V-ati despartit si nu poti sa-l uiti? Iata cateva sfaturi

default

Dimensiune font:

| 02-10-2012 19:36

Vei sta toata vara inchisa in casa si vei plange, refuzand iesirile cu prietenii la mare sau la munte? Fara sa profiti din plin de aceasta vacanta?

Nu este atitudinea pe care trebuie sa o adopti... nu te va ajuta sa treci peste momentele grele, iti va face mai mult rau si te vei afunda mai adanc in tristete. Nu incerca nici razbunarea; este normal ca acesta sa fie primul imbold, dar iti va oferi doar o satisfactie de moment, iar mai tarziu este posibil sa regreti faptul ca ai cheltuit toti banii de pe cardul lui sau i-ai adresat cuvinte "grele".

 

Trebuie sa il uiti, iar acest lucru este foarte greu, nimeni nu contesta asta, dar incearca sa depui putin efort si, treptat, vei reusi. Daca esti sigura de faptul ca iti doresti sa il uiti si sa renunti definitiv la vreo sansa de reconciliere, poti tine cont de cateva sfaturi:
Da-l jos de pe piedestal
In primul rand, nu il mai idolatriza. Da-l jos de pe piedestalul pe care i l-ai creat in timpul relatiei voastre de dragoste. Nu mai este nevoie sa il tratezi altfel decat ca pe oricare dintre amicii tai; este foarte greu, cu toate stim asta, dar incearca sa il privesti ca pe o persoana oarecare, cel putin pana te acomodezi cu ideea de despartire.

 

Daca te-ai hotarat sa nu mai speri ca va veti impaca, in mod sigur nu vei mai depinde de el, din punct de vedere emotional; te vei simti mult mai libera si plina de speranta ca vei gasi persoana potrivita.
Nu il mai contacta
Dupa ce relatia dintre voi a luat sfarsit, rupe legatura cu el, cel putin pentru moment, pentru a-ti face ordine in ganduri. Incearca sa nu ii raspunzi la email-uri sau telefoane - pentru a nu accentua durerea provocata de despartire.
Scrie-ti toate sentimentele negative pe hartie
In loc sa planuiesti o razbunare, pe care mai tarziu sa o regreti, iti poti asterne pe o hartie toate sentimentele negative si sa descrii durerea pe care o simti. Nu este o scrisoare pentru fostul iubit! Acest lucru te va ajuta sa te descarci de energiile negative - este ca si cum ai spune cuiva ceea ce simti.

 

Dupa ce ti-ai descris trairile, poti arunca sau arde acea hartie. In acest mod, vei elimina si riscul ca fostul tau iubit sa arate scrisoarea prietenilor sau, mai rau, viitoarei iubite. Nu poti sti niciodata.
Evita intalnirile cu prietenii lui
Evita, pe cat posibil, sa frecventezi aceleasi locuri pe care le frecventeaza prietenii lui sau sa te intalnesti cu acestia. Iti vor aduce aminte de fostul iubit si iti vei crea o stare de disconfort. Poti petrece timpul liber in alte locuri si fa-ti alti prieteni. Incearca ceva nou, cel putin pentru un timp, pana ce ranile sufletului se vor vindeca.

 

Incearca un week-end la mare sau la munte impreuna cu prietenele tale, o vizita la parinti - aceste lucruri iti pot atenua suferinta si te pot ajuta sa vezi si partea plina a paharului.
Debaraseaza-te de lucrurile care iti amintesc de el
Aceasta tehnica te va ajuta sa treci mai usor peste momentul despartirii. Este clar ca nu poti sterge cu buretele tot ce a fost intre voi. Au fost si momente extraordinar de frumoase, dar durerea despartirii te poate face sa nu vezi decat partea urata a lucrurilor.

 

Pentru a trece mai usor peste despartire, poti renunta la lucrurile care iti amintesc de el: cadouri, lucrurile lui care au ramas la tine etc.

 

Eu, de exemplu, dupa ce m-am despartit de o persoana draga, dupa o relatie de doi ani, m-am hotarat sa renunt la orice contact si orice lucru care imi amintea de ea. L-am sters din lista de messenger, din agenda telefonului, am renuntat definitiv la toate mail-urile primite de la el, am aruncat toate lucrurile care ii apartineau (chiar si cadourile).

 

M-a ajutat foarte mult aceasta "terapie", cel putin pe moment. Este drept ca dupa alti doi ani de la despartirea noastra am inceput sa vorbim, dar inca nu l-am adaugat in lista mea de messenger. De ce? Asa am considerat ca este mai bine.

 

Este greu sa te impiedici prin casa de lucrurile care iti amintesc de fostul iubit. Amintirile frumoase sau sentimetele de ura pot aparea inevitabil. Daca nu doresti sa arunci aceste "amintiri", le poti pune intr-o cutie ferita de ochii tai.

 

Un alt lucru important: nu incerca sa iti recuperezi lucrurile. Ma refer aici la haine, CD-uri etc. Gandeste-te: merita sa iti accentuezi durerea intalnindu-te cu el? Sunt doar niste lucruri... si, in plus, ai si tu demnitatea ta.
Profita de libertate!
Acum ca te-ai despartit de iubitul tau, exista o sumedenie de lucruri pe care le poti face! Poti profita din plin de aceasta perioada pentru a face tot ceea ce "jumatatea ta" nu agrea. Du-te la teatru, opera, shopping etc. Acum poti sa faci tot ce iti doresti! Poti sa iei si lectii de echitatie sau inot. Incearca orice te ajuta sa scapi de stres si de sentimentele de ura si tristete.
Aminteste-ti de momentele mai putin placute din relatia voastra
Dupa ce ai incheiat o relatie de dragoste, este aproape imposibil sa nu devii nostalgica si sa te gandesti la momentele placute din relatie. Poti inlocui aceste amintiri placute cu cele mai putin placute.

 

Aminteste-ti cand a zis ca el nu isi doreste sa se casatoreasca prea curand sau cand l-ai asteptat cu cina pregatita ore in sir pentru ca el era prea "ocupat" la bere cu amicii... Chestii care te-au suparat la acel moment si care, de ce nu, te supara si acum! Si deci, pentru ce l-ai mai dori inapoi? Tu meriti ceva mai bun!
www.eva.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:40


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
În România, în fiecare săptămână o femeie este ucisă în bătaie
25/11/2020 18:58

Pe 25 noiembrie este Ziua Internatională a combaterii violentei impotriva femeilor, stabilită pentru a trage un semnal de alarmă pentru numărul incă ingrijorător de ridicat al cazurilor de violentă domes ...

Ministerul Afacerilor Externe vrea să apere femeile de bătăile bărbațilo
25/11/2020 11:37

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută marcarea Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei impotriva Femeilor, reiterandu-şi angajamentul "ferm" faţă de promovarea şi protejarea drept ...

YouTube a interzis canalul One America News Network, pro-Trump. Timp de  o săptămână nu va putea posta videoclipuri
25/11/2020 07:30

YouTube a interzis canalului ultra-conservator One America News Network (OAN) să posteze videoclipuri noi timp de o săptămană şi i-a interzis să obţină venituri din conţinutul deja online, a informat r ...

FOTO/VIDEO - Top BBC. Cine sunt cele 100 de femei care au influențat lumea în acest an
24/11/2020 16:00

BBC a dezvăluit lista sa cu cele 100 de femei care şi-au pus amprenta asupra lumii in anul 2020, unul dintre cei mai complicaţi pe plan internaţional. Topul conţine nume din diverse domenii, de la politici ...

  Laura Bretan, colaborare cu artiștii canadieni care au cântat pentru Barack Obama
24/11/2020 15:15

   Laura Bretan, una dintre cele mai promiţătoare artiste din noua generaţie, dar şi vocea care a cucerit publicul la emisiuni precum Romanii au talent şi America’s Got Talent, lansează s ...

Studiu - Exerciţiile fizice regulate reduc riscul de spitalizare din cauza COVID-19
24/11/2020 13:04

  Riscul de spitalizare al persoanelor care au contractat noul coronavirus a fost cu peste 34% mai mic in randul persoanelor „suficient de active”, conform constatărilor anunţate luni de Fun ...

O fetiță de 11 ani a salvat un rechin
24/11/2020 12:45

În timp ce cuvintele rechin şi Australia evocă de obicei imagini cu atacuri asupra inotătorilor şi surferilor, Billie Rea, in varstă de 11 ani, nu a stat pe ganduri şi a intervenit pentru a salva un ...

FOTO/VIDEO - Rechinul Bruce va teroriza vizitatorii Muzelui Oscarurilor
24/11/2020 10:27

  La aproape jumătate de secol după ce a terorizat inotătorii din „Jaws” („Fălci”), macheta rechinului cu lungimea de aproape 8 metri a ajuns in mult-aşteptatul muzeu al ...

Cuvintele Anului, în Dicționarul Oxford. Ce sintagme au fost introduse în celebra publicație
24/11/2020 10:15

Dicţionarul Oxford a ales mai multe sintagme drept Cuvantul Anului, intr-un 2020 ''fără precedent'': coronavirus, lockdown, circuit breaker, shelter-in-place, remote/ly, unmute Editorii celei mai cuprinzăt ...

Sfaturi pentru un ten frumos
24/11/2020 08:13

Tenul vorbeste adesea despre noi, ne trădează obiceiurile sănătoase sau nu, si necesită o intreţinere permanentă. Primul pas este hidratarea, foarte importantă in dobandirea unei pieli frumoase si ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei