Urinați des? Care ar fi motivele

urinare

Dimensiune font:

| 04-01-2020 14:53

Diabetul, infecția tractului urinar, diureticele sunt doar câteva motive pentru care mergeți mai des la baie.

Urinați des. Prea multă apă, alcool ori cafeină este doar unul dintre motivele pentru care urinați mai des. Cei de la medicinenet au realizat o listă cu mai multe cauze care v-ar determina să mergeți mai des la baie.

Iată câteva:

1. Beți multă apă - 20-30% din cantitatea de apă o obțineți din alimente și mai mult din alte băuturi. E un motiv care vă poate duce mai des la baie. Asta ar putea scădea sarea din sângele vostru la niveluri nesănătoase. Beți suficientă apă pentru a vă păstra urina limpede sau galben deschis, dar nu atât de mult încât să stați toată ziua în baie.

2. Infecția tractului urinar - este cea mai frecventă cauză de urinare frecventă. Bacteriile vă infectează rinichii, vezica sau tuburile care le leagă între ele și lumea exterioară. Vezica se umflă și nu poate ține la fel de multă urină, care poate fi tulbure, sângeroasă sau cu miros ciudat. S-ar putea să aveți febră, frisoane, greață și durere în partea laterală sau în burtă inferioară. Medicul vă poate prescrie antibiotice ca să scăpați de infecție.

3. Diabetul (Mellitus) - Atât tipul 1, cât și cel de tip 2 vă cresc glicemia. Rinichii tăi încearcă să-l filtreze, dar nu se pot menține mereu. Acest lucru atrage mai multă apă din corpul tău și vă fac să mergeți mai des la baie. Nevoia frecventă de a merge este unul dintre primele și cele mai frecvente semne de diabet. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă începeți brusc să faceți pipi mai mult decât de obicei.

4. Diabetul zaharat Insipidus - este o afecțiune diferită de diabetul de tip 1 sau de tipul 2. Aici, corpul tău nu poate folosi sau nu face suficientă vasopresină, un hormon care, în mod normal, spune rinichilor să elibereze apă în sânge atunci când ai nevoie. S-ar putea să vă simțiți obosiți, să aveți senzația de greață, confuzie și să fiți foarte însetați.

5. Diuretice - cunoscute și sub numele de pastile de apă, aceste medicamente tratează hipertensiunea arterială și problemele hepatice și renale. Acestea fac ca rinichii să elibereze mai multă sare (sodiu) în urină, de aceea urinați mai des. Acest lucru vă poate determina să pierdeți prea mult sodiu și potasiu, ceea ce ar putea fi rău pentru sănătatea voastră.

6. Sindromul vezicii dureroase - s-ar putea să simți că trebuie să mergeți tot timpul la baie, dar nu urinați o cantitate mare. S-ar putea să aveți dureri în burta inferioară, care se agravează atunci când faceți pipi sau sex. Pare să se întâmple atunci când țesutul vezicii urinare este umflat și foarte sensibil. Nu este întotdeauna clar care este cauza. Puteți trata această afecțiune, care se mai numește cistită interstițială, cu dietă și exerciții fizice, medicamente, chirurgie și kinetoterapie.

7. Pietrele la rinichi - mineralele și sărurile pot forma roci minuscule în rinichi. De obicei, simți că trebuie să mergeți des la baie, dar urinați puțin. Puteți avea greață, febră, frisoane și dureri serioase în spate, care se ramifică până în zona inghinală. Greutatea suplimentară, deshidratarea, dietele bogate în proteine și istoricul familial le fac mai probabile. Pietrele ar putea ieși de la sine sau ar putea fi nevoie de o intervenție chirurgicală.

8. Sarcina - Pe măsură ce bebelușul crește, ocupă mai mult spațiu și pune presiune pe vezica urinară, ceea ce vă determină să mergeți mai des la baie. Când bebelușul era un embrion implantat în uter, corpul a declanșat un hormon care vă determină să urinați mai des. Discutați cu medicul dacă vă doare să faceți pipi sau vedeți sânge în urină.

9. Accident vascular cerebral - dăunează uneori nervii care controlează vezica. Parkinson, scleroza multiplă și alte boli ale creierului pot avea efecte similare. Medicul vă poate ajuta să vă schimbați dieta și obiceiurile de baie pentru a reduce simptomele. Este posibil să aveți nevoie de medicamente sau intervenții chirurgicale în cazuri grave.

10. Vaginita - Este atunci când vaginul tău se infectează și se inflamează de la bacterii, viruși, medicamente sau modificări hormonale. Se poate întâmpla de la substanțe chimice din creme, spray-uri sau haine. Puteți avea mâncărimi sau arsuri când urinați. Puteți observa un miros și să simțiți că trebuie să faceți pipi mai des.

11. Prea mult alcool sau cafeină - acționează ca un diuretic; acestea limitează producția organismului de vasopresină, un hormon care, în mod normal, spune rinichilor să elibereze mai multă apă în corp, în loc să o trimită direct la vezică.

12. Pelvis slab - când mușchii se întind și slăbesc, ceea ce se poate întâmpla în sarcină și naștere, vezica se poate deplasa din poziție. Sau uretra ta, tubul prin care faci pipi, ar putea fi întins. Ambele ar putea provoca scurgeri de pipi.

13. Menopauza - Aceasta este atunci când o femeie încetează să mai aibă menstruație, corpul produce mai puțin estrogen și asta vă poate determina să urinați mai des. Este posibil ca medicul să vă ajute cu terapia de înlocuire a hormonilor, modificările dietei și alte tratamente.

14. Tumoră – vă pot face să urinați mai des deoarece ocupă mai mult spațiu în sau în jurul vezicii. Sângele din urină este cel mai important semn dacă este cancer. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă vedeți sânge, observați o umflătură în burta inferioară sau aflați că doare să faceți pipi.

15. Prostata - rar, acesta poate fi un semn al unor afecțiuni mai grave precum cancerul. Medicul vă poate ajuta să excludeți alte cauze și să vă tratați prostata mărită. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
Fațetele dentare: 5 informații esențiale despre cea mai rapidă cale spre un zâmbet superb!
15/06/2021 09:34

Sursa foto: https://unsplash.com Zambetul frumos nu mai trebuie să fie doar un vis indepărtat. Medicina dentară a evoluat extrem de mult in ultimii ani si ne permite să ne bucurăm de un zambet per ...

Ferrari a lansat prima sa colecţie vestimentară. Evenimentul a avut loc la fabrica din Maranello, pe linia de asamblare a maşinilor
14/06/2021 15:09

Ferrari a lansat prima sa colecţie vestimentară, oferind fanilor mărcii şi supermaşinilor sale o gamă de haine contemporane, in cadrul unui eveniment organizat la fabrica din Maranello, transmite Reuters, ...

Ce dulciuri poate include un candy bar de nunta sau botez?
14/06/2021 11:46

Organizarea unui candy bar de nunta asigura garantat succesul oricarui tip de eveniment. Poate ai observat deja interesul crescut pentru bufetul cu dulciuri. Ideea integrarii acestuia in cadrul tematicii unei p ...

Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
11/06/2021 11:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

Netflix a lansat primul magazin online pentru produse derivate din popularele sale seriale
11/06/2021 09:26

Netflix a lansat, joi, primul magazin online pentru produse derivate din popularele sale seriale, anunţă AFP. Magazinul virtual a pus in vanzare, pentru inceput, tricouri şi cămăşi imprimate cu "Yasu ...

 Autocontrolul undelor cerebrale și al stărilor de conștiință
10/06/2021 15:00

  „Controlul mintii” se referă in general la monitorizarea activitătii creierului si, in particular la schimbarea sau consolidarea tiparelor de unde cerebrale dorite. Creierul este form ...

Manichiură făcută de un robot. Durează doar 10 minute și costă 8 dolari
09/06/2021 15:09

Un robot le face femeilor manichiura mai rapid si mai ieftin decat angajatele de la saloane. Dispozitivul este produs de compania americană Clockwork. Robotul are nevoie de doar 10 minute pentru a finaliza lu ...

O femeie din Africa a născut zece bebeluși
09/06/2021 14:15

O femeie din Africa de Sud a dat naştere luni seara la zece copii, cu doi mai mulţi decat preconizau iniţial medicii, intr-un spital din Pretoria. Gosiame Tharma Sithole are 37 de ani şi se afla in cea de- ...

O româncă a născut în parcarea unui spital din Olanda
08/06/2021 09:45

Cristina Budea, o romancă de 37 de ani din Leeuwarden a născut recent a doua fiică. Nasterea a decurs atat de repede incat nu a mai ajuns la spital. Fetita s-a născut in parcarea spitalului, iar Mihai, proa ...

Doliu la Hollywood. A murit un actor celebru
08/06/2021 08:15

Doliu la Hollywood, după moartea lui Clarence Williams III, in varstă de 81 de ani. El a devenit cunoscut de-a lungul carierei pentru rolurile din „The Mod Squad” şi „Purple Rain”. A ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei