default

Dimensiune font:

10 demoni ridicoli din religiile lumii

| 06-11-2018 21:34

 Probabil la fel ca alte creaturi mitologice, demonii au fost imaginați de către strămoșii noștri cu scopul principal de a da vina pe ei pentru nenorocirile oamenilor. Acești demoni erau învinuiți pentru boli și pentru comiterea păcatelor.

Ei serveau, de asemenea, drept avertisment și erau folositori pentru a speria copiii și a-i face să fie ascultători. Și, deși cei mai mulți demoni par înspăimântători, unii sunt și incredibil de ridicoli.

În acest articol îți prezentăm o listă cu zece astfel de demoni ridicoli.

1. Demoni ridicoli – Titivillus

demoni

Titivillus este adeseori numit „demonul patron al scribilor”. În zilele în care tiparnița nu fusese încă inventată, copiile cărților și ale documentelor trebuiau făcute de mână.

Acest lucru era îndeplinit de scribi profesioniști, care erau adeseori călugări în Scriptorium-ul mănăstirilor lor. După cum îți poți imagina, era inevitabil să apară greșeli.

În loc să-și asume greșelile, călugării l-au inventat pe Titivillus. Erorile scribului erau puse pe seama demonului, și acesta servea ca un avertisment pentru călugărul neatent.

Se spunea că Titivillus se plimba pe pământ în fiecare zi și colecționa erori ale scribilor, până când aduna destule greșeli cât să-și umple sacul de o mie de ori. La sfârșitul fiecărei zi, Titivillus ducea sacul la diavol și fiecare greșeală era trecută într-o carte, în dreptul numelui călugărului care o făcuse.

Se credea că în ziua judecății de apoi, greșelile aveau să fie citite cu glas tare și imputate călugărului care le făcuse. Înfățișările acestor demoni demonstrează că oamenii au dintotdeauna o imaginație debordantă

2. Pugot

demoni

Pugot este un demon cu formă umană, fără cap, din regiunea filipineză Ilocos. El apare de obicei în locuri întunecate și în clădiri mari, nelocuite sau în clădiri care sunt în stare de ruină.

Pugot, la fel ca alți demoni, se poate transforma în mai multe spirite rele care au forme diferite, cum ar fi cele umane sau cele animale. Totuși, dacă se transformă într-un om, acesta va fi unul de mărime colosală.

Dacă se transformă într-un animal, el ia de obicei forma unui cal, câine, porc sau pui. Interesant este faptul că se crede că Pugot are o slăbiciune pentru lenjeria intimă a femeilor.

3. Bushyasta

demoni

Bushyasta este un demon din mitologia zoroastriană, care îi slujește lui Ahriman. Se spune că demonul are un corp emaciat, mâini lungi și piele galbenă. El este adeseori descris ca fiind un „geniu malefic”.

Bushyasta este demonul letargiei, al trândăviei și procrastinării. De fapt, în fiecare zi înainte de răsărit, Bushyasta părăsește nordul și se afundă în întuneric, murmurând o incantație ciudată: „Continuați să dormiți, o, oameni! Continuați să dormiți, o, păcătoși! Continuați să dormiți și trăiți în păcat.”

Prin recitarea acestei incantații, Bushyasta speră să facă oamenii să doarmă, în loc să-și practice obligațiile lor religioase. Totuși, la răsărit, demonul trebuie să-și abandoneze planurile și să se întoarcă înapoi în întunericul său.

Deci, oricând dormi, în loc să te ocupi de o obligație importantă sau te surprinzi nefăcând nimic util, știi pe cine să dai vina!

4.  Pishacha

demoni

În mitologia hindusă, Pishacha este un spirit rău, care bântuie cimitirele. Pishacha este un demon asemănător unui zombie, prin faptul că îi place să se înfrupte din carnea morților.

Se spune că înspăimântătorul demon are pielea neagră, ochi uriași bulbucați și roșii și vene umflate. El vorbește o limbă misterioasă, cunoscută drept Paischachi.

Lui Pishacha îi place să posede oameni vii, ceea ce cauzează tot felul de probleme pentru cel posedat, cum ar fi nebunia și boala. Totuși, poți preveni intrarea unui Pishacha în corpul tău prin practicarea anumitor cântări și mantre, precum și prin ofrande de mâncare și băutură.

Fiindcă nu există demon căruia să nu-i placă un ospăț pe cinste.

5. Hantu Raya

demoni

Hantu Raya, sau „fantoma mare”, vine din folclorul din vestul Malaeziei. Este un tip de demon aerian care este legat de un practicant al magiei negre malaeziene, care îl alege pe demon drept slujitor.

Un practicant poate să primească Hantu Raya după ce face un pact cu un djinn (spirit) sau prin moștenire. Dacă demonul nu este dat mai departe unui nou practicant, el va lua înfățișarea ultimului său stăpân și va bântui zona.

El este în căutare de mâncare și un nou stăpân. Totuși, dacă practicantul nu dă mai departe Hantu Raya înainte să moară, moartea sa va fi extrem de lungă și dureroasă.

Ea ar putea avea drept rezultat întoarcerea lui ca zombie. Hantu Raya poate lua forma oricărui om sau obiect și va urma conștiincios ordinele stăpânului său.

Totuși, dacă este lăsat de capul său, demonul va ataca pe oricine călătorește noaptea târziu și trece printr-o răscruce. Pentru a împiedica un Hantu Raya să te posede, trebuie să îi dai în mod regulat ofrande de „acak”, un tip de prăjitură făcută din ouă, prăjituri de orez, pui prăjit și orez galben cu gluten.

Desigur, s-ar putea să fie nevoie să i se ofere ocazional sânge de animal.

6. Mukil-Res-Lemutti

demoni

Mukil-Res-Lemutti este demonul durerilor de cap, care își are originea în mitologia neo-asiriană și neo-babiloniană. Se spune că el are corpul unui leu și capul, trunchiul, brațele și mâinile unui om.

De asemenea, se pare că el poartă coiful cu coarne al divinităților. Mukil-Res-Lemutti se traduce prin „slujitorul cel rău”, „cel ce oferă nenorocire” și „cel ce deține capul răului”.

Mukil-Res-Lemutti cauzează nu numai dureri de cap, ci și o oscilație sălbatică a emoțiilor. Acestea pot să ducă uneori la moarte, după cum se poate vedea din diagnosticului unui medic antic:

„Dacă el râde fără oprire, mâna lui Mukil-Res-Lemutti; el va muri… dacă se bucură și este îngrozit, mâna lui Mukil-Res-Lemutti; el va muri… dacă se simte hărțuit, el va muri.”

7. Atahsaia

demoni

Atahsaia este un tip de demon gigantic care își are originea în tribul Zuni din sud-vestul Americii de Nord. Într-un fel, demonul este Bigfoot-ul original, și îi place să vâneze atât demoni, cât și oameni, pentru a-și procura hrană.

Totuși, activitatea preferată a demonului este capturarea și mâncarea femeilor care s-au îndepărtat de satele lor. În timpul unui dans ceremonial special, cei din tribul Zuni folosesc figura lui Atahsaia pentru a-i speria pe copii și a-i face să-i asculte.

Se spune că Atahsaia are trunchiul la fel de mare ca al unui elan, o coamă de păr cenușiu de bizon și mâini atât de groase încât monturile pumnilor lui par să aibă coarne.

În unele versiuni, părul de pe piept al lui Atahsaia este comparat cu țepii porcului spinos și se spune că mâinile lui sunt acoperite de solzi. Toată lumea este de acord că el are ochi care nu clipesc și colți galbeni.

8. Reeri Yakka

demoni

Reeri Yakka, cunoscut și ca demonul sângelui, își are originea în folclorul singalez. Se spune că Reeri Yakka are fața unei maimuțe și corpul unui om și pielea lui este roșie ca focul. El călărește un taur roșu.

Singalezii cred că demonul este responsabil pentru tot felul de boli, dar mai ales pentru cele care produc un flux de sânge din corp. Se crede, de asemenea, că atunci când un om este pe moarte, Reeri Yakka este prezent printr-un avatar (o încarnare a oricărei ființe sau spirit) sau printr-o apariție numită „Avatarul Maru”.

Demonul poate de asemenea să ia înfățișarea morții. În acest caz, demonul ia dimensiunile unui pigmeu. El duce într-o mână un cocoș, în cealaltă mână un ciomag și, în gură, cadavrul unui bărbat.

9. Jikininki

demoni

În budismul japonez, Jikininki sau „fantomele mâncătoare de oameni” sunt spirite ale oamenilor lacomi, egoiști sau fără Dumnezeu, care au fost blestemați după moarte să mănânce cadavre umane. Astfel, ei își petrec noaptea căutând cadavre proaspete și ofrande de mâncare lăsate pentru morți.

Uneori, Jikininki jefuiesc cadavrele de posesiuni valoroase, pe care apoi le folosesc pentru a mitui oficialii locali, iar aceștia îi lasă în pace. Se spune că Jikininki se aseamănă cu cadavrele în descompunere și că numai câteva trăsături inumane trădează adevărata lor natură.

Se crede că orice muritor care îi vede este paralizat de frică. Totuși, unii cred că Jikininki au abilitatea de a se deghiza în ființe umane normale și chiar că duc vieți obișnuite în timpul zilei.

10. Mammon

demoni

Potrivit teologiei creștine, Mammon este demonul lăcomiei, care are puterea de a inspira invidie și poftă trupească. Aflat sub controlul lui Mammon, chiar și un om bun poate fi corupt.

Se spune că, odată ce ai căzut sub vraja lui Mammon, vei deveni obsedat de lucrul cu care el încearcă să te ispitească. Nu există o imagine clară a lui Mammon.

Unii și l-au imaginat ca un demon uriaș, în timp ce alții au susținut că seamănă cu un împărat glorios, ca Iulius Caesar. Alții credeau că era un bătrân malefic, care se putea ascunde cu ușurință în mulțime.

În Evul Mediu, mulți credeau că Mammon era o zeitate malefică. Capii Bisericii au luat notă de puterea lui și îl vedeau ca pe un stăpân puternic, numindu-l unul dintre „cei șapte prinți ai iadului”.

Unii teologi au estimat chiar că Mammon avea până la 6.600.000 de demoni sub controlul său!

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Vaticanul adoptă o lege anticorupție fără precedent
02/06/2020 07:42

 Vaticanul a a făcut publică luni, o lege fără precedent care să ofere un control asupra licitatiilor pentru cheltuielile sale interne, o lege menită să prevină coruptia si să economisească bani ...

Horoscopul pentru LUNI, 1 IUNIE 2020
01/06/2020 06:00

BERBEC Toate hotararile dv. de azi se refera la viata sentimentala si la partenerul de cuplu. Din pacate, nimeni din anturaj nu va sustine cu adevarat si in final veti renunta. Sanatate – ● Bani &nda ...

Horoscopul pentru DUMINICA 31 Mai 2020
31/05/2020 06:44

BERBEC Preferati sa ramaneti fara niciun ban decat sa afle cei dragi (inclusiv rudele) ca nu va descurcati in aceasta perioada. Faceti vizite, invitatii si prea multe pregatiri. Sanatate – ●● Bani ...

Horoscopul pentru SAMBATA, 30 Mai 2020
30/05/2020 05:44

BERBEC Relatiile sentimentale va debusoleaza prin instabilitate. Starea de sanatate nu va sustine eforturile pe care le faceti pentru a va recuceri pozitia profesionala, iar banii intarzie din nou sa apara. S ...

Horoscopul pentru vineri, 29 mai 2020
29/05/2020 06:55

BERBEC Va doriti sa va cumparati toate lucrurile care va plac, fara a mai tine cont de parerile partenerului de cuplu. Pentru moment, se amplifica un fel de interdictie generalizata, insa va revoltati. Seara, ...

Horoscopul pentru joi, 28 mai 2020
28/05/2020 06:00

BERBEC Revolta interioara se va exterioriza curand in mod neplacut pentru toata lumea, daca nu renuntati la pastrarea aparentelor si sa va incarcati cu energie negativa. Sanatate – ● Bani –● ...

Horoscopul pentru MIERCURI  27 mai 2020
27/05/2020 06:28

 BERBEC Ii convingeti foarte usor pe colegii dv. sa participe de maine la o activitate pentru care primiti aprecieri si bani numai dv. Amanati o intalnire, fara sa cereti acordul persoanei iubite si sunte ...

Horoscopul pentru MARTI, 26 MAI 2020
26/05/2020 05:44

BERBEC Va grabiti sa achitati facturile restante si sa faceti si mici investitii, cu toate ca mai aveti de asteptat pana va reechilibrati financiar. Vi se cer referinte pentru un coleg. Sanatate – ● ...

Horoscopul pentru LUNI 25 Mai 2020
25/05/2020 05:00

 BERBEC Este necesar sa renuntati la pedepsele verbale pe care le administrati cu foarte mare usurinta celor cu care colaborati ori chiar membrilor familiei. Reactiile dure vor fi pe masura. Sanatate &nd ...

​Horoscopul pentru duminica 24 mai 2020
24/05/2020 05:04

  BERBEC Va grabiti sa achitati facturile restante si sa faceti si mici investitii, cu toate ca mai aveti de asteptat pana va reechilibrati financiar. Vi se cer referinte pentru un coleg. Sanatate &ndash ...