default

Dimensiune font:

10 demoni ridicoli din religiile lumii

| 06-11-2018 21:34

 Probabil la fel ca alte creaturi mitologice, demonii au fost imaginați de către strămoșii noștri cu scopul principal de a da vina pe ei pentru nenorocirile oamenilor. Acești demoni erau învinuiți pentru boli și pentru comiterea păcatelor.

Ei serveau, de asemenea, drept avertisment și erau folositori pentru a speria copiii și a-i face să fie ascultători. Și, deși cei mai mulți demoni par înspăimântători, unii sunt și incredibil de ridicoli.

În acest articol îți prezentăm o listă cu zece astfel de demoni ridicoli.

1. Demoni ridicoli – Titivillus

demoni

Titivillus este adeseori numit „demonul patron al scribilor”. În zilele în care tiparnița nu fusese încă inventată, copiile cărților și ale documentelor trebuiau făcute de mână.

Acest lucru era îndeplinit de scribi profesioniști, care erau adeseori călugări în Scriptorium-ul mănăstirilor lor. După cum îți poți imagina, era inevitabil să apară greșeli.

În loc să-și asume greșelile, călugării l-au inventat pe Titivillus. Erorile scribului erau puse pe seama demonului, și acesta servea ca un avertisment pentru călugărul neatent.

Se spunea că Titivillus se plimba pe pământ în fiecare zi și colecționa erori ale scribilor, până când aduna destule greșeli cât să-și umple sacul de o mie de ori. La sfârșitul fiecărei zi, Titivillus ducea sacul la diavol și fiecare greșeală era trecută într-o carte, în dreptul numelui călugărului care o făcuse.

Se credea că în ziua judecății de apoi, greșelile aveau să fie citite cu glas tare și imputate călugărului care le făcuse. Înfățișările acestor demoni demonstrează că oamenii au dintotdeauna o imaginație debordantă

2. Pugot

demoni

Pugot este un demon cu formă umană, fără cap, din regiunea filipineză Ilocos. El apare de obicei în locuri întunecate și în clădiri mari, nelocuite sau în clădiri care sunt în stare de ruină.

Pugot, la fel ca alți demoni, se poate transforma în mai multe spirite rele care au forme diferite, cum ar fi cele umane sau cele animale. Totuși, dacă se transformă într-un om, acesta va fi unul de mărime colosală.

Dacă se transformă într-un animal, el ia de obicei forma unui cal, câine, porc sau pui. Interesant este faptul că se crede că Pugot are o slăbiciune pentru lenjeria intimă a femeilor.

3. Bushyasta

demoni

Bushyasta este un demon din mitologia zoroastriană, care îi slujește lui Ahriman. Se spune că demonul are un corp emaciat, mâini lungi și piele galbenă. El este adeseori descris ca fiind un „geniu malefic”.

Bushyasta este demonul letargiei, al trândăviei și procrastinării. De fapt, în fiecare zi înainte de răsărit, Bushyasta părăsește nordul și se afundă în întuneric, murmurând o incantație ciudată: „Continuați să dormiți, o, oameni! Continuați să dormiți, o, păcătoși! Continuați să dormiți și trăiți în păcat.”

Prin recitarea acestei incantații, Bushyasta speră să facă oamenii să doarmă, în loc să-și practice obligațiile lor religioase. Totuși, la răsărit, demonul trebuie să-și abandoneze planurile și să se întoarcă înapoi în întunericul său.

Deci, oricând dormi, în loc să te ocupi de o obligație importantă sau te surprinzi nefăcând nimic util, știi pe cine să dai vina!

4.  Pishacha

demoni

În mitologia hindusă, Pishacha este un spirit rău, care bântuie cimitirele. Pishacha este un demon asemănător unui zombie, prin faptul că îi place să se înfrupte din carnea morților.

Se spune că înspăimântătorul demon are pielea neagră, ochi uriași bulbucați și roșii și vene umflate. El vorbește o limbă misterioasă, cunoscută drept Paischachi.

Lui Pishacha îi place să posede oameni vii, ceea ce cauzează tot felul de probleme pentru cel posedat, cum ar fi nebunia și boala. Totuși, poți preveni intrarea unui Pishacha în corpul tău prin practicarea anumitor cântări și mantre, precum și prin ofrande de mâncare și băutură.

Fiindcă nu există demon căruia să nu-i placă un ospăț pe cinste.

5. Hantu Raya

demoni

Hantu Raya, sau „fantoma mare”, vine din folclorul din vestul Malaeziei. Este un tip de demon aerian care este legat de un practicant al magiei negre malaeziene, care îl alege pe demon drept slujitor.

Un practicant poate să primească Hantu Raya după ce face un pact cu un djinn (spirit) sau prin moștenire. Dacă demonul nu este dat mai departe unui nou practicant, el va lua înfățișarea ultimului său stăpân și va bântui zona.

El este în căutare de mâncare și un nou stăpân. Totuși, dacă practicantul nu dă mai departe Hantu Raya înainte să moară, moartea sa va fi extrem de lungă și dureroasă.

Ea ar putea avea drept rezultat întoarcerea lui ca zombie. Hantu Raya poate lua forma oricărui om sau obiect și va urma conștiincios ordinele stăpânului său.

Totuși, dacă este lăsat de capul său, demonul va ataca pe oricine călătorește noaptea târziu și trece printr-o răscruce. Pentru a împiedica un Hantu Raya să te posede, trebuie să îi dai în mod regulat ofrande de „acak”, un tip de prăjitură făcută din ouă, prăjituri de orez, pui prăjit și orez galben cu gluten.

Desigur, s-ar putea să fie nevoie să i se ofere ocazional sânge de animal.

6. Mukil-Res-Lemutti

demoni

Mukil-Res-Lemutti este demonul durerilor de cap, care își are originea în mitologia neo-asiriană și neo-babiloniană. Se spune că el are corpul unui leu și capul, trunchiul, brațele și mâinile unui om.

De asemenea, se pare că el poartă coiful cu coarne al divinităților. Mukil-Res-Lemutti se traduce prin „slujitorul cel rău”, „cel ce oferă nenorocire” și „cel ce deține capul răului”.

Mukil-Res-Lemutti cauzează nu numai dureri de cap, ci și o oscilație sălbatică a emoțiilor. Acestea pot să ducă uneori la moarte, după cum se poate vedea din diagnosticului unui medic antic:

„Dacă el râde fără oprire, mâna lui Mukil-Res-Lemutti; el va muri… dacă se bucură și este îngrozit, mâna lui Mukil-Res-Lemutti; el va muri… dacă se simte hărțuit, el va muri.”

7. Atahsaia

demoni

Atahsaia este un tip de demon gigantic care își are originea în tribul Zuni din sud-vestul Americii de Nord. Într-un fel, demonul este Bigfoot-ul original, și îi place să vâneze atât demoni, cât și oameni, pentru a-și procura hrană.

Totuși, activitatea preferată a demonului este capturarea și mâncarea femeilor care s-au îndepărtat de satele lor. În timpul unui dans ceremonial special, cei din tribul Zuni folosesc figura lui Atahsaia pentru a-i speria pe copii și a-i face să-i asculte.

Se spune că Atahsaia are trunchiul la fel de mare ca al unui elan, o coamă de păr cenușiu de bizon și mâini atât de groase încât monturile pumnilor lui par să aibă coarne.

În unele versiuni, părul de pe piept al lui Atahsaia este comparat cu țepii porcului spinos și se spune că mâinile lui sunt acoperite de solzi. Toată lumea este de acord că el are ochi care nu clipesc și colți galbeni.

8. Reeri Yakka

demoni

Reeri Yakka, cunoscut și ca demonul sângelui, își are originea în folclorul singalez. Se spune că Reeri Yakka are fața unei maimuțe și corpul unui om și pielea lui este roșie ca focul. El călărește un taur roșu.

Singalezii cred că demonul este responsabil pentru tot felul de boli, dar mai ales pentru cele care produc un flux de sânge din corp. Se crede, de asemenea, că atunci când un om este pe moarte, Reeri Yakka este prezent printr-un avatar (o încarnare a oricărei ființe sau spirit) sau printr-o apariție numită „Avatarul Maru”.

Demonul poate de asemenea să ia înfățișarea morții. În acest caz, demonul ia dimensiunile unui pigmeu. El duce într-o mână un cocoș, în cealaltă mână un ciomag și, în gură, cadavrul unui bărbat.

9. Jikininki

demoni

În budismul japonez, Jikininki sau „fantomele mâncătoare de oameni” sunt spirite ale oamenilor lacomi, egoiști sau fără Dumnezeu, care au fost blestemați după moarte să mănânce cadavre umane. Astfel, ei își petrec noaptea căutând cadavre proaspete și ofrande de mâncare lăsate pentru morți.

Uneori, Jikininki jefuiesc cadavrele de posesiuni valoroase, pe care apoi le folosesc pentru a mitui oficialii locali, iar aceștia îi lasă în pace. Se spune că Jikininki se aseamănă cu cadavrele în descompunere și că numai câteva trăsături inumane trădează adevărata lor natură.

Se crede că orice muritor care îi vede este paralizat de frică. Totuși, unii cred că Jikininki au abilitatea de a se deghiza în ființe umane normale și chiar că duc vieți obișnuite în timpul zilei.

10. Mammon

demoni

Potrivit teologiei creștine, Mammon este demonul lăcomiei, care are puterea de a inspira invidie și poftă trupească. Aflat sub controlul lui Mammon, chiar și un om bun poate fi corupt.

Se spune că, odată ce ai căzut sub vraja lui Mammon, vei deveni obsedat de lucrul cu care el încearcă să te ispitească. Nu există o imagine clară a lui Mammon.

Unii și l-au imaginat ca un demon uriaș, în timp ce alții au susținut că seamănă cu un împărat glorios, ca Iulius Caesar. Alții credeau că era un bătrân malefic, care se putea ascunde cu ușurință în mulțime.

În Evul Mediu, mulți credeau că Mammon era o zeitate malefică. Capii Bisericii au luat notă de puterea lui și îl vedeau ca pe un stăpân puternic, numindu-l unul dintre „cei șapte prinți ai iadului”.

Unii teologi au estimat chiar că Mammon avea până la 6.600.000 de demoni sub controlul său!

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE - LICITAŢIE UNICĂ - Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.11.2019, ora 13.00, a următorul activ: Nr. activ - Descrierea comercială - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 11 - Fosta Fabrică de nutreţuri combinate, situată în sat Cătămărăşti Deal, str. Mobilei, nr. 8, jud. Botoşani, St teren: 28.665,12 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 95%), St construită: 6.875,73 mp, cu echipamente, deschidere frontală: str. Mobilei, pretabilă pentru activităţi industriale – depozitare, productie, etc. Identif. imobil: CF nr. 53921, nr. cadastral 1891. - 6.525.800,00 lei - 1.300.000,00 lei Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 01.11.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 01.11.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro şi la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0758049904. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Horoscopul de weekend,DUMINICA 20 OCTOMBRIE 2019
20/10/2019 09:34

BERBEC Pentru a putea avea liniste in casa, trebuie sa faceti niste concesii destul de importante. Seara, o vizita inopinata va pune pe jar inima si este posibil sa luati o decizie gresita in graba. Sanatate ...

Cei doi bărbați din zodiac care au cel mai frumos caracter
19/10/2019 16:50

Balanţă Bărbatul Balanţă posedă un foarte dezvoltat simţ estetic, al armoniei şi echilibrului. Este rafinat, un amestec interesant de spirit şi sensibilitate. Este un om de societate, amabil şi cur ...

Calendar ortodox, sâmbătă, 19 octombrie. Rugăciunea care te scapă de cele mai grele boli
19/10/2019 16:17

Sfantul Proroc Ioil, sărbătorit pe 19 octombrie Sfantul Proroc Ioil este renumit pentru prorocirile pe care le-a făcut. Sfantul Proroc Ioil a vorbit despre durerile care urmau să se abată asupra lui Israe ...

Cele mai puternice femei din zodiac
19/10/2019 16:14

1. Taur Femeia Taur este cea mai puternică femeie a zodiacului atat fizic cat şi psihic. Este o fire senzuală şi are rezolvarea pentru fiecare problema ce ii iese in cale, indiferent de dificultatea aceste ...

 

Horoscopul de weekend, sâmbătă, 19 OCTOMBRIE 2019
19/10/2019 09:22

BERBEC Este bine sa imbinati propriile dorinte cu ale celorlalti membri ai familiei, daca doriti sa aveti un week-end relaxant. S-ar putea sa ramaneti singur-singurel acasa! Sanatate – ● Bani – ...

Horoscop 18 octombrie. O zodie ajunge la sapă de lemn. Răsturnări spectaculoase de destin
18/10/2019 15:42

Berbec Sunt anumite lucruri care ţi se par in acest moment imposibil de realizat, dar vei vedea că totul este posibil, in cele din urmă. Taur Partenerul e pus pe distracţie, are de gand să te poarte tot ...

Calendar ortodox, vineri, 18 octombrie. Lor trebuie să le spui
18/10/2019 14:40

 Sfantul Apostol şi Evanghelist Luca este unul dintre 70 de Apostoli. El l-a intalnit pe Hristos in timpul vieţii sale pămanteşti, in Teba Boetiei, acolo unde avea grijă de oamenii bolnavi. De asemene ...

Aceste zodii s-au născut pentru a avea succes. Sunt îndrăgostite de putere
18/10/2019 12:13

Descopera care sunt zodiile indragostite de putere: Berbec Orice pas pe care-l face este bine gandit si are ca scop doar sa dovedeasca ca este puternica, scrie lyla.ro. Este sigura pe ea si nu va permite nima ...

Cei mai răi bărbați din horoscop. Defectele trădate de zodie
18/10/2019 11:57

 Semnul zodiacal dicteaza apucaturile parsive si meschine ale barbatilor si denota care este fata rea a fiecaruia, in functie de perioada in care s-a nascut. BERBEC Barbatii nascuti sub acest semn zodiac ...

Horoscopul pentru VINERI 18 OCTOMBRIE 2019
18/10/2019 09:01

BERBEC Este necesar sa renuntati la pedepsele verbale pe care le administrati cu foarte mare usurinta celor cu care colaborati ori chiar membrilor familiei. Reactiile dure vor fi pe masura. Sanatate &nda ...