a-l atașa și folosește emailul pentru a trece în revistă punctele importante.

E greșit să presupui că destinatarul are același context; oferă-i câteva informații de bază pentru a-i aduce pe toți cei cărora li te adresezi la aceeași linie de start.

Prezintă-ți munca

Dacă te confrunți cu un subiect cu potențial controversat (de pildă, alocarea unui buget sau restructurarea unui departament), ghidează-ți cititorii prin procesul tău de gândire. Această abordare conferă încredere și le arată oamenilor că ești o persoană minuțioasă, că poți combina o serie de perspective nuanțate și poți oferi context cheie atunci când se impun decizii importante.

Cere-le părerea celor care citesc și notează orice nelămurire.

Scrie cu precizie

În cele din urmă, trebuie să te asiguri că prezinți bine toate aspectele muncii tale, așa că înainte de a trimite ceva, Juliette Han recomandă să ai grijă de câteva aspecte:

.Nu fi neglijent. Verifică greșelile de scriere, gramatica și corectitudinea numerelor.

.Evită glumele care nu sunt necesare și tonul amuzant. Acestea nu se transmit bine în scris, mai ales cu oameni pe care nu-i cunoști.

.Încearcă să elimini cât mai multe cuvinte posibil, fraze și chiar idei întregi. Apoi, întreabă-te dacă mesajul e la fel de bine înțeles. În esență, ar trebui să folosești cuvintele ca și cum ai plăti bani pe ele, recomandă neurologul american - cu cât mai puține, cu atât mai bine, cu condiția să nu afecteze înțelegerea mesajului.

<

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Cele mai ciudate (și inutile) studii economice
24/03/2023 13:54

Economisti celebri (unii laurati ai Nobelului, după cum vom vedea), au făcut cercetări extrem de serioase, utilizand modele matematice si econometrice sofisticate, pentru a răspunde unor intrebări banale, ...

 Produse naturale premium pentru porumbei, citește aici mai multe detalii
24/03/2023 11:00

Porumbeii voiajori, cei antrenati pentru domeniul curselor, trebuie să fie echipati si tratati corespunzător inainte si după o cursă. Crescătorii acestora stiu cel mai bine cum să-i facă să dea randamen ...

Ceaiul de ghimbir – o băutură cunoscută din antichitate pentru beneficiile sale pentru sănătate
24/03/2023 10:22

Ceaiul de ghimbir este o băutură cunoscută din antichitate pentru beneficiile sale pentru sănătate. Aceasta rădăcină aromată, care face parte din familia Zingiberaceae, a fost cultivată de mii de ani ...

4 aspecte la care trebuie să fii atent atunci când joci la cazinouri online
24/03/2023 09:22

      În ultimii ani, industria jocurilor de noroc si-a găsit o piată de desfacere foarte importantă in mediul online. Drept urmare, astăzi există o multime de cazinouri si jocur ...

 Ofertă imbatabilă de bestselleruri internaționale poti gasi in anticariatul Printre Cărți
21/03/2023 14:02

Pasiunea pentru lectură reprezintă refugiul si relaxarea multor persoane care evadează din spatiul limitat al cotidianului intr-o lume nouă, de fiecare dată altfel, care se imbogăteste cu fiecare pagină ...

 Rețete medievale pentru sporirea poftei de dragoste. Sfaturile sexuale ale Caterinei Sforza. Cum ajută grăsimea de mistreț
21/03/2023 10:33

  Caterina Sforza (1463-1509), una dintre cele mai celebre contese din Italia secolului al XV-lea a fost autorea unor lucrări preţioase pentru acele vremuri, care cuprindeau sfaturi şi reţete pentru b ...

Cine a decis pentru prima oară trecerea la ora de vară
20/03/2023 12:00

La sfarsitul săptămanii in noaptea de sambătă, 25 martie, spre duminică, 26 martie, Romania va trece la ora de vară. Ceasul se va da cu o oră inainte, iar ora 3:00 va deveni ora 4:00. Pentru că se schim ...

Măsuri suplimentare de protecție pentru animalele de companie din Spania
16/03/2023 15:46

Parlamentarii spanioli au adoptat schimbări radicale la legile naţionale privind bunăstarea animalelor prin care oferă animalelor de companie, considerate ''fiinţe conştiente'', o protecţie legală mai s ...

Hibiscus, planta care te ajută să slăbești
12/03/2023 12:40

Antioxidanţii din hibiscus deţin proprietăţi anti-obezitate care pot contribui la găsirea unor alternative alimentare la medicamentele actuale prescrise pentru ţinerea sub control a greutăţii corporale, ...

Medic: „Nu beți cafeaua imediat ce vă treziți!”
11/03/2023 07:48

Prepararea cafelei la prima oră a diminetii este un obicei pe care multi dintre noi il avem in intreaga lume, ne ajută să ne reincărcăm energia si oferă diferite beneficii organismului, este stimulantă, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei